Asya

Asya

Son dakika asya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan asya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan asya haber sayfamızda...

Asya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 35.558 asya haberi bulunmuştur.
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu Ruang Yanardağı defalarca patladı, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yetkililer 1871'de yaşananların tekrarlanmasından korkuyor.
18.04.2024 Dünya
Çatalca'da vahşet: Eşini öldürmeden önce şok paylaşım... 6 yaşındaki kızları her şeyi izledi
Çatalca'da vahşet: Eşini öldürmeden önce şok paylaşım... 6 yaşındaki kızları her şeyi izledi İstanbul Çatalca'da tartıştığı eşi Asya Can'ı öldüren Bahattin Can'ın 3 gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ortaya çıktı.
18.04.2024 Gündem
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu
Ruang patladı, 1871 korkusu tetiklendi! Tüyleri diken diken eden tsunami senaryosu Ruang Yanardağı defalarca patladı, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yetkililer 1871'de yaşananların tekrarlanmasından korkuyor.
18.04.2024 Haberler
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan ile artan demiryolu potansiyelini dikkate alarak, ikinci bir demiryolu geçiş noktası kurulması konusunda Mutabakat Zaptı İmzaladıklarını bildirerek, “Bu ikinci demiryolu hattı ile doğu-batı yönlü yük taşıma kapasitesi artacak ve Orta Koridor’un demiryolu potansiyeline önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Kalkınma Yolu, Orta Doğu ülkeleri ile Orta Koridor ülkeleri arasındaki karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi ve yeni pazarlara erişimi destekleyici ve tamamlayıcı bir girişim olması açısından önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
İzmir'de FETÖ'ye yeni operasyon
İzmir'de FETÖ'ye yeni operasyon İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.
18.04.2024 Gündem
Doğayı yaşat ki insan yaşasın
Doğayı yaşat ki insan yaşasın Engin Altan Düzyatan, yeni belgeseli “Sen De Fark Et”te dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunlara dikkat çekiyor.
18.04.2024 Kültür Sanat
‘Altın’ baronu yakalandı
‘Altın’ baronu yakalandı INTERPOL tarafından kırmızı ve sarı bülten ile aranırken önceki gün İstanbul’da yakalanan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un, Orta Asya’yı dolandıran sahte altın baronu olduğu ortaya çıktı.
18.04.2024 Gündem
Al Hilal'in 34 maçlık galibiyet serisi sona erdi!
Al Hilal'in 34 maçlık galibiyet serisi sona erdi! Asya Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Al Ain, Al Hilal'i 4-2 mağlup etti.
17.04.2024 Dünyadan Futbol
'40 yıldır dökülen çöplerden şehrin girişinde dağ oluşmuş!'
'40 yıldır dökülen çöplerden şehrin girişinde dağ oluşmuş!' Engin Altan Düzyatan, doğal kaynakların hızlı tüketimi ve plastik kullanımının aşırı yaygınlaştırılmasına tepki çekmek amacıyla 'Sen de Fark Et' isimli bir belgesel çekti. Tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen oyuncu, belgeselin hazırlık ve çekim aşamasında ilginç bir görüntüyle karşılaştığını dile getirdi.
18.04.2024 Cadde
Çatalca'da dehşet: Eşini başından vurarak öldürdü
Çatalca'da dehşet: Eşini başından vurarak öldürdü İstanbul Çatalca'da Bahattin C., eşi Asya C.'yi başından vurarak öldürdü. Bahattin C. daha sonra intihar girişiminde bulundu.
17.04.2024 Gündem
Pekin Maratonu: Afrikalı koşucular Çinli rakibin yarışı kazanmasına izin verdi; soruşturma açıldı
Pekin Maratonu: Afrikalı koşucular Çinli rakibin yarışı kazanmasına izin verdi; soruşturma açıldı Pekin'deki bir yarı maraton yarışında üç Afrikalı koşucu, Çin'in en iyi uzun mesafe koşucusunun bitiş çizgisinden kısa bir süre önce önlerine geçmesine izin verdi.  Organizatörler, konuyu araştıracaklarını duyurdu.
17.04.2024 Dünya
HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez duası ve ritüelleri (Hıdırellez Hikayesi)
HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez nedir, neden kutlanır? Hıdırellez duası ve ritüelleri (Hıdırellez Hikayesi) Hıdırellez yaklaşıyor. Nisan ayının sonlarına yaklaşırken Hıdırellez tarihi de merak ediliyor. Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Peki, Hıdırellez ne zaman, hangi tarihlerde kutlanıyor?
16.04.2024 Bilgi Rehberi
Kalede gezerken dev yılanla karşılaştı! Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor
Kalede gezerken dev yılanla karşılaştı! Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi.
16.04.2024 Gündem
Takılan altınlar gelini şaşkına çevirdi! Düğünde büyük sürpriz, haberi bile yoktu
