Geri Dön

Ayvalı kereviz tarifi

Ayvalı kereviz tarifi çok eskilerden beri yapılan tadı enfes olan zeytinyağlı tarifler arasındadır. Zeytinyağlı tariflerin en hafifi ve en sağlıklısı olan ayvalı kereviz tarifini evinizde vermiş olduğumuz tarifle kolay bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Kışın bağışıklık sisteminizin güçlü kalması aynı anda da lezzetli bir yemek yemek için ayvalı kereviz tarifi mükemmel bir seçenek olacaktır. İşte ayvalı kereviz tarifi!

Ayvalı kereviz tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 adet orta boy kereviz,
1 adet orta boy ayva,
2 adet orta boy havuç,
6 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 su bardağı su,
1 adet büyük boy patates,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet limon suyu.

Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?

Pişirme Önerisi: Parizyen kaşığı ile şekillendirilmiş sebzeler yerine iri küpler halinde doğranmış sebzelerle de zeytinyağlınızı hazırlayabilirsiniz.

Kabuğunu soyduğunuz 5 adet orta boy kerevizi büyüklüğüne göre iki eşit parçaya bölün. Kenar kısımlarını yuvarlatarak kesin. Lifli olan orta kısımlarını bir bıçak yardımıyla çıkartarak kerevizlere, enginar formunu verin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.

Kabuğunu soyduğunuz 1 adet büyük boy patatesten, 2 adet orta boy havuçtan ve kabuklu 1 adet orta boy ayvadan parizyen kaşığı yardımıyla yuvarlaklar çıkartın ve bol suda yıkayın.

Kerevizleri ve 1 adet orta boy soğanı, tencerenin tabanına yerleştirin. Üzerine yuvarlak şeklinde kestiğiniz patates, havuç ve ayvaları ekleyin. Aralarda karıştırarak sırasıyla; 6 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 su bardağı suyu ve 1 adet limon suyunu ilave edin.

Tencerenizin ölçüsünde kestiğiniz yağlı kâğıdı, sebzelerin üzerine örtün, üzerine bir tabak kapatın. Kapağını kapattığınız tencerede 25-30 dakika orta ateşte pişirdikten sonra arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

Ayvalı kereviz yemeğinin sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Ayvalı kereviz yemeğinin faydalarını merak ediyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz maddelere göz atabilirsiniz.

Ayvalı kereviz yemeğinin faydaları

1- 1 kalori olan kereviz, diyet yemeklerinde de yer alır. Yemeği ve salatası yapılan bu şifalı sebzenin suyu içilerek bile şifa bulunabilir.
2- Mükemmel bir A ve C vitamini kaynağıdır. Vücudun vitamin ihtiyacının bir bölümünü karşılamaya yardım eder.
3- Astıma fayda sağlar.
4- Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
5- Kalp krizi geçirme ve felce yakalanma riskini azaltır.
6- Kan basıncını kontrol eder.
7- Doğal bir antioksidandır.
8- Sistit yani idrar yolu iltihabı için faydalıdır.
9- Karaciğeri koruyucu ve temizleyici özelliği vardır.

Ayvalı kereviz tarifi

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber