Gündem Babasının cezaevinden yazdığı mektubu okudu

Babasının cezaevinden yazdığı mektubu okudu

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tenzile Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, “28 şubat sürecinde cezaevinde bulunan babasının kendisine yazdığı mektubu sayesinde hayatına yön verdiğini dile getirdi

Babasının cezaevinden yazdığı mektubu okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, Üsküdar Tenzile Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Hidiv Kasrı’ndaki mezuniyet törenine katıldı. Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Albayrak, İmam Hatip Lisesi öğrencisi olmanın önemli bir sorumluluk getirdiğini belirterek, “İmam Hatip Lisesi mezunu olarak, arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Çok şanslısınız çünkü Türkiye’nin siyasi hayatından en çok etkilenen okullardan birisinden mezun oluyorsunuz. Bu okullarda okuyan öğrencilerin geniş bir ufukla dünyaya ve Türkiye’ye bakması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

28 Şubat sürecinde lise ikinci sınıfta olduğunu ve o dönem Pınarhisar Cezaevinde bulunan babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak duygularını dile getirdiğini dile getiren, babasının cevabi mektubunun ise hayatında hep ön açıcı ve hep yön verici olduğunu dile getirdi.

Babasının cezaevinden yazdığı mektubu okudu
‘Ülkenin geleceğine yazıldı’

“Kendi şahsımda hepimize ülkenin geleceğine yazıldığına inandığım için paylaşma vaktinin de geldiğine inanıyorum. Benim için taşıması zor bir emanet, sizleri kardeşim bildiğim için müsaadenizle okumak istiyorum.” istiyorum diyen Albayrak, babasının mektubunda şu sözlere yer verdiğini aktardı:

“Özüm, sözüm, umudum, canım kızım benim. Duyguların duygumdur. Hissiyatın tercümanımdır çıkışımda, hüznün hüznümdür. Sevgili kızım, günlerin kötüsü olmaz, günlere olumsuzlukları yükleyenler olur, tabii ki bunun aksi de mümkün. Zamana çirkinlikleri veya güzellikleri yükleyenler bizleriz. İşte zararda veya karda olanlar, zamanı kirletenler veya temiz tutanlar değil mi? Canım kızım umudum, amacı büyük olanların hisleri hiçbir zaman bulanık olmamalı. Biliyoruz ki bu yolun sıkıntılı anları var, sıkıntılı veya bulanık anları hislerimizin olgunluğu ile aşacağız. Nefsinizle bir savaş veriyorsunuz, Başaracağınıza Allah’ın izniyle inancım sonsuz.

Haberin Devamı

Kızım sizin gayretiniz, aşkınız, sevdanız hep ne için? Sizin ne içininiz var ya kızım, bunun için sabır, anlam yüklü sabır. Özüm, canım, sen yine net olmalısın, sen yine ilkeli olmalısın. Aydınlığın önünde, karanlığın olduğunu unutma. Sabrın sonu selamettir. Her olanda bir hayır vardır, ibret alın yeter. Bu olaylar sizleri de bizleri de eğitiyor, yetişiyorum. Var ya ‘yandım, piştim, oldum’ Hayrın da şerrin de olgunluk noktası vardır. Hayrın olgunluk noktası olduktan sonra şer, şerrin olgunluk noktasına ulaştıktan sonra hayır başlar. İnşallah yakındır, seviyorum sizleri.”