Diyarbakır Ayşe Güzeloğlu, Suriyeli çocuklar ile bir araya geldi

Ayşe Güzeloğlu, Suriyeli çocuklar ile bir araya geldi

21.12.2018 - 17:18 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, ilimiz Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Sosyal Uyum Programı’’ kapsamında yerli malı haftası etkinliğinde ülkemizde bulunan Suriyeli çocuklar ile yemekte bir araya geldi.

Ayşe Güzeloğlu, Suriyeli çocuklar ile bir araya geldi

Programa Ayşe Güzeloğlu’nun yanı sıra; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç, SGK İl Müdürü Reşat Merttir, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Yarım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ramazan Çetinyamaç, Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürleri, Okul Destek Projesi kapsamında görevli personeller, gönüllü Suriyeli eğitimciler ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çocuk Hakları kapsamında 18 ilde uygulamaya koyduğu ve Cumhurbaşkanlığı 100 günlük Eylem Planı çerçevesinde 81 ile yaygınlaştırılan Sosyal Uyum Projesi ile ülkemizde yaşayan Suriyeli çocukların aksan eğitimi aracılığıyla uyum problemlerini en aza indirilmesi ve toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalığın kazandırılması ve aynı zamanda iki kültür arasındaki karşılıklı anlayış ve hoşgörünün geliştirilmesinin amaçlandığı program 214 Suriyeli çocuğumuz ile Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinden faydalanan 50 çocuğun katıldığı yemek ile devam etti.

Çocuklar ile yakından ilgilenen Ayşe Güzeloğlu, Suriyeli çocukların Türkçe ve Arapça seslendirdiği koroyu dinledi. Program çocuklar ile  toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Aziz Fidancı