Takılan altınlar gelini şaşkına çevirdi! Düğünde büyük sürpriz, haberi bile yoktu Yıllarca ilişki yaşadığı sevgili ve ailesinin maddi durumunu ancak düğünlerinde öğrendi. Damadın ailesi, gösterişli düğün sırasında çiçeği burnunda geline çeyiz olarak külçelerce altın ve arsa tapusu hediye etti. Genç kadın pahalı hediyeler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
15.04.2024 Dünya
Goldman Sachs'tan altın tahmini
Goldman Sachs'tan altın tahmini Goldman Sachs, 2024 sonu için ons altın fiyat hedefini 2700 dolara çıkardı.
15.04.2024 Uzmanpara
Elazığ’da zehirli kocabaş yılanı görüntülendi
Elazığ’da zehirli kocabaş yılanı görüntülendi Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde yarı zehirli kocabaş yılanı görüntülendi.
14.04.2024 Haberler
Yer: Elazığ! Zehirli kocabaş yılanı böyle görüntülendi
Yer: Elazığ! Zehirli kocabaş yılanı böyle görüntülendi Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde yarı zehirli kocabaş yılanı görüntülendi. Yaklaşık bir metre uzunluğundaki yılan daha sonra gözden kayboldu.
14.04.2024 Gündem
Türkiye yüzünden en kötüsüne hazırlanmalıyız! İsrail medyası yazdı: Ankara bize büyük bir baş ağrısı yaşatacak
Türkiye yüzünden en kötüsüne hazırlanmalıyız! İsrail medyası yazdı: Ankara bize büyük bir baş ağrısı yaşatacak İsrail'in Maariv gazetesi, Türkiye'nin Tel Aviv'e yönelik açıkladığı kısıtlamaların nelere yol açacağını yazdı. Boğazların kapatılma ihtimalinden rahatsız olan gazete ülkenin en kötüsüne hazırlanması gerektiğini ifade etti.
14.04.2024 Dünya
Geleneksel sahne kuruldu
Geleneksel sahne kuruldu Hilmi Zafer Şahin’in hazırladığı “Geleneksel Türk Tiyatrosu” Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan ve günümüze ulaşan Türk tiyatro sahnesine kapsamlı bir bakış. Kitap hem akademik bir kılavuz hem de tiyatroseverler için keyifli, öğretici bilgilere sahip
14.04.2024 Kültür Sanat
Ölümle yaşam arasında 23 saat!
Ölümle yaşam arasında 23 saat! Antalya’da Sarısu-Tünektepe teleferik hattında önceki akşam demir direklerden birinin koparak kabinlerden birine çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaşamını yitirmişti... Kazanın ardından duran hatta metrelerce yükseklikte asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi 23 saatlik operasyonla kurtarıldı. Kazaya ilişkin başlatılan soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı...
14.04.2024 Gündem
Sarp Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu! 2 günde 44 bin yolcu giriş- çıkış yaptı
Sarp Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu! 2 günde 44 bin yolcu giriş- çıkış yaptı Artvin'de, Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli sınır geçişlerinden olan Sarp Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayramın 1. ve 2. gününde, 44 bin 890 yolcu Sarp Sınır kapısından giriş ve çıkış yaptı.
12.04.2024 Gündem
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz'
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz' ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr Beyaz Saray’da üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Liderler tarafından yayınlanan ortak bildiride Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki tehlikeli ve saldırgan tutumundan ve hukuka aykırı hak iddialarından “ciddi endişe duyulduğu” vurgulandı.
12.04.2024 Dünya
Japonya Başbakanı Kishida ABD Kongresi’nde! 'Bugünün Ukrayna'sı yarının Doğu Asya'sı olabilir'
Japonya Başbakanı Kishida ABD Kongresi’nde! 'Bugünün Ukrayna'sı yarının Doğu Asya'sı olabilir' ABD Kongresi’ne hitaben yaptığı konuşmada Çin tehdidine dikkat çeken Kishida, “Çin'in mevcut tutumu ve askeri eylemleri, yalnızca Japonya'nın barış ve güvenliğine değil, aynı zamanda uluslararası toplumun barış ve istikrarına yönelik eşi benzeri görülmemiş ve en büyük stratejik meydan okumayı teşkil etmektedir” dedi.
12.04.2024 Dünya
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı 2022’de yüzde 1,02 iken, 2023 sonunda yüzde 1,08’e yükseldi. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama yapıldı.
11.04.2024 Ekonomi
Korhan Berzeg'den 300 gündür haber yok! Ailesi evi kapattı
Korhan Berzeg'den 300 gündür haber yok! Ailesi evi kapattı Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra haber alınamayan Korhan Berzeg (84), 300 gündür kayıp. Arama çalışmaları, 130'uncu günde sonlandırılırken, artık gelen bir ihbar da yok. Muhtar Hamit Erman ise “Arama çalışmaları durdu. Umudumuz kalmadı. Ailesi evi kapattı, buraya gelmiyorlar artık” dedi.
11.04.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Asya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.