Ayak Sağlığı

Ayak Sağlığı

Son dakika ayak sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ayak sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ayak sağlığı haber sayfamızda...

Ayak Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 786 ayak sağlığı haberi bulunmuştur.
Evde gezerken bile yapmayın! Yalın ayak gezmek bunlara sebep oluyor
Evde gezerken bile yapmayın! Yalın ayak gezmek bunlara sebep oluyor Eve döndüğünüzde ayakkabılarınızı çıkarmak yoğun bir günün ardından rahatlamak için ihtiyacınız olan şeydir. Ancak yorgun ayaklarınızın dinlenmesine izin vermek, evde tamamen çıplak ayakla dolaşmak anlamına gelmez. Aslında terlik veya çorap olmadan dolaşmak ayaklarınızın sağlığı ve güzelliği açısından hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. İşte evde yalın ayak dolaştığınızda karşı karşıya kalabileceğiniz bazı durumlar.
10.01.2024 Genel Sağlık
Büyüklerimiz haklıymış! Kulak arkası ve ayak parmaklarını ovalarsanız bakın ne oluyor
Büyüklerimiz haklıymış! Kulak arkası ve ayak parmaklarını ovalarsanız bakın ne oluyor Sağlığımıza iyi geldiği söylenen birçok alışkanlık ve yöntem, 'Büyüklerin bir bildiği vardır' sözünü haklı çıkarır nitelikte. Kulak arkası ve ayak parmaklarını ovalamak da bunlar arasında yer alıyor. İşte araştırmalarla kanıtlanan uygulamanın detayları.
11.12.2023 Genel Sağlık
Haftalık burç yorumları (20 Kasım - 26 Kasım 2023)
Haftalık burç yorumları (20 Kasım - 26 Kasım 2023) 20 Kasım 2023 - 26 Kasım 2023 haftasında bizleri neler bekliyor? Yeni haftanın genel etkileri neler? Burçları neler bekliyor? Hep birlikte Molatik olalım…
19.11.2023 Astroloji
Ayak bileğinde iz bırakan çoraplar uyarıcı olabilir! 4 rahatsızlığı işaret ediyor
Ayak bileğinde iz bırakan çoraplar uyarıcı olabilir! 4 rahatsızlığı işaret ediyor Muhtemelen çoraplarınızın bazen ayak bileklerinizde bir iz bıraktığını fark etmişsinizdir. Bu sadece bir veya iki kez oluyorsa, çorapların kaymasını engelleyen elastik malzemenin çok güçlü olduğunun işareti olabilir. Ancak sık sık tekrar ediyorsa, bu vücudunuzun size bir şeylerin ters gittiğini söylemek için kullandığı bir sinyaldir.
17.11.2023 Genel Sağlık
Her yıl 2 numaraya kadar büyüyor! Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalı?
Her yıl 2 numaraya kadar büyüyor! Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalı? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Saltuk Buğra Böke, bebeklerde ayakkabı kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Genel Sağlık
Çocuklarda omurga sağlığını tehdit eden tehlike! 'Yanlış yapılırsa yaşlılıkta bile etkiler'
Çocuklarda omurga sağlığını tehdit eden tehlike! 'Yanlış yapılırsa yaşlılıkta bile etkiler' Okulların açılmasına sayılı günler kaldı! Hem çocuklar hem de veliler için dikkat edilmesi gereken pek çok konuya işaret eden Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay çocukların omurga ve beden sağlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
6.09.2023 Çocuk Sağlığı
Sürekli ayakta çalışanlar dikkat! Ayaklarınız alarm veriyor olabilir
Sürekli ayakta çalışanlar dikkat! Ayaklarınız alarm veriyor olabilir Sürekli ayakta çalışıyorsanız mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Örneğin ayakkabı seçiminizi doğru yapmalı ve kas iskelet sisteminizin sağlığı için de kan akışınızı hızlandırmalısınız. Kana akışınızı hareket ederek hızlandırabilirsiniz. Sürekli ayakta çalışıyor ve bu şikayetleriniz varsa ayaklarınız alarm veriyor olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
17.08.2023 Genel Sağlık
Daha pürüzsüz ayaklar için 3 çözüm! Cam parçasıyla nasıra son
Daha pürüzsüz ayaklar için 3 çözüm! Cam parçasıyla nasıra son Ayak bakımı sadece görünüş için değil aynı zamanda genel beden sağlığı için de çok önemli kabul edilir. Ayaklarımızdan vücudumuza binlerce sinir yayılır ve bu nedenle ayak bakımı aynı zamanda beden bakımıdır.
31.07.2023 Genel Sağlık
Kaya tuzu ve zeytinyağı ile ayakları rahatlatmanın yolu
Kaya tuzu ve zeytinyağı ile ayakları rahatlatmanın yolu Tam bir şifa kaynağı olan işlenmemiş tuz ayaktaki ağrı, koku, mantar, kaşıntı, terleme gibi sorunların da giderilmesinde önemli ölçüde yardımcı oluyor. Ayak Sağlığı Uzmanı Podolog Zehra Albayrak kaya tuzu ve zeytinyağı ile ayakları rahatlamanın yolunu açıkladı.
