Atilla Dorsay

Atilla Dorsay

Son dakika Atilla Dorsay haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Atilla Dorsay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Atilla Dorsay haber sayfamızda...

Atilla Dorsay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 509 atilla dorsay haberi bulunmuştur.
‘Oppenheimer’ Oscar’a çok yakın
‘Oppenheimer’ Oscar’a çok yakın 10 Mart gecesi verilecek Oscar Ödülleri’ne sayılı günler kala sinema yazarlarına kimlerin kazanacağını sorduk. 13 dalda adaylık sahibi “kül” ana kategorilerde ipi göğüsleyecek gibi görünüyor.
6.03.2024 Kültür Sanat
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı Milliyet Sanat'ın şubat sayısı okurlarla buluştu. Kapağını, aşkın ilham verdiği sanat eserlerine ayıran yeni sayıda kültür-sanatta savaşı barış ile adalet adına yorumlayan yapıtlara ve yaratıcılarına dair kapsamlı bir dosya; 'Hücreler' oyununu sahneye koyan Engin Günaydın'la ayın söyleşisi; sinema dünyasındaki unutulmaz kavgalarla ilgili bir derleme; 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse'nin röportajı ve Üzgün Kız Edebiyatı'na dair bir inceleme okurları bekliyor.
9.02.2024 Kültür Sanat
Ceylan’dan suçlamalara cevap
Ceylan’dan suçlamalara cevap Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz’un televizyon programı üzerinden kendisi hakkında söylediklerine sosyal medya hesabından cevap verdi.
1.01.2024 Kültür Sanat
Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a son söz: Hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş
Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a son söz: Hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş İki ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki polemikte, son sözü Nuri Bilge Ceylan söyledi. "Bir algı oluşturmaya yönelik hiçbir kanıtı olmayan bir sürü hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş" diyen Ceylan, bundan sonra yeni bir yanıt vermeyeceğini, böyle bir gereklilik doğarsa da buna mahkeme yoluyla devam edeceğini belirtti.
31.12.2023 Cadde
RTÜK toplantısı sona erdi! 31 bin şikayet alan Kızıl Goncalar için flaş karar
RTÜK toplantısı sona erdi! 31 bin şikayet alan Kızıl Goncalar için flaş karar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı TV ve radyo kanallarına yaptırım uyguladı. Üst Kurul, vatandaşlardan gelen 31 binin üzerinde şikâyet üzerine “Kızıl Goncalar” adlı dizi film hakkında hazırlanan izleme raporunu detaylı olarak ele aldı
28.12.2023 Gündem
'Hunharca öpüştük' demişlerdi! Hasan Can Kaya ile Büşra Pekin'den açıklama geldi
'Hunharca öpüştük' demişlerdi! Hasan Can Kaya ile Büşra Pekin'den açıklama geldi Hasan Can Kaya'nın Büşra Pekin ile başrolü paylaştığı ve senaryosunu yazdığı 'Çok Aşk' filminin galası önceki akşam gerçekleşti. Daha önce filme dair kullandıkları "Cesur sahnelerimizde zorlandık" ve "Hunharca öpüştük" ifadeleriyle çok konuşulan Pekin ile Kaya, bu sözlere açıklık getirdi.
26.10.2023 Cadde
Beyoğlu Sineması yeniden açıldı
Beyoğlu Sineması yeniden açıldı ‘90’ların İstiklal Caddesi’nin kültür sanat hayatıyla iç içe geçirenler için Beyoğlu Sineması’nın yeri başkadır. Özellikle sezonun en iyi filmleri seçkileriyle çoğumuzun gözde mekânıydı.
6.10.2023 Kültür Sanat
Barbie’den varoluş krizi sorgusu
Barbie’den varoluş krizi sorgusu Milliyet Sanat, “Barbie” filmini kapağına taşıdığı temmuz sayısında sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Dopdolu bir içerikle okur karşısına çıkan dergi sanatseverleri “Barbie”den Fatih Akın’a, Ayşe Kulin’den Virginia Woolf’a uzun bir yolculuğa çıkarıyor.
3.07.2023 Kültür Sanat
İzmir’den yüzyıllık bir serüven
İzmir’den yüzyıllık bir serüven “Geleceğe Örülen Kilit Taşları” adlı kitap İzmir’den çıkıp milyonların hayatına dokunan insanların hikâyelerini yine o kentin önemli isimlerinin kaleminden aktarıyor.
13.06.2023 Kültür Sanat
İlham Gencer: Türkiye’nin akustik belleği
İlham Gencer: Türkiye’nin akustik belleği Önceki gün hayatını kaybeden İlham Gencer bugün sonsuzluğa uğurlanıyor. Türkiye’nin akustik belleği olan Gencer, yaşamının son demlerine değin Pera Palas Oteli’nde piyanosunun başında olmaya devam etti.
26.05.2023 Kültür Sanat
Yeni heykeller keşfediliyor
Yeni heykeller keşfediliyor Milliyet Sanat bu ay “Heykelde Yeni Keşifler”i kapağına taşıyor, yarışmada finale kalan 10 eseri inceliyor. Ayın söyleşisinde ise 25 yıl sonra yeniden Cyrano olarak seyirci karşısına çıkan Bülent Emin Yarar var.
