Aziz Kocaoğlu

Aziz Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır.   1948 yılında Erbaa'da doğdu. 1973 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1974’te İstanbul Üniversitesi’nden İşletme dalında yüksek lisans derecesi alan Kocaoğlu, 1975-1978 yılları arasına bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı; 1978-1979 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. 1979 yılında kendi işini kurdu. Ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayii dalında çalışmaya başladı. Sanayiciliğin ardından Seçkin Ticaret adında Beyaz Eşya Bayisi işleten Kocaoğlu, siyasi yaşamına CHP Gençlik Kolları’nda başladı, SODEP kurulduğunda bu partiye üye oldu. 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Kocaoğlu, 28 Mart 2004 seçiminde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın ani vefatı üzerine CHP İzmir teşkilatının Büyükşehir Belediye Meclisindeki üye çoğunluğu sayesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi.   Kocaoğlu 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri için tekrar CHP tarafından aday gösterildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak % 54,99 oranında oy (1.133.022 oy) alarak 5 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi olan AK Parti adayı Taha Aksoy ise %31,10 oranında oy (640.737 oy) alabidi.  Böylece Ahmet Piriştina'nın ölümü sonrası devraldığı büyükşehir belediye başkanlığı görevini, 2009 yerel seçimi sonrası ilk kez kazanmış oldu.   Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı zamanında İzmir'de yapımı tamamlanan bazı yapılar şunlardır; Güzelyalı'da boşalan otobüs garajı arazisinde yaklaşık 30 milyon liraya malolan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Alsancak’ta Fransızlardan kalan Havagazı Fabrikası’nın ana dokusu korunarak dönüştürülen müze ve kültür kompleksi, Çiğli taraflarında Sasalı adı verilen bölgede kurulan Doğal Yaşam Parkı, ve bunun içinde yer alan 450 dönümlük araziyi kaplayan hayvanların doğal yaşam ortamlarında izlenebildiği bir hayvanat bahçesi

Aziz Kocaoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.992 aziz kocaoğlu haberi bulunmuştur.
CHP İzmir Adayı Cemil Tugay mal varlığını açıkladı
CHP İzmir Adayı Cemil Tugay mal varlığını açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı.
19.03.2024 Gündem
'Cumhur İttifakı'nın karşısında kardeşlik ittifakı var'
'Cumhur İttifakı'nın karşısında kardeşlik ittifakı var' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhur İttifakı'nın karşısında kardeşlik ittifakı var. Ülkesini sevenlerin milletine sahip çıkanların ittifakı var. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun" şeklinde konuştu.
13.03.2024 Gündem
Tugay: İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacağız
Tugay: İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacağız Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, hemşeri dernekleriyle buluştu. Tugay, 1 Nisan'da sonra İzmir'de farklı bir belediyecilik modelini ortaya koyacaklarını belirtip, "5 yıl boyunca çok güzel çalışmalar yapacağız. Şehrin kalkınması için tüm projelerimiz hazır" dedi.
10.03.2024 Gündem
Cemil Tugay: Yeni bir sayfa açılacak
Cemil Tugay: Yeni bir sayfa açılacak CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Selçuk Seçim Ofisi'nin açılışına katıldı.
8.03.2024 Gündem
Sırrı Aydoğan uğurlandı
Sırrı Aydoğan uğurlandı Bornova Belediye Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yapmış olan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Süleyman Sırrı Aydoğan, son yolculuğuna uğurlandı.
24.02.2024 Ege
CHP'nin İzmir adayı: Demokrasi bir nöbet değişimidir
CHP'nin İzmir adayı: Demokrasi bir nöbet değişimidir CHP Parti Meclisi'nin (PM), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine karar verdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'dan hava yoluyla kente geldi.
30.01.2024 Gündem
Hamza Dağ: İzmir'i dünya şehirleriyle yarışır bir marka haline getireceğiz
Hamza Dağ: İzmir'i dünya şehirleriyle yarışır bir marka haline getireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aday Tanıtım Toplantısı'nda AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kentteki seçim çalışmaları kapsamında, Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
22.01.2024 Gündem
İzmir’e özel konut projesi
İzmir’e özel konut projesi İzmir’in sorunlarının beş yıl daha öteleme şansı olmadığını belirten Dağ, “Bu kentte yaşayan insanlara belediye aracılığıyla konut imkânı sağlamak istiyoruz. Sadece İzmir’de ikâmet edenlerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz” dedi.
22.01.2024 Gündem
Göztepe, Southampton’la 1-1 berabere kaldı
Göztepe, Southampton’la 1-1 berabere kaldı Sezonun ilk hazırlık maçında İzmir’de Southampton’ı konuk eden Göztepe, rakibiyle 1-1 berabere kaldı.
15.07.2023 1.Lig
Göztepe-Southampton maçı Bornova'da oynanacak
Göztepe-Southampton maçı Bornova'da oynanacak Spor Toto 1'inci Lig ekibi Göztepe'nin İngiltere temsilcisi Southampton'la 15 Temmuz Cumartesi günü oynayacağı hazırlık maçı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'na alındı.
13.07.2023 1.Lig
Bandırmaspor - Altınordu maçında 6 gol var kazanan yok!
