Yay’da yeniay neler getiriyor?

Her yeniay gündemimize yeni temalar taşır. Yay’daki yeniayın getirdiği konulara bakalım.

Yeniaylar astrolojide harekete geçirici, yeni tohumların atıldığı zamanlardır. Her yeniaydan dolunaya ve dolunaydan yeniaya kadar geçen sürede, bu dönemleri işaretleyen haritalara bakarak, gündemimize gelen değişiklikleri, dalgalanmaları farkedebiliriz. En son yeniay dün Yay burcunda gerçekleşti. Bu haritada Oğlak burcu yükselirken, yeniayın Mars ve Neptün’le kare açıda olduğunu görüyoruz. Özellikle bu açı astroloji’de yanlış değerlendirmelere, hareket ve kararlara işaret edebilir. Zira Mars eylemi ve öne çıkmayı gösterir. Neptün ise vizyonlar, hayaller ve idealize ettiğimiz konularla yakından ilişkilidir. Bu iki gezegen arasındaki sert açılar pek düşünmeden, sanılara göre hareket etmeyi, en iyi olasılıkla idealize ettiğimiz, çoğu zaman gerçeklerden uzaklaşarak verebileceğimiz kararları anlatır.

Haberin Devamı

Bu dönemde Yay ve Balık burçları arasında vurgulanan kare açı, özellikle inançlar, düşünceler ve ideolojik durumlar çerçevesinde fazla karışık, tartışmalı ve dağınık durumlar getiriyor. Yay aynı zamanda uluslararası konular, medya ve hukuki, ahlaki konuları gösterdiği için, sosyal alanda daha fazla tartışma, karışıklık ve fikirler, inançlar ekseninde çatışmalar görebiliriz. Bir diğer konu da, Balık’ın denizler, sıvılar ve kimyasallarla bağından dolayı, Mars teması altında kazalara, yıkıcı olayları gündeme getirme riski olabilir.

Yükselen burcunuza göre

Yeniay haritasında Oğlak burcu yükseldiği için, doğum haritanızda bu burcun hangi evde olduğuna özellikle dikkat etmelisiniz. Yükselen burcunuzu 1 sayarak, Oğlak burcuna gelirseniz, bu evi bulabilirsiniz. (Örnek: yükselen burcunuz İkizler ise Oğlak 8. burç olacaktır) Bu evin konularına özellikle dikkat edin. Bu nedenle, önümüzdeki 15 gün boyunca, yükselen burcu Aslan, İkizler ve Saka olanlar, daha yorucu koşullar ve stresler içinde olabilirler. Zira sırası ile, 6., 8. ve 12. evler gündeme gelmekte. Yükselen burçlara göre, Koç’lar için kariyer, statü, Boğa’lar uzaklar, akademik konular, İkizler ortaklı paralar, krizler, endişeler, Yengeçler, evlilik ve ortaklıklar, Aslan’lar iş koşulları, yorucu koşullar, sağlık, Başak’lar aşk ve çocuklar, Terazi’ler eve, toprağa yönelik konular, Akrep’ler yakın çevre, eğitim, Yay’lar para ve kaynaklar, Oğlak’lar kişisel girişimler, başlangıçlar, Saka’lar elde olmayan nedenler, gizler, Balık’lar için ise gruplar, gelecek ümitler öne çıkmakta. Oğlak yükseliyor olması bu konuları daha ciddi, gerçekçi ve sorumlu bir bakış açısı ile ele alacağımızı anlatıyor.

Haberin Devamı

Oğlak burcu daha kısıtlayıcı, sorumluluk getiren ve yapılandırıcı bir burç olduğu için, bu dönemde ciddi konular, işe ve kurumsal hayata ait konular öne çıkmakta. Daha gerçekçi, planlı ve eksiklerimizi görerek hareket etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Ancak yeniayın Yay’da ve 12. evde olması, yukarıda söz ettiğimiz gibi koşulları biraz daha karmaşık ve bulanık hale getirmekte. Dolayısı ile bu dönemde, gizli kapalı durumlar, belki yabancılarla ilgili ya da, uluslararası boyutu olan arka planda harekete geçen eylemler dikkat çekebilir. Kimi zaman gizli düşmanlıklar ya da elde olmayan nedenlerin yaratabileceği karmaşalar, belirsizlikler içinde kalabiliriz.

Haberin Devamı

Ankara’ya göre çıkarılan yeniay haritasında ise Pluton özellikle yükselen burç derecesine yakın düşmekte. Bu görünüm, özellikle devlet işlerinde, dış politikada ve gündeme gelen olaylar içinde, güç savaşı, mücadele ve yenilenme konularını öne çıkarmakta. Bu dönemde, özellikle dış politikada önemli kararlar ve kimi zaman baskı yaratabilecek durumlar gündeme gelebilir.