2.05.2023 Kültür Sanat
Hak, emek ve adalet
Hak, emek ve adalet Sahneye en çok uyarlanan Brecht oyunlarından “Kafkas Tebeşir Dairesi”, İstanbul Devlet Tiyatrosu yorumuyla sahnede. Oyun, iki farklı zamanda geçen öyküsüyle hâlâ çok güncel ve hâlâ söyleyecek çok söze sahip.
23.04.2023 Kültür Sanat
Onat Kutlar’a vefa
Onat Kutlar’a vefa İKSV 42. İstanbul Film Festivali, Önder Esmer’in “Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar” belgeselinde, Türkiye’de bağımsız eleştiri, film dili ve izleyici kültürü adına büyük emek veren terör kurbanı yazar, eleştirmen Onat Kutlar ile 58 yıllık Sinematek’in derin izlerini arşivliyor.
16.04.2023 Kültür Sanat
Sinema yazarı Sungu Çapan son yolculuğuna uğurlandı
Sinema yazarı Sungu Çapan son yolculuğuna uğurlandı Önceki gün vefat eden sinema yazarı ve eleştirmeni 79 yaşındaki Sungu Çapan son yolculuğuna uğurlandı. Çapan'ı son yolculuğunda yakınları ve sevenleri yalnız bırakmadı. Çapan cenazesi, Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
3.04.2023 Kültür Sanat
Bursa Kitap Fuarı 20 yaşında
Bursa Kitap Fuarı 20 yaşında TÜYAP tarafından düzenlenen Bursa 20. Kitap Fuarı, 11-19 Şubat’ta Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
31.01.2023 Kültür Sanat
Burhaniye’de sanat ve edebiyat dolu gün
Burhaniye’de sanat ve edebiyat dolu gün Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Burhaniye Kitap Fuarı, önceki gün sona erdi. Fuar kapsamında onlarca yayınevine bağlı yüzün üzerinde yazarın imza günleri binlerce kitapseveri buluşturdu.
1.08.2022 Ege
Burhaniye, Kitap Fuarı için hazır!
Burhaniye, Kitap Fuarı için hazır! Burhaniye Belediyesi, bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Kitap Fuarı’nda sevilen yazarları okuyucuyla buluşturacak
25.07.2022 Ege
Özgün sinemacı Erden Kıral’ın ardından
Özgün sinemacı Erden Kıral’ın ardından 12 Eylül darbesinin baskısını, yaptığı filmlerin yasaklanmasıyla ağır koşullarda yaşayan Erden Kıral, sinemamızın az ama öz film çekmiş, bildiği yolda ilerleyen özgün sinemacılarındandı.
19.07.2022 Kültür Sanat
Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor
Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor Milliyet Sanat, temmuz sayısında sinemanın yeni başrolü yapay zekâyı mercek altına aldı. Tiyatro, edebiyat, müzik ve plastik sanatlarda ise özel söyleşiler öne çıkıyor.
4.07.2022 Kültür Sanat
Süper kahramanımızı kaybettik! Cüneyt Arkın aramızdan ayrıldı
Süper kahramanımızı kaybettik! Cüneyt Arkın aramızdan ayrıldı Rol aldığı yüzlerce filmle hepimizin belleğini ve kalbini fethetmiş, sinemamızın efsane sanatçısı Cüneyt Arkın 85 yaşında hayata veda etti.
29.06.2022 Gündem
Son dakika...Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
Son dakika...Cüneyt Arkın hayatını kaybetti Gelen son dakika haberine göre; Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın efsane ismi Arkın'ın ölüm haberi sonrası sevenleri taziyelerini iletirken hastaneden ölüm nedeniyle ilgili açıklama yapıldı. Öte yandan usta ismin cenaze programı da belli oldu.
28.06.2022 Gündem
Vizyonu cinler mi çarptı?
Vizyonu cinler mi çarptı? Her hafta bir ya da birkaç tane “yerli ve cinli” korku filmi vizyona giriyor. Peki, nereden besleniyor bu cinler ve filmleri?
29.05.2022 Kültür Sanat
Baharı Milliyet Sanat ile  karşılayın
Baharı Milliyet Sanat ile karşılayın Milliyet Sanat, Nisan 2022 sayısıyla sinemadan tiyatroya, edebiyattan müziğe yine kültür sanatın nabzını tutuyor.
6.04.2022 Kültür Sanat
Bilin bakalım Oscar’ı kim alacak?
Bilin bakalım Oscar’ı kim alacak? Bu gece dağıtılacak Oscar Ödülleri öncesinde beş ana kategoride kimlerin kazanacağını, yarışı yakından takip edenlere sorduk.
27.03.2022 Kültür Sanat
Murat Özer’i kaybettik
Murat Özer’i kaybettik Bir süredir kanserle mücadele eden Sinema Yazarı Murat Özer, dün hayatını kaybetti. Vefat haberini üyesi olduğu SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımda “SİYAD'ın 1993'teki yeniden kuruluşundaki 1 numaralı üyesi, 2007-2010 dönemi başkanı, arkadaşımız Murat Özer'i yitirdik... Acımızı, üzüntümüzü tarife imkân yok; ailesinin, tüm yakınlarının ve sinema yazarları camiamızın başı sağ olsun” denildi.
10.03.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Atilla Dorsay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.