Tutulmalar geliyor

Ani gelişmelerin yaşanabileceği sarsıcı bir yaz mevsimine doğru ilerliyoruz

Temmuz ve Ağustos aylarında gökyüzü oldukça karışık koşullara işaret ediyor. Geçtiğimiz hafta gerilemeye başlayan Mars’tan söz etmiş ve ortaya çıkarabileceği sürüncemelerden, yavaşlamadan bahsetmiştik. Ayrıca bu dönemde, iki Güneş, bir de Ay tutulması yaşayacağız. Dolayısıyla pek çok sürpriz ve gündemimizi dalgalandıracak gelişmeler söz konusu. Güneş tutulmaları aynı zamanda yeniay oldukları için, bu yeniayların son derece dikkat çekici ve şartları ani şekilde değiştirici olacağından söz edebiliriz.

Haberin Devamı

Birkaç hafta sonra, 13 Temmuz’da Yengeç burcunda kısmi bir Güneş tutulması var. Diğer Güneş tutulması da kısmi şekilde 11 Ağustos’ta Aslan burcunda gerçekleşecek. Dikkat ederseniz, bu tutulmalar özellikle ışıkların yani Ay ve Güneş’in yöneticisi olduğu burçlarda meydana gelecekler. Bu nedenle, tutulmaların yöneticileri, önde olan, dikkat çeken kişileri özellikle yakından ilgilendireceğini söyleyebiliriz.

13 Temmuz’da Yengeç burcundaki tutulma kadın figürlerle yakından ilişkilidir. Bu burç anneliği, korumayı, hassasiyetleri ve aynı zamanda milliyetçi temaları da anlatır. Tutulma derecesinin Oğlak burcundaki Pluton’la tam karşıt açıda olması sözünü ettiğimiz konulara büyük bir yoğunluk, ölüm kalım savaşı ve güçlü bir yenilenme zorunluluğu getirmekte. Açı karşıt olduğu için, bu dönemde hayatımıza aşırılıklar, endişeler, mücadele ve kendini yenileme teması tehdit edici bir biçimde girerken, duygusal krizler, güvensizliğin neden olabileceği korkularla karşılaşabiliriz. Olumlu yönde kullanabilirsek, bu dönemde bizi tedirgin eden konularda kendimizi daha güçlenmiş hissetmeye başlayabiliriz. Tutulma haritasında ışıkların da yükselen burç üzerinde olması bu dönemde Yengeç temalarını iyice öne çıkartmakta. Yengeç ülkemizin de yükselen burcu olduğu için, Temmuz ayında ülke güvenliği ve halkı ilgilendiren konularda dikkat çekici olaylar gündeme gelebilir. Maalesef bu haritada, Mars/Satürn orta noktasının da tutulma derecesinin karşısında olması ve Pluton’un varlığı şiddet içerebilecek konuların, belki doğa olaylarının endişe yaratabileceğini anlatmakta.

Haberin Devamı

Sıcak bir yaz

Dünya ve politik astrolojide Mars ve Satürn birleşimlerine (kıran-ı nahseyn) özellikle dikkat edilir. En birleşme 2 Nisan’da Oğlak burcunda gerçekleşmiş ve bu haritada birleşim ülke güvenliğini ve toprağı anlatan 4. Evde yer almıştı. Dolayısıyla, 13 Temmuz’da ışıklarla bağlantı kuran Mars ve Satürn’ün yaz aylarında ülke güvenliğini tehdit edebilecek unsurların öne çıkabileceğini göstermekte. Kuşkusuz bu durum Suriye ve Irak’taki gelişmelerin de dahil olabileceği bir çerçevede gündemimize daha çok yanııyabilir.

Temmuz’un sonunda 27’sinde ise, Saka (Kova) burcunda tam bir Ay tutulmasuı yaşayacağız. Bu tutulmaya önümüzdeki günlerde yeniden değineceğim ancak Ay’ın Mars ve güney Ay düğümü ile birleşecek olması, yine halkı ilgilendiren konulara büyük huzursuzluk, şiddet ve tartışma havası getiriyor olabilir. Saka fikirler, sosyal konular ve özgürlüklerle yakından alakalı bir burç olduğu için bu dönemde ani gelişmeler ve pek açıdan finansal konuları da etkileyebilecek olaylar bekleyebiliriz. Ay tutulmasının Boğa burcundaki Uranüs’le T-kare açı kalıbı kurması, güven ve istikrarı aniden sarsabilecek, hızlı gelişmeleri tetikleyebilecek durumların ortaya çıkabileceğini anlatmakta. Öyle gözüküyor ki son derece sıcak ve olaylı geçebilecek bir Yaz mevsimine doğru ilerlemekteyiz.

Haberin Devamı