SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bahar mutluluğuna 1 kaşık ham bal

Güneşin herkesin içini ısıttığı bu dönemlerde, bahar tüm renkleriyle kendisini göstermeye başladı. Kendimizi ne kadar enerjik, zinde ve mutlu hissetsek de mevsim geçişleri yüzünden bu ruh haline tam anlamıyla bürünemiyoruz. Peki, neler yapmalıyız… Uzmanlar, ham bal tüketiminin içerdiği vitamin ve mineraller ve enzimler ile serotonin hormonunu devreye geçirerek daha enerjik, mutlu ve huzurlu olmanıza yardımcı olur diyor.

|

Ham bal mutluluk hormonunu harekete geçiriyor

Etabal Yönetim Kurulu Başkanı ve Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy,” Bahar aylarında, vücudumuzun daha aktif olmasını sağlayacak hormonların salgılanmasına rağmen, vitamin ve mineral eksikliği yorgunluk hissini arttırıyor. Özellikle pastörizasyon işlemi görmemiş gerçek ham balı daha yoğun tüketmek içerdiği vitamin, mineral ve enzimler ile serotonin hormonunu devreye geçirerek daha enerjik daha mutlu ve daha huzurlu hissetmemizi sağlıyor.’’ diyor.

1 tatlı kaşığı ham bal

Doğal şifa kaynağı olan ham bal, çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotikler içeriyor. Sabah-akşam birer tatlı kaşığı ham bal tüketmek, aynı zamanda vücudun şeker ihtiyacını karşılarken, günün koşturmacası içinde kişinin kendisini mutlu ve enerji hissetmesini de yardımcı oluyor. Aksoy, “Özellikle vitamin ve mineral içeren besinlerin tüketimi bahar döneminde oldukça önemlidir. Katkısız, gerçek ham bal, B vitamini, potasyum, fosfor ve çinko açısından oldukça zengindir. Enerji verici özelliğiyle, bahar aylarında mutluluk hissini ve enerjinizi artırıyor.” ifadelerini kullanıyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.