Ekonomi ‘Avrupa’da en hızlı ülke Türkiye olur

‘Avrupa’da en hızlı ülke Türkiye olur

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Grup bünyesinde 5 yıl içinde Türkiye, Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarı olacak. Yatırımlara ve büyümeye devam edeceğiz” dedi.

‘Avrupa’da en hızlı ülke Türkiye olur

Alman teknoloji perakende zinciri Media Markt, Türkiye’de büyümesini sürdürürken, grup bünyesinde Avrupa’da öne çıkmak için de hedef büyüttü. MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye pazarının Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Gökyıldırım, Türkiye’de 39 aydır aralıksız büyüdüklerini belirterek, “Üstelik bu büyümeyi tüm kategorilerde pazardan ve rakiplerimizden daha iyi bir performans göstererek sağladık. Sektörümüzde 21 alt kategori var ve hepsinin büyüme lideriyiz. Son üç yıldır sektörün üzerinde büyüme gerçekleştirdik.

Hızlı büyüdük

Bu başarıyı dördüncü yıla taşıdık. Yatırımlarımıza ve büyümeye devam ederek yıl sonunda 80 mağazaya ulaşmış olacağız. Türkiye tüketici elektroniği pazarının büyük bir büyüme potansiyeli var” dedi. Gökyıldırım, Türkiye’yi üç yıl üst üste, MediaMarkt Saturn Grubu’nun en hızlı büyüyen pazarı haline getirdiklerini ve bu öncülüğü dördüncü yılda da sürdürmeye kararlı olduklarını dile getirerek, bu başarılarını MediaMarkt Türkiye’de uyguladıkları müşteri odaklı iş modelinin yanı sıra dijitalleşme hızına ve bu alandaki yatırımlarına borçlu olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

24 ayda 27 mağaza

Türkiye’de yatırım yapmaya, mağaza açmaya, büyümeye ve istihdama katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Gökyıldırım, “Müşteriyi merkeze koymaktan vazgeçmiyoruz, bu alanda Avrupa’daki diğer MediaMarkt ülkelerine de örnek olan ‘Müşteri Memnuniyeti Yol Haritası’ projemiz ve yeni sadakat programı MediaMarkt Club’a’a odaklanacağız” diye konuştu.

Gökyıldırım, Türkiye’ye her anlamda yatırım yapmaya devam edeceklerini de vurgulayarak, 24 ayda toplam 27 mağaza açtıklarını ve 2019 yılını toplam 80 mağaza ile kapatmayı hedeflediklerini aktardı. Çok kısa süre içinde Çanakkale ve Diyarbakır mağazalarının açılacağı bilgisini de veren Gökyıldırım, sadece mağaza anlamında değil, geçtiğimiz yıl yüzde 35 artan online satışlarda da büyümenin devam edeceğini aktardı. Gökyıldırım, 200 bin m2 mağaza alanına ulaştıklarını ve yatırımlarında hız kesmediklerini belirtti.

Yeni sadakat programı

Media Markt Türkiye, yendi sadakat programı, MediaMarkt Club’ı da tanıttı. Yenal Gökyıldırım, şu bilgileri verdi: “Yeni hayata geçirdiğimiz ve şimdiye kadar sektörümüzde görülmemiş fırsatları üstelik ücretsiz olarak tüketicilerimize sunmakta olan sadakat programımız MediaMarkt CLUB’a müşterilerimiz mağazalarımızdan, mobil uygulamamızdan ve web sitemiz üzerinden üye olabilirler. Bu program ile hoş geldin kuponları, uzatılmış iade süreleri, kişiye ve üyelere özel kampanyalar, aldıkça kazandıran uygulamalar gibi fırsatlar sunuyoruz. Özellikle tüketicilerimizin satış sonrasında da memnuniyetlerini arttıracak iki özellik olan, faturasız hayat ve uzatılmış garanti sürelerini vurgulamak isterim. Çok yeni olan sadakat programımızda bugün itibariyle üye sayımız 250 bin ve her gün üye sayımızı arttırıyoruz.

Haberin Devamı

‘Avrupa’da en hızlı ülke Türkiye olur

‘Vergi indirimleri fayda sağlıyor’

Soruları da yanıtlayan Gökyıldırım, vergi indirimleriyle ilgili, “Hükümetimize bu konudaki hassasiyet ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Beyaz eşya ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu emtia gruplarından bir tanesi. Çünkü evlenmek, yeni ev kurmak, taşınmak gibi her harekette beyaz eşyaya ihtiyaç var. Bunun istihdam boyutu da var. Her tarafından baktığımızda hükümetimiz hassas ve çok hızlı tedbirler alıyor. Bize de perakendeci olarak çok fayda sağlıyor” dedi. Gökyıldırım, 2018’de 54 milyar TL’lik pazarın bu yıl da değişmeyeceğini düşündüklerini belirterek, pazarın geçen yıl % 16 büyüdüğünü, böylece pazarın bu yıl adetsel olarak küçülse de ciro anlamında aynı kalacağını anlattı.