Avlu

Avlu

Son dakika avlu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan avlu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan avlu haber sayfamızda...

Avlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.035 avlu haberi bulunmuştur.
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘‘Terminal İstanbul Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının bir üst lige taşındığı bir merkez olacak. Yeni girişimlerin yetişeceği bir girişimci fabrikası inşa ediyoruz. 400 bin metrekarelik Atatürk Havalimanı Terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getiriyoruz’’ dedi.
16.03.2024 Ekonomi
23.Serpentine Galeri Pavilyonu
23.Serpentine Galeri Pavilyonu 5 Haziran 2024 tarihinde Londra‘nın Kensington Bahçeleri’nde açılacak olan 23. Serpentine Galeri Pavilyonu’nu, Seul merkezli mimarlık ofisi Mass Studies tasarlayacak.
26.02.2024 Mimarlık
Ceren Moray'ın son pozları olay oldu! Zayıflığı dikkat çekti
Ceren Moray'ın son pozları olay oldu! Zayıflığı dikkat çekti Ünlü oyuncu Moray son pozlarıyla dikkat çekti. Başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle adından söz ettiren ünlü isim 'yokluk postu geldi' dediği paylaşımında adeta bir deri bir kemik kaldğı görüldü.
21.02.2024 Cadde
Hafızalardaki Antakya
Hafızalardaki Antakya Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
19.02.2024 Arkeoloji
İzmir’de karne sevinci
İzmir’de karne sevinci İzmir’de eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla, 784 bin 242 öğrenci karne sevinci yaşadı.
20.01.2024 Ege
Çocuk koğuşunda skandal! Görüntüler ortaya çıktı: Cinsel istismar, kemerle darp, ayak yıkatma, idrar içirme...
Çocuk koğuşunda skandal! Görüntüler ortaya çıktı: Cinsel istismar, kemerle darp, ayak yıkatma, idrar içirme... Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan S.T. (19) ile M.D. (18), iddiaya göre aynı koğuşta kaldıkları A.S. (18), E.G. (17), K.T.Ö. (19) ve Y.Ö.’nün (19) cinsel istismarına uğradı. Şoke eden görüntüler ortaya çıkarken, yaşanan istismara da ceza yağdı
14.01.2024 Haberler
Çocuk koğuşunda skandal! Görüntüler ortaya çıktı: Cinsel istismar, kemerle darp, ayak yıkatma, idrar içirme...
Çocuk koğuşunda skandal! Görüntüler ortaya çıktı: Cinsel istismar, kemerle darp, ayak yıkatma, idrar içirme... Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan S.T. (19) ile M.D. (18), iddiaya göre aynı koğuşta kaldıkları A.S. (18), E.G. (17), K.T.Ö. (19) ve Y.Ö.’nün (19) cinsel istismarına uğradı. Şoke eden görüntüler ortaya çıkarken, yaşanan istismara da ceza yağdı
14.01.2024 Gündem
Netflix Türk Dizileri 2024: Netflix’te Yayınlanan En İyi Yeni Çıkan Türk Dizi Önerileri
Netflix Türk Dizileri 2024: Netflix’te Yayınlanan En İyi Yeni Çıkan Türk Dizi Önerileri Dünya genelinde milyonlarca izleyicisi bulunan yerli ve yabancı yapımları ile izleyenleri ekrana kilitleyen Netflix platformunda birbirinden güzel Türk dizileri yer alıyor. Netflix orijinal yapımı içeriklerinin yanı sıra yayın hakları satın alınan dizilerde var. Yayınlandıkları andan itibaren popüler olan ve günümüzde halen sevilen pek çok Türk dizileri Netflix’te izlenebiliyor. Netflix’te yayınlanan en iyi Türk dizileri listesi için “Netflix Türk Dizileri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Kültür Sanat
Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası
Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası Türkiye’nin çöl iklimine sahip tek bölgesi olan Karapınar’da konumlanan ve yüksek yansıtma seviyesine sahip cepheleri sayesinde bulunduğu coğrafyayla hemhal olan Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası, Bilgin Mimari Tasarım tarafından ufuk çizgisine kadar uzanan düz bir topoğrafyada, sürdürülebilir ve yeni enerji teknolojilerini temsil eden bir arayüz olarak ele alınmış.
