Lezzetine kanıp aşırıya kaçmayın! Aşurenin sağlık için 6 muhteşem faydası
Lezzetine kanıp aşırıya kaçmayın! Aşurenin sağlık için 6 muhteşem faydası Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure içeriğindeki kuru baklagiller, kuru yemişler ve kuru meyveler sayesinde tam anlamıyla sağlık deposu. Ancak lezzetine dayanamayıp bir kase ile yetinmekte zorlanıyorsanız bir daha düşünmenizde fayda var! Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 
24.08.2022 Genel Sağlık
Haftada 2 kaseyi aşmayın! Aşurenin sağlığa 6 faydası
Haftada 2 kaseyi aşmayın! Aşurenin sağlığa 6 faydası Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan aşure, içerisindeki malzemelerin çeşitliliği ve sağlığa yararları ile besleyici lezzetlerin başında geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Aşure; buğday, nohut, kurufasulye, kuru incir, kuru kayısı, fındık, ceviz ve tarçın içermesi sayesinde hem iyi bir bitkisel protein kaynağı hem de vitamin, mineral deposu olarak öne çıkıyor. Hem besleyici hem yüksek kalorili aşureyi başta diyabet hastaları ve zayıflama diyeti uygulayanlar için daha sağlıklı hale getirmenin yolu, aşureyi hazırlarken şekeri azaltmak ve meyveyi artırmaktan geçiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise mutlaka ceviz, fındık gibi iyi kalite yağlardan zengin kuruyemişlerin miktarını artırmak” diyor. Zengin içeriği ile yüksek kalorili olan aşureyi tüketirken porsiyon kontrolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Melike Şeyma Deniz, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
1 kase aşureyi yakmak için ne yapmak gerekir?
1 kase aşureyi yakmak için ne yapmak gerekir? Aşurenin içerisine konulan şeker miktarı çok fazla olmadığı ve aşırı tüketilmediği takdirde bağışıklığı güçlendirmeden stresi azaltmaya dek birçok faydası var. Aşure içerisindeki tahıllar, kuru baklagiller, meyve, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlarla hem strese karşı yardımcı oluyor, mutluluk veriyor hem de bağışıklığı güçlendirip vücut direncini artırıyor. Ancak "1 kase aşure kaç kalori?" diye merak ediyorsanız bu haberi okumanızda fayda var. Aşurenin vücut için 5 faydasını ve 1 kase aşureyi yakmak için yapmanız gerekenleri, Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı anlattı
Aşurenin faydaları nelerdir?
Aşurenin faydaları nelerdir? Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi ve Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey aşurenin faydalarını anlattı.
Çocuk gelişiminde de faydası büyük!
Çocuk gelişiminde de faydası büyük! Demre Devlet Hastanesi Diyetisyeni İsmet Söğüt, her yıl Muharrem ayında yapılan aşurenin çocuklar ve enerji ihtiyacı olanlar için önemli bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
26.11.2014 Ebeveyn