Bandırmaspor - Altınordu maçında 6 gol var kazanan yok! Bandırmaspor, Spor Toto 1’inci Lig'in 35. haftasında Altınordu ile 3-3'lük skorla berbare kaldı.
30.04.2023 1.Lig
Eyüpspor deplasmanda kazandı!
Eyüpspor deplasmanda kazandı! Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında Altınordu, konuk ettiği Eyüpspor'a 2-1 mağlup oldu.
8.04.2023 1.Lig
Gol düellosunda kazanan Altınordu!
Gol düellosunda kazanan Altınordu! Altınordu, Spor Toto 1. Lig'in 29. haftasında Denizlispor'u 5-2 mağlup etti.
28.03.2023 1.Lig
Altınordu beş maç sonra kazandı
Altınordu beş maç sonra kazandı Altınordu, Spor Toto 1. Lig’in 27. haftasında Tuzlaspor’u 2-1 mağlup etti.
17.03.2023 1.Lig
Altınordu: 0 - Göztepe: 1
Altınordu: 0 - Göztepe: 1 Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında Altınordu evinde karşılaştığı Göztepe’ye 1-0 mağlup oldu.
7.03.2023 1.Lig
Göztepe amaçsız olamaz!
Göztepe amaçsız olamaz! Spor Toto 1. Lig’de Play Off mücadelesi veren Göztepe, evinde Boluspor’la 1-1 berabere kaldı. Yeni transferlerinden verim alamayan sarı kırmızılıları değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘Bu oyunda gol atmak kadar, gol pozisyonu üretmekte beceridir. Göz Göz oyun ve taktik anlamında tat vermedi. 1 puan altın değerinde ancak kazanma alışkanlığı edinmek şart’ dedi.
6.03.2023 Ege
‘Değişen bir şey yok’
‘Değişen bir şey yok’  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık görev sürecini değerlendirdi, “Kentin sorunları çözüm bekliyor. 45 ayda lay-lay-lom” dedi.
18.01.2023 Ege
İzmir'de sessiz maç! Altınordu ve Rizespor puanları paylaştı
İzmir'de sessiz maç! Altınordu ve Rizespor puanları paylaştı Spor Toto 1. Lig’in 19. haftasında Çaykur Rizespor’u konuk eden Altınordu, rakibiyle golsüz berabere kaldı.
26.12.2022 1.Lig
Şeytan’da Ünal siftah peşinde
Şeytan’da Ünal siftah peşinde Spor Toto 1. Lig’de geçen hafta deplasmanda Erzurumspor FK’ya 2-1 yenilerek üst üste 8. mağlubiyetini alan Altınordu, bugün ilk devrenin son maçında evinde Play Off hattında yer alan Çaykur Rizespor’la karşı karşıya gelecek.
25.12.2022 Ege
Bodrumspor, Altınordu deplasmanında galip
Bodrumspor, Altınordu deplasmanında galip Spor Toto 1’inci Lig’de play-off mücadelesi veren Bodrumspor deplasmanda düşme hattında yer alan Altınordu’yu 2-0 yendi. Maça hızlı başlayan Bodrumspor 9’uncu dakikada Üzeyir ile öne geçti: 0-1. Bodrumspor 12’de Celal’le golleri ikiledi. Bodrumspor kalan dakikalarda avantajını korudu ve sahadan galibiyetle ayrıldı.
11.12.2022 1.Lig
Karşıyaka, sezona seyircisiz başlayacak
Karşıyaka, sezona seyircisiz başlayacak TFF 3. Lig 1. Grup’ta sezonun ilk maçına Nevşehir Belediyespor deplasmanında çıkacak Karşıyaka, ilk iç saha sınavında taraftarından yoksun olacak. Kaf Kaf’ın, Belediye Derincespor’la Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynayacağı maça. cezası yüzünden seyirci alınmayacak.
31.08.2022 Ege
Şeytan, evinde yıkıldı
Şeytan, evinde yıkıldı Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu, ilk mağlubiyet üzüntüsünü evinde 2 dakika içinde üst üste yediği gollerle yaşadı.
22.08.2022 Ege
Göztepe'de Yasin imzayı attı, kaptan oldu
Göztepe'de Yasin imzayı attı, kaptan oldu Spor Toto 1'inci Lig'de yeni sezon hazırlıklarını Afyonkarahisar'da sürdüren Göztepe, daha önce anlaşma sağladığı eski futbolcusu Yasin Öztekin'i 1 yıllığına resmen kadrosuna dahil ederken, tecrübeli oyuncuya kaptanlık pazubandı verildi.
23.07.2022 1.Lig
Başkan İduğ, masterleri ağırladı
Başkan İduğ, masterleri ağırladı Bornova Masterler Derneği, Kıbrıs’ın Gazimağusa şehrinden gelen Mağusa Futbol Masterleri Derneği ile dostluk maçına çıktı.
31.05.2022 Ege
Bitsin artık  bu çile!
Bitsin artık bu çile! Göztepe, Fatih Karagümrük’e de 3-1 yenildi ve galibiyet hasretini 13 maça çıkardı. Gülmeyi unutan sarı kırmızılıları değerlendiren yazarlarımız, “Daha düşme kesinleşmeden patron dükkana yeni alacaklı arayışına çıktı. Böylesi de alaturkanın yaratıcısı güzel ülkeme ve de insanına yakışır” dedi.
11.05.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Aziz Kocaoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.