Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Atilla Şentin saksafonuyla büyüledi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında saksafon sanatçısı Atilla Şentin konser verdi.

|

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, orkestrayı İtalyan şef Antonio Pirolli yönetti, saksafon sanatçısı Atilla Şentin solist olarak sahneye çıktı. Şentin, saksafonuyla Rus besteci Alexander Glazunov"un 'Saksafon Konçertosu'nu yorumladı.

Klasik müzikseverlerin ilgisinin yoğun olduğu konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan emekli olan ve Ankara Nefesli Sazlar Beşlisi solisti Atilla Şentin, sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.

Konserin ikinci bölümünde Antonio Pirolli'nin yönettiği ADSO, Bohemyalı besteci Antonin Dvorak'ın 'Karnaval' isimli senfonik uvertürü ile Çek masalları, efsaneler, halk türküleri ve senfonik şiirlerinden ilki olan 'The Water Goblin' (Su Cini) isimli eseri seslendirildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.