25.09.2022 Genel Sağlık
Ergenlik döneminde her 3 çocuktan 1'i batık problemi yaşıyor
Ergenlik döneminde her 3 çocuktan 1'i batık problemi yaşıyor Ergenlik döneminde terlemenin artması ayakkabı içinde gün boyu kalan ayakları da vuruyor. Buna bir de tırnakların yanlış kesilmesi eklenince deri kısa sürede tahriş olarak batık oluşumu hızlanıyor. Peki tırnak batığını önlemek için ne yapmalı? Podolog Zehra Albayrak anlattı.
3.09.2022 Çocuk Sağlığı
Ayakta Kemik Ağrısı Neden Olur Ve Ne İyi Gelir?
Ayakta Kemik Ağrısı Neden Olur Ve Ne İyi Gelir? Ayaklar genel olarak karmaşık kemikler, tendonlar, kaslar ve bağlar ağıdır. Vücut ağırlığını taşıyabilecek kadar kuvvetli olan ayaklar, yaralanmaya ya da ağrıya yatkın olabilmektedir. Kas iskelet sisteminin rahatsızlıkları arasında en fazla görülen sorunlardan bir tanesi olan ayak ağrısı hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.
6.07.2022 Sağlık
Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaraları iyileştirmek için ne yapmalı?
Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaraları iyileştirmek için ne yapmalı? Yanlış ayakkabı seçiminin birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Coşkun Acay, ayakkabı vurmasıyla oluşan yaralara nasıl bakım yapılması gerektiğini açıkladı.
21.05.2022 Genel Sağlık
Bebeklerde yürüteç kullanımı zararlı mıdır? Yürümeyi etkiler mi?
Bebeklerde yürüteç kullanımı zararlı mıdır? Yürümeyi etkiler mi? “Bebeğim yürüteç kullanmalı mı? Çocuğum yürümeye başladı fakat içe basıyor gibi görünüyor, düztaban olabilir mi? Bebeğimin ilk adım ayakkabısını nasıl seçmeliyim?” Bebeğinizin sağlıklı adımlar atması için aklınızdan her gün yüzlerce soru geçiyor olabilir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İ. Teoman Benli, bebeklerin ayak sağlığı hakkında bilgi verdi.
8.11.2021 Genel Sağlık
Ayakta Kemik Ağrısı Neden Olur Ve Ne İyi Gelir?
Ayakta Kemik Ağrısı Neden Olur Ve Ne İyi Gelir? Ayaklar genel olarak karmaşık kemikler, tendonlar, kaslar ve bağlar ağıdır. Vücut ağırlığını taşıyabilecek kadar kuvvetli olan ayaklar, yaralanmaya ya da ağrıya yatkın olabilmektedir. Kas iskelet sisteminin rahatsızlıkları arasında en fazla görülen sorunlardan bir tanesi olan ayak ağrısı hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.
11.09.2021 Sağlık
Yüksek topuklu ayakkabılara dikkat! Ayak sağlığını olumsuz etkiliyor
Yüksek topuklu ayakkabılara dikkat! Ayak sağlığını olumsuz etkiliyor Ayak başparmağında çıkıntı olarak da bilinen halluks valgusun kadınlarda daha sık görülmektedir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nail Akdağcık, bu hastalığın bireylerin hayatını zorlaştırdığını söyleyerek yüksek topuklu ayakkabılar konusunda kadınları uyardı. İşte detaylar...
8.09.2021 Genel Sağlık
Renkli açılış
Renkli açılış Geçtiğimiz yıllarda WUWHS Yara Bakım Kongresi’nde sunumu ve çalışmaları ile dünya birinciliği alan Deniz Yahcı, 30 yıllık mesleki deneyimini Bağdat Caddesi’nde kendi adını verdiği ayak sağlığı ve estetik merkezi ile taçlandırdı.
22.06.2021 Cadde
Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ponza Taşı Nerelerde Kullanılır?
Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ponza Taşı Nerelerde Kullanılır? Ayak sağlığı şüphesiz herkes için çok önemlidir. Özellikle ayaklarda oluşan nasırlar günümüzde pek çoğumuzun yaşadığı sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Burada karşımıza ponza taşı çıkmaktadır. Peki ponza taşı nedir, ne işe yarar? Ponza taşı nerelerde kullanılır? Sizlere ponza taşı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
9.06.2021 Eğitim
Ayak sağlığınızı ihmal etmeyin!
Ayak sağlığınızı ihmal etmeyin! Vücudumuzun tüm yükü ayaklarımızda! Özellikle kış aylarında havasız kalan ayaklarımızın sağlığı ve bakımı, yaz yaklaşırken daha da önem kazanıyor. Ayak sağlığı sorunlarının tedavi ve bakımı üzerine bilim dalı olan “podoloji” alanında faaliyet gösteren merkezler modern teknolojik ekipmanları ve deneyimli kadrosu ile hizmet verirken yaşam kalitesini artıracak alışkanlıklar da oluşturuyor.