1.01.2024 Mimarlık
Şehrin ve tarihin kalbi
Şehrin ve tarihin kalbi Geçmişten bugüne daima Kayseri’nin kalbi olan kale, 2019 yılından bu yana şehrin tüm tarihine de ev sahipliği yapıyor. Kalede bulunan Arkeoloji Müzesi, Kayseri’nin binlerce yıllık tarihini saklıyor
18.12.2023 Arkeoloji
Rubrum Ofis
Rubrum Ofis Office İstanbul Architects tasarımı Rubrum Ofis, farklı açılarda yarattığı yüksek estetik algı ve ana yapı malzemesi olan renklendirilmiş toprak esaslı mineral sıvayla arazinin kendisinden üretilen ve çoğalan, yerden beslenerek üretme halinin bir temsili olarak öne çıkıyor.
27.11.2023 Mimarlık
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum...
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum... Melek Zeynep Bulut ile, Londra Tasarım Bienali’nde önemli başarılara imza attıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi önüne taşınan ve 10 Aralık’a kadar İstanbullular ile buluşmaya devam edecek olan “Açık Yapıt” eseri ve disiplinler arası bir düzlemde gerçekleştirdiği, kolektif belleğe hitap eden diğer kamusal yerleştirmeleri üzerine...
27.11.2023 Mimarlık
Aphrodite’in güzel kenti
Aphrodite’in güzel kenti Aphrodisias Antik Kenti, tıpkı adını aldığı Tanrıça Aphrodite gibi görenleri kendine hayran bırakır. Bugün daha çok M.S. 1. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar Roma Dönemi’nden yapıların görüldüğü kent, heykeltıraşları ile de ünlü. Kentin yakınlarında yer alan Babadağ eteklerindeki ocaklardan çıkan kaliteli mermerler, Aphrodisiaslı heykeltıraşların elinde birer sanat eserine dönüşmüş ve bu muhteşem eserler, İmparatorluğun dört bir yanına gönderilmiş.
20.11.2023 Arkeoloji
Konak değil bir hafıza restorasyonu
Konak değil bir hafıza restorasyonu Hatay Erzin’deki Tıbıkoğlu Konağı; “eski”yi bir hikâye olmaktan çıkarıp tarihi bir belge olarak duyu ve hislerin kullanımına sunmanın örneklerinden biri olacak. Hedef, tarihi konağı yaşam hikâyesini koruyarak bir bilim-kültür evine çevirmek.
19.11.2023 Arkeoloji
Mezopotamya’nın İrfan Mimarisi
Mezopotamya’nın İrfan Mimarisi İnsanlık tarihinin gelişiminde Mezopotamya başlangıçların coğrafyası olageldi. Kuşkusuz bu gelişimin en somut görüldüğü alanların başında mimari geliyor. Neolitik dönemlerden başlayan bu süreç coğrafyanın da etkisiyle oluşan ihtiyaçları malzeme ile bir araya getirip yorumladı ve kendi eşsiz çözümlerini oluşturdu.
12.11.2023 Kültür Sanat
Üniversitelinin sınav ücreti başkandan
Üniversitelinin sınav ücreti başkandan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üniversite sınavına girecek öğrencilere sınav giriş ücretlerinin Büyükşehir tarafından karşılanacağının müjdesini verdi.
4.11.2023 Ege
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz:  Şehir, insanlardan başka nedir ki?
