Kültür Sanat Babylon 22 Ekim haftası etkinlikleri

Babylon 22 Ekim haftası etkinlikleri

22.10.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

Babylon’un bu haftaki programında 22 Ekim Pazartesi İlhan Şeşen, 23 Ekim Salı Nubya Garcia, 24 Ekim Çarşamba Omar Avital, 25 Ekim Perşembe Ezra Collective, 26 Ekim Cuma Bixiga 70, 27 Ekim Cumartesi Hey! Douglas bulunuyor.

Babylon 22 Ekim haftası etkinlikleri

Usta müzisyen İlhan Şeşen 22 Ekim Pazartesi akşamı Babylon’a konuk oluyor. İlhan Şeşen’in 47 yıllık müzik hayatı boyunca nesilden nesile dokunmuş, kitlelerce sevilmiş ve benimsenmiş “Neler Oluyor Bize”, “Sen Benim Şarkılarımsın”, “Ellerimde Çiçekler”, “Sensiz Olmaz” gibi parçalarının yer aldığı tribute albümü “Hediyem”de usta müzisyene; Ceyl’an Ertem, Aylin Aslım, Yaşar, Yalın, Buray, Ayla Çeklik, Eser Yenenler, Cem Yılmaz gibi birçok sanatçı eşlik ediyor. İlhan Şeşen, çalışmaları iki yıl sürmüş “Hediyem” albümünün lansman konseri için Babylon’da!

Haberin Devamı

Her daim övgülerin odağı olan saksafoncu, besteci ve grup lideri Nubya Garcia, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 23 Ekim Salı aksamı Babylon’da! Sanatçı, yıldızını parlatan ilk solo projesi Nubya’s Five’dan yaklaşık bir yıl sonra yeni EP’si “When We Are”ı 2018’in Mart ayında yayınladı. Sanatçı, elektronik müziğin deneyselliği ışığında caza yeni anlamlar katıyor. Yayınladığı parçaların yanı sıra DJ’liğiyle de kendinden söz ettirmeye başlayan sanatçı, müziğine kariyerinin ilk yıllarını şekillendiren kulüp gecelerinin enerjisini taşıyor.

Bas gitar virtüözü, vizyoner besteci ve müzik düşünürü Omer Avital ekibi Omer Avital Qantar ile, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 24 Ekim Çarşamba akşamı Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçı, Kuzey Afrika groove’larını Yemen ve Fas köklerinden aldığı ilhamla harmanlıyor. Başarılı müzisyen, Brooklyn’de 2016’da kurduğu yeni beşlisi Qantar ile kendi bestelerini hiç olmadığı kadar iyi sergileyerek, her seferinde daha derin, daha zengin ve kusursuz sonuçlar elde ediyor. Provalarda birlikte geliştirdikleri yeni parçaların yanı sıra Omer Avital’ın 100’ün üzerindeki eserini de hayranlık uyandıran performanslarla sergiliyor. Ekipleriyle aynı adı taşıyan albümleri Qantar’ı yayınlamalarının üzerinden çok geçmeden ekip Babylon’da Türk müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Afrobeat, reggae, caz ve hip-hop melodilerini, buram buram kendini hissettiren bir Londra ruhuyla harmanlayan Ezra Collective 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 25 Ekim Perşembe akşamı Babylon’da! Kısa zamanda yeni dalga İngiltere cazının öncülerinden biri haline gelen beşli Londra’nın kendine has kültürel çeşitliliğinden ve her daim değişim içinde olan müzikal ruhundan besleniyor. 2012’de Yamaha Jazz Experience yarışmasında ödül alarak müzik dünyasındaki ilk çıkışlarını yapan Ezra Collective, o günden bu yana, Royal Albert Hall da dahil olmak üzere, Londra’da ve dışında pek çok sahnede çaldı.

São Paulo’nun avangart pop, caz ve dub sahneleriyle haşır neşir olan ve farklı müzikal geçmişlerden gelen grup üyelerinin kolektif dehasının ürünü olan Bixiga 70, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 26 Ekim Cuma akşamı Babylon’da sahne alıyor. Hem grubun adıyla hem de benimsedikleri ruhla, Afrobeat’in öncülerinden Fela Kuti’nin grubu Afrika 70’in izinden giden Bixiga 70, Afrikave Güney Amerika ritimlerinin nefis bir füzyonunu vadediyor. Tıpkı grubun doğum yeri olan São Paulo’nun Bixiga mahallesi gibi, Bixiga 70 de çeşitlilikten besleniyor. Bugüne kadar üç başarılı albüme imza atan 10 kişilik bu dinamik ekip, Jungle By Night, Woima Collective, Tony Allen, Seun Kuti & Egypt 80, Ebo Taylor ve Antibalas Afrobeat Orchestra gibi yıldız isimlerle de sahne paylaştı.

Haberin Devamı

Türk müziğini disko ritimleriyle yeniden harmanlayan Hey! Douglas, 27 Ekim Cumartesi gecesi Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Son zamanların başarılı solo projelerinden Hey! Douglas performanslarında 70'li yılların psikedelik, funk ve soul şarkılarını yine 70'lerin disko ritimleri ile harmanlıyor.