7.04.2021 Genel Sağlık
Ayak Sağlığı (Podoloji) Nedir? Ayak Sağlığı Merkezi (Podoloji Bölümü) Nelere Bakar?
Ayak Sağlığı (Podoloji) Nedir? Ayak Sağlığı Merkezi (Podoloji Bölümü) Nelere Bakar? Podoloji, ayak sağlığı ve çeşitli ayak hastalıkları ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Sağlıklı ayakta önleyici ve koruyucu, ayak hastalıkları üzerinde ise daha çok koruyucu tedavi yöntemleri ile doktorlarla iş birliği içinde çalışmalarını yürüten bir disiplin dalıdır. Ayak hastalıkları sonrasında ayak bakımı hakkında hastaları bilgilendirir. Ayak sağlığı (podoloji) nedir? İşte, detaylar.
9.03.2021 Sağlık
Uzun süreli hareketsizlik sonrası spor, 'stres kırığı' yaratıyor
Uzun süreli hareketsizlik sonrası spor, 'stres kırığı' yaratıyor Virüs bulaş korkusundan dolayı evlerde daha çok vakit geçirenler çareyi sporda arıyor. Ancak uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra kontrolsüz spora başlamak, sporcu hastalığı olarak bilinen ‘stres kırığı’ sorununa neden olabilir! Fizyoterapist Ali Menoğlu "Stres kırıklarının önlenebilmesi için doğru beslenme, uygun ayakkabı seçimi ve ekipman kullanımı, iyi zeminde egzersiz yapmak ve egzersiz şiddetinin iyi ayarlaması gerekiyor” diyerek uyarılarda bulundu
26.02.2021 Egzersizler
Düztabanlık Nedir, Nasıl Anlaşılır? Düz Tabanın Tedavisi Var Mı?
Düztabanlık Nedir, Nasıl Anlaşılır? Düz Tabanın Tedavisi Var Mı? Ayak sağlığı oldukça önemlidir. Yürüyüş problemi yaşamamak için çok küçük yaşlardan itibaren ayak yapısı ve yürüyüş özelliklerine dikkat edilmesi gerekir. Bazı kişilerde düz tabanlık görülür. Düztabanlık nedir, nasıl anlaşılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
22.02.2021 Sağlık
Kil Maskesi Tarifleri: Evde Yeşil Ve Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır?
Kil Maskesi Tarifleri: Evde Yeşil Ve Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Yüz bakımı bilhassa kadınlar olmak üzere erkekler için de oldukça önemli bir konudur. Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler pek çok maskeye ihtiyaç duyarlar. Bununla beraber kil maskesi; gözenekler kanalı ile ciltteki en derin tabakaya nüfuz ederek, burada bulunan kirlerin çıkmasına yardımcı olur. Cildi besleyerek onaran kil maskesi; temizlenen gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Peki, kil maskesi nasıl yapılır? Evde yeşil ve beyaz kil maskeleri nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.
6.02.2021 Güzellik
Kışın ayak bakımında dikkat etmeniz gereken 10 önemli kural
Kışın ayak bakımında dikkat etmeniz gereken 10 önemli kural Ayaklarımız için kış mevsiminde daha az ön planda olmaları nedeniyle çaba sarf etmiyoruz. Oysa ayaklarımızın kışın uzun saatler boyunca ayakkabı, kapalı bot ve çizme içerisinde kalmalarının yanı sıra hatalı ayakkabı seçimlerimiz; tırnak batmasından mantar enfeksiyonuna, nasırlardan egzamaya, kötü kokudan başparmağın yana doğru sapması olarak tanımlanan halluks valgusa kadar pek çok soruna neden olabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Erdemoğlu, kış mevsiminde ayak ve tırnak sağlığınız için dikkat etmeniz gereken 10 önemli kuralı sıraladı
29.01.2021 El ve Ayak Bakımı
Varis, estetik bir sorun değil
Varis, estetik bir sorun değil Varislerin ayak sağlığı açısından önemli bir hastalık olduğunu belirten Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Op. Dr. Engin Tulukoğlu, “Dopler ultrasound tetkikiyle bacağın toplardamar haritası çıkarılmalı” dedi
24.01.2021 Ege
Ayak kokusu nasıl geçer, ne iyi gelir? Etkili, doğal ve kesin çözüm önerileri...
Ayak kokusu nasıl geçer, ne iyi gelir? Etkili, doğal ve kesin çözüm önerileri... Ayak kokusu toplumumuzda sıklıkla ortaya çıkan ve pek çok kişinin müzdarip olduğu bir durumdur. Ayak kokusu hem kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız edebilecek ayaktan salgılanan ve kötü kokan bir kokudur. Ayak kokusu bakterilerin neden olduğu bir koku olarak bilinir. Ayak kokusu şikayeti yaşayanlar internet üzerinden ayak kokusu çözüm önerilerine araştırmaktadırlar. Peki, ayak kokusu nasıl geçer? Ayak kokusuna ne iyi gelir? İşte ayak kokusu için etkili ve doğal çözüm önerileri...
8.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ayak Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.