Yeniay’da güçlü Saka enerjisi var

Birkaç gün önce, 13 Haziran’da İkizler burcunda gerçekleşen yeniay, Ankara’ya göre güçlü Saka burcu (Kova) enerjileri gösteriyor.

Birkaç gün önce, 13 Haziran’da İkizler burcunda gerçekleşen yeniay, Ankara’ya göre güçlü Saka burcu (Kova) enerjileri gösteriyor. Gerek İkizler, gerekse Saka hava elementinden burçlar olduğu için, bu dönemde iletişimde büyük hareketlilik, canlılık, konuşmalar ve zihinsel canlılık dikkat çekmekte. Kuşkusuz, 24 Haziran seçimlerini de içine alan bu dönemde, sosyal alanda hareketlenme, yazılı ve sosyal medyanın yoğun kullanımı yanı sıra fikirlerin ve yeni haberlerin havada uçuştuğu günlerden geçiyor olacağız.

Haberin Devamı

Bu yeniay’da Ankara’ya göre Saka burcunun ilk derecesi yükseliyor. Bu burç sosyal olaylar, gruplar, ilerleme duygusu ve özgürlüklerle yakından ilişkilidir. Saka sabit bir burç olduğu için fikirlerde iddialı olmayı ve inatlaşmayı da anlatır. Ancak bu dönemde Mars ve güney ay düğümünün de Saka’da birleşiyor olması politik alana ve dolayısıyla meydanlara son derece gergin ve tartışma yaratabilecek eğilimler de getirmekte. Zira Mars gittikçe yavaşlarken, yıkıcı etkisi daha belirgin hale gelmeye başlıyor. Kuşkusuz bu dönemde, büyük tartışmalar, huzursuzluk ve fikirler üzerinden kavgalar görebiliriz. Güney ay düğümü ile yanyana gelen Mars, elde olmayan nedenler ve nerede ise önüne geçilemeyen kadersel bir itilimle mücadeleci ve iddialı bir tutum ortaya koymakta. Bir yandan da, yeniay Jupiter/Uranüs=Mars orta noktaları ile temas içinde durmakta.

Yenilik isteği vurgulanıyor

Astrolojik açıdan bu görünüm yenilik heyecanı, sabırsız bir iyimserlik, şans ve buluşçulukla ilişkilidir. Yükselen bir heyecan fırtınasının içinden geçmekteyiz. Saka aynı zamanda özgürlüklerle yakından ilişkili olduğu için, sosyal alanda dikkat çekici hareketler gündeme geliyor olabilir. Doğal olarak, tüm bu gelişmeleri seçim atmosferine iyice yaklaştığımızın bir işareti olarak görebiliriz. Yine çok ilginç ki, 24 Haziran’ın hemen sonrasında 28 Haziran’da gerçekleşecek dolunayda ise bu kez Saka’nın karşıtı Aslan burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Kuşkusuz bu burçta, lider ve başkan sembolizmini içinde barındırmakta.

Haberin Devamı

Kişisel açıdan baktığımızda, sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Saka bu görünümlerden daha fazla etkilenmekte. Eğer yükselen burcunuz bunlardan birisi ise, ya da haritanızda bu burçlarda önemli birikimler var ise, bu dönemde daha sabırlı ve sakin kalabilmekte fayda var. Savaş gezegeni Mars, büyük bir mücadele ve fikirlere sertlik getirmekte. Öfkenin neden olabileceği yıkıcı durumlar yüzünden, düşünmeden harekete geçmek, gereksiz iddialaşmak günlük hayatımızda önemli gerginliklere neden olabilir. Gruplar içerisinde, sosyal medyada sert tartışmalar, ayrıcı enerjiler bizi yapıcı olmaktan çok yıkıcı bir duruma da sürükleyebilir.

Herşeye rağmen, bu dönemde, fikirler alanında büyük bir canlanma ve heyecan da hissedeceğiz. İkizler burcundaki yeniay ülkemizin gizli düşmanlarını gösteren 12. Evine düştüğü için bugünlerde gizli terör faaliyetlerine, özellikle ulaşım alanında kazalara, fiziksel risk içeren durumlara dikkat , önlemci olmak yerinde olacak.