Önümüzdeki aylarda Türkiye

Bu dönemde, dış siyasete ait gelişmeleri çok daha yakından takip etmek gerekiyor. Bazı olası önemli tarihler…

En son Eylül ayında, sizlere ülkemizin 2018-19 yıllık haritasından söz etmiş, bu dönem için özellikle gizli kalan şeylere, gizli düşmanlıklara ve yıpratıcı olabilecek durumlara işaret etmiştik. Gerçekten de bu dönemde, Ekim ayında İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda yaşanan vahşi cinayet uluslararası planda dikkat çekerek, uzun bir süre gündemimize yerleşti. Bu olayın bir yandan ülkemizi de hedef aldığını söylememize gerek yok ve önümüzdeki süreçte benzer gizli ve yıkıcı olabilecek faaliyetlerin yine gündeme gelebileceğini söyleyebiliriz. Zira bu yıl ülkemiz gizli kalan şeyleri anlatan 12. Ev yıllık temasını yaşarken, yıllık haritada da yükselen burcun yöneticisi olan Ay, yine İkizler’de 12. Evde yer alıyor. Dolayısı ile nerede ise önümüzdeki bir yıl boyunca kontrol edilmesi zor olan ve içerisine casusluk konularını alan koşulların test edici yönlerini yeniden yaşayabiliriz. Aynı zamanda halkı ve güvenliği ilgilendiren konular çerçevesinde başka yıpratıcı olaylar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Önümüzdeki aylarda, özellikle kış aylarında, 21 Aralık sonrasında Güneş Oğlak burcunda ilerlerken, ülkemiz açısından dış politikada ve anlaşmalar çerçevesinde yine önemli konular, testler gündeme gelebilir. Yıllık haritada Oğlak’ın 7. eve düşmesi ve bu alanda Satürn ve Pluton gibi iki ağır gücün dikkat çekmesi dış siyasette kritik koşullara ve olası açık düşmanlıklara işaret etmekte. Kuşkusuz bu durum, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler çerçevesinde de önemli olabilir. Nitekim 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren savaş gezegeni Mars Koç burcuna ilerlemiş olacak. Bu nedenle, 1 Ocak – 14 Şubat döneminde ülkemizin dünya ölçeğinde daha mücadeleci ve atak bir süreçte olabileceğini söyleyebiliriz. Yönetimi ilgilendiren alanda önemli girişimler ve daha cesur davranma gereği ortaya çıkabilir.

Dikkat çekici tarihler

Bu dönemde bazı önemli dikkat çeken tarihlere göz atalım. Benzer şekilde, 7-22 Aralık döneminin dış politik koşullar ve siyaset açısından oldukça meşgul edeci geçebileceğini söyleyebiliriz. Başta 10 Aralık civarı ve genel olarak 22 Aralık’a kadar dönemde ülkemizin dış siyasetinde daha önlemci ve gerçekçi olması gerekebilir. Kriz çıkarabilecek konulara karşı uyanık olmak gerekiyor. 2019 başında, 6 Ocak’ta Oğlak burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşiyor olacak. Bu tutulmada Satürn/Pluton ortanoktası, tutulma derecesi üzerinde ve ülkemizin haritası ile de iletişim içerisinde. Bu nedenle üstümüzde baskı oluşturabilecek koşullar var. Tutulma haritasında Ankara’ya göre Akrep burcunun yükselmesi ülkemizin gücünü daha fazla ortaya çıkarabilecek güçte. 23 Aralık – 31 Ocak döneminde yakın komşular, iç güvenliğine ve toprağa ait koşullar dikkat çekiyor olacak. 27 Ocak civarı bu açıdan yine önemli hassasiyetler içermekte.

Haberin Devamı

Kış aylarında 5-19 Şubat aralığında, Saka burcundaki yeniay haritasında Terazi burcu (diplomasi, dengeler ve siyaset) yükselirken, bu kez Mars/Uranüs karşıt durmaktalar. Bugünler özellikle dengesiz ve sarsıcı eğilimler içermekte. Bu nedenle 5 Şubat civarındaki gelişmelere de önem verilmeli. Şubat ayında ekonomiyi ve dış borçları ilgilendiren konuların daha sık gündeme gelebileceği söyleyebiliriz. Genel olarak Şubat ve Mart aylarında yakın çevremizi, sınırdaş komşuları ve toprak güvenliğini ilgilendiren koşullar içinde 5 Şubat – 15 Şubat aralığında kriz çıkarabilecek konulara, gerekse finansal gelişmelere daha yakından bakma gereği olabilir.

Haberin Devamı