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz: Şehir, insanlardan başka nedir ki? Hatay'ın ve Adıyaman'ın yeniden ihyası projelerine liderlik eden Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kentsel Yenileme Merkezi Kurucu Ortağı Cem Yılmaz ve DB Mimarlık Kurucu Ortağı Bünyamin Derman ile projenin kapsamını, temel planlama yaklaşımlarını, ulusal ve uluslararası paydaşlarını, rant kültürü ve soylulaştırma tehlikelerine karşı alınan önlemleri ve geçmişte yapılan hatalardan nasıl dersler çıkarıldığını konuştuk.
30.10.2023 Mimarlık
Oyuncu Şebnem Dönmez'in acı günü!
Oyuncu Şebnem Dönmez'in acı günü! Şebnem Dönmez anne acısıyla sarsıldı. Ünlü oyuncu, iki aydır sağlık sorunlarıyla mücadele eden annesini kaybetti. Dönmez, dostları ve sevenlerin desteğiyle ayakta zor durdu.
18.10.2023 Cadde
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
İngilizce Alfabe... İngilizce'de Alfabe ve Harflerin Okunuşu - İngilizce Alfabe Harflerin Sırası, Yazılışı ve Okunuşu
İngilizce Alfabe... İngilizce'de Alfabe ve Harflerin Okunuşu - İngilizce Alfabe Harflerin Sırası, Yazılışı ve Okunuşu İngilizce öğrenmek isteyenler için en başta yer alan konulardan birisi alfabedir. Özellikle ilkokul yıllarında öğrencilere verilen İngilizce derslerinde ilk basamaktır. Eğitim ve öğretim hayatında ya da İngilizce öğrenmek isteyenlerin karşısına çıkan konulardandır. İngilizce harflerin okunuşu Türkçe’ye göre farklıdır. Bu yüzden öğrenilmesinde zorluklar olabilir. Latin alfabesinden uyarlanan İngiliz alfabesi 26 harften oluşmaktadır. İngilizce alfabede kaç harf var? İngilizce alfabe sırası, harflerin okunuşu için “İngilizce Alfabe Sıralaması” içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.09.2023 Eğitim
Ayaz İsminin Anlamı Nedir? Ayaz Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Ayaz İsminin Anlamı Nedir? Ayaz Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Ülkemizde bazı isimler son yıllarda çok sık tercih edilmektedir. Ayaz ismi de bu isimlerden birisidir. Pek çok kişi çocuklarına isim koyarken anlamlarını merak etmektedir. Ayaz isminin anlamını Türk Dil Kurumu sözlüklerinde bulmak mümkündür. Sizlerde ayaz isminin anlamını öğrenip çocuğunuza koyabilirsiniz. Peki Ayaz isminin anlamı nedir? Ayaz ne demek, ne anlama gelir? Sizlere Ayaz isminin anlamını detaylıca derledik.
25.09.2023 Aile
ABD Ankara Büyükelçilik Binası
ABD Ankara Büyükelçilik Binası Ennead Architects tasarımı ABD Ankara Büyükelçilik Binası geçtiğimiz Haziran'da hizmete açıldı. Yeni büyükelçilik binası, şeffaflık ve açıklık ile güvenlik arasında denge kurarken, Anadolu’nun mimari mirasına göndermeler yapıyor ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın konsolosluk yapılarındaki sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve fonksiyonellik arayışlarına yanıt veriyor.  
25.09.2023 Mimarlık
Avlu Balıkesir'de gece çıkan kavga kameralarca kaydedildi
Avlu Balıkesir'de gece çıkan kavga kameralarca kaydedildi Balıkesir'de sosyal hayatın hareketli olduğu açık havada insanların dinlenerek alışveriş yaptığı Avlu'da iki grup arasındaki kavga kameralarca görüntülendi.
21.09.2023 Haberler
Kadını taciz eden kişiye esnaftan meydan dayağı
Kadını taciz eden kişiye esnaftan meydan dayağı Bursa’da yoldan geçen kadına sözlü tacizde bulunan şahısa tepki gösteren vatandaşlar, çıkan tartışmanın kısa sürede büyümesiyle caddeyi boks ringine çevirdi.
21.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.