Siyaset Aydın ve Muğla’da AK Parti aday gösterecek

Aydın ve Muğla’da AK Parti aday gösterecek

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin önceki günkü baş başa görüşmesinde Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye’de MHP adayının, Aydın ve Muğla’da Ak Parti adayının desteklenmesine karar verildi.

Aydın ve Muğla’da AK Parti aday gösterecek

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi öncesi AK Parti’de strateji toplantısı gerçekleştirildi. Mehmet Özhaseki, yapılan ittifak çalışmasını ayrıntılarıyla parti yöneticilerine sundu. Çalışmada 24 Haziran seçimlerinin göz önünde bulundurulsa da, 2014 yerel seçimlerinin baz alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Strateji toplantısının ardından bir araya gelen iki liderin görüşmesi bir saat sürdü. Görüşmeye teknik detaylar nedeniyle AK Parti’den Mehmet Özhaseki ile MHP’den Sadir Durmaz da girdi. Masada İstanbul dışında Adana, Mersin, Muğla, Manisa, Osmaniye ve Aydın illeri yer alırken 4 ilin MHP’de kalması kararlaştırıldı. Aydın ve Muğla ise Ak Parti’ye bırakıldı. Bahçeli görüşmesinden sonra Erdoğan ilçeler üzerinde Mehmet Özhaseki ile akşam 21.00’e kadar çalıştı.

İki liderin görüşmesinden sonra Erdoğan’ın Özhaseki ile birlikte yaptığı çalışmada ise alfabetik olarak ilçeler masaya yatırıldı. İlçelerin yüzde 70’inin belirlendiği; bu iller arasında Adana, Adıyaman, Ardahan, Afyon, Aksaray, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, Iğdır’ın ilçelerinin bulunduğu, İstanbul’un ilçeleri için ise tüm adayların henüz netleşmediği öğrenildi. İlçelerin önümüzdeki haftadan itibaren açıklanmaya başlaması bekleniyor. İstanbul hariç 30 büyükşehrin ilçeleri öncelikli olarak Ankara’da yapılan toplantıda açıklanacak. MHP’nin İstanbul’daki 3; İzmir’deki 2 seçim bölgesinden birer ilçe; Ankara’da ise Polatlı ve Etimesgut’un yanı sıra Şereflikoçhisar Belediyesi’ni de istediği öğrenildi.