Tutulma neler getiriyor ?

Saka burcundaki tutulma sürprizlere ve beklenmeyen koşullara hazırlıklı olmamıza işaret ediyor

Dün 16 Şubat’ın ilk dakikalarında Saka burcunda kısmi bir Güneş tutulması gerçekleşti. Güneş tutulmaları süper yeniaylar gibidir ve güney düğüm çevresinde gerçekleşen bu tutulma önümüzdeki altı aya güçlü değişimler, sarsıntılar ve kişisel planda eskiyi geride bırakmamızı gerektiren temalar getirmekte. Güney ay düğümü etrafında gerçekleşen tutulmalar, varolanı takip etmeyi değil, farklı şeylere yönelmeyi ve aynı zamanda varolandan ayrılmayı, farklılaşmayı, düzenden uzaklaşmayı temsil eder. Saka burcundaki tutulmalar da daha ayrıştırıcı, yenileyici, en iyi olasılıkla değiştiricidirler.

Haberin Devamı

Ulkemiz açısından bakıldığında, tutulma haritasında toprakları, ülkenin güvenliğini ve iç işlerini anlatan 4. evde gerçekleşen vurgu, bu konularda daha dengesiz, yenileyici ve çoğu zamanda stres doğuran koşulların gündemde kalabileceğini açıklamakta. Tutulma Merkür ve Uranüs’le açı oluştururken, bu dönemde farklı söylemlerin, değişik ve yenileyici düşüncelerin ama aynı zamanda başkaldıran unsurların daha çok gündeme gelebileceği söylenebilir. Tutulma derecesi Satürn asaletinde gerçekleşirken, bu dönemde test eden kısıtlamaların, sınırlayıcı koşulların söz konusu olabileceği anlaşılıyor.

Kişisel alandaki temalar

Kişisel açıdan bu tutulmanın etkilerine bakmak için, tutulma derecesinin, 27 derece Saka’nın yakınlarından (25-29 derece Saka’da) herhangi bir gezegeninizin olup olmadığına bakmalısınız. Eğer var ise, bu gezegenin konuları çerçevesinde, önümüzdeki günlerde dengesizlikler, yenilikler, sürprizler gündeme gelebilir. Örneğin bu gezegen Ay ise, ev ve aile hayatınız, yerleşim, beslenme, sağlık, anne ve annelikle ilgili konularda farklı tecrübeler gündeme gelebilir. Eğer bu Güneş ise, zaten bu yılınız boyunca pek çok yenilik, bitişler ve başlangıçlar söz konusu olacak demektir. Merkür var ise, bu yıl eğitim, hareket, yolculuk ve görüşmeler, anlaşmalar cephesinde daha dalgalı koşullar yaşanabilir. Venüs var ise, aşk hayatınızda, arkadaşlıklarda, genel olarak ilişkilerde kopmalar, sürprizler konu olabilir. Mars var ise, bu dönemde, kazalara, sizi huzursuz edebilecek konulara ve cesaret göstermeniz gereken koşullara özen göstermelisiniz. Eğer Jüpiter var ise, zenginlik ve para durumunuz, yabancılarla ya da eğitimle ilgili koşullarda farklı açılımlar, yenilikler gündeme gelebilir. Satürn var ise, iş hayatınız, sorumluluklar ve kısıtlamalarla daha fazla ilgili olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu derecelerde herhangi bir gezegeniniz olmasa bile, genel olarak Saka burcunun haritanızda hangi evde olduğuna da bakabilirsiniz. Bunu anlamak için, yükselen burcunuzdan Saka’ya kadar sayın. Örneğin yükselen burcunuz Akrep ise, Saka 4.evinizde olacaktır. Dolayısıyla 4. Evin konuları olan ev, aile, yerleşim, babanızla ya da atalarla ilgili koşullarda yenilikler gündeme gelebilir. Özellikle yükselen burçları Boğa, Aslan, Akrep ve Saka olanlar, önümüzdeki altı aylık süre içerisinde daha görünür ve dikkat çekici değişimler, sürprizler içerisinde olabilir. Yükselen burçları, Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak olanlar özellikle parasal konular, kaynaklar ve maddi, manevi destekler alanında farklılıklar yaşarken, yükselen burcu İkizler, Başak, Yay ve Balık olanlar ise düşünce ve yakın çevre konularında hareketlilik, uyum gösterme yeteneği açısından daha çok test edilebilirler.

Haberin Devamı