Aydın Aydınlı Motorcular Motosiklet Dostu Bariyer İstiyor

Aydınlı Motorcular Motosiklet Dostu Bariyer İstiyor

14.12.2016 - 09:48 | Son Güncellenme:

.

Aydınlı Motorcular Motosiklet Dostu Bariyer İstiyor

Aydın’da bir grup motosiklet tutkunu, önlem alınmadığı için kazalarda ölümlere neden olduğunu iddia ettikleri bariyerlerin motosiklet dostu bariyerlerle değiştirilmesini istedi.
Türk Chopper Motosiklet Kulübü Aydın İl Başkanı Tolga Kuruüzümcü ile kulüp üyesi bir grup motosikletçi, motosikletçilerin korkulu rüyası olan keskin bariyerlerin gün geçtikçe canlar almaya devam etmesine rağmen hala bir düzenleme yapılmadığını savunarak Aydın-İzmir otoyolunda eylem yaptı. Otoyolda bir süre sürüş yaptıktan sonra bariyerler önünde açıklama yapan motosikletçiler, mevcut koruma panelleri ve halatlarını tutan sert köşeli metal direklerin yerde sürüklenerek gelen bir motosiklet sürücüsü için çok büyük tehlike arz ettiğine dikkat çekti. Meydana gelen kazalarda motosikletçilerin çoğunun bu bariyer direklerine çarpma sonucu yaralandığını veya hayatını kaybettiğine işaret eden motor tutkunları, üzücü hadiselerin yaşanmaması için bir an önce önlem alınmasını talep etti.
Türk Chopper Motosiklet Kulübü Aydın Aydın İl Başkanı Tolga Kuruüzümcü, karayollarındaki çelik bariyerlerin motorcular için en büyük sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Motosikletlerimizle kuralların müsaade ettiği en üst hız limitinde giderken kaza yapıp düştüğümüzde bile, ekipmanımız tam olduğu takdirde hayatta kalma şansımız çok yüksek oluyor. Zaten Türk Chopper Motosiklet Kulübü olarak bazı olmazsa olmaz kurallarımız var ve eksik ekipman ile yola çıkmamak bu kuralların en başlarında geliyor. Yani bir kaza anında 90 metre bile sürüklenseniz ekipmanlar sizi bir şekilde koruyarak hayatta kalmanızı sağlıyor. Ancak düşme sonrası çelikten yapılmış bariyer ayaklarına sürüklenerek giren bir motosiklet sürücüsünün hayatta kalma şansı yok denecek kadar aza iniyor. Biz kulüp olarak kulübe üye olsun veya olmasın motor kullanan tüm vatandaşlarımızın bu konuda sesi olmak istiyoruz. Çünkü söz konusu, insan canı ve bu nedenle yetkililerden gereken önlemlerin uygulamaya konulması konusunda harekete geçmelerini talep ediyoruz" dedi.
Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyelerinden Mustafa Yağlı da, "Türkiye şartlarında motor kullanmak çok zor. Dünya standartlarına baktığımızda motosikletçilere verilen önem ülkemizde verilmiyor. Sorunlarımızın başında otoban ve şehir içi üzerinde herhangi bir kazaya maruz kaldığımızda her ne kadar kaskımızı ve koruyucu kıyafetlerimizi giysek de sürüklenme sonucu demir bariyerlere sert bir şekilde çarpma ile birlikte kesik veya kalıcı hasarlar meydana geliyor. Normalde düşme sonucu bir hasar almazken kesici bariyer ve kazıklarına çarpma sonucu ölümler meydana geliyor. Bunun için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Sade bir vatandaş olarak benim isteğim her ne kadar demirden yapılsa da en azından motosikletçi düştü anda ona hasar vermeyecek şekilde korumalar, önlemler alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Yola atılan çöpler kazaya sebebiyet doğuruyor”
Trafikte seyir halinde giden araçlardan atılan çöpler ve kaza sonucu temizlenmeyen çöplerin motosikletçilere sorun çıkardığını dile getiren Çağdaş Yazdıç ise şöyle konuştu:
”Araçlar kaza yapıyorlar ve bu kaza sonucu özellikle araçların tamponlarından fırlayan parçalar yollarda bırakılıyor. Bunlarda bize tehlike saçıyor. Normalde bunları birileri temizlemesi lazım ama temizlenmiyor. Bu parçalar bizim canımıza kast ediyor. Ne kadar korunsak da kask veya koruyucu kıyafetlerimizi giysek de dengemizi bozarak bize kazaya sebebiyet çıkarıyor. Seyir halindeyken araçlardan atılan çöp ve sigara izmaritleri de aynı şekilde tehlike arz ediyor bu konuda herkes duyarlı olmalı bunlar bizim en büyük sorunlarımız. Bizlerde seyir halinde yarışmaya kalkan sürücüler oluyor bizler yarışçı değiliz. Motoru bir aşk için sürüyoruz, bu bizim tutkumuz. Emniyet bu konuda bir çok faaliyet yaptı vatandaşı bilinçlendirmek için ama hala duyarsız insanlar var”