Diğer Bahar Uçanlar: ''Türkiye'yi fit hale getireceğiz''

Bahar Uçanlar: ''Türkiye'yi fit hale getireceğiz''

18.07.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Mars Sportif’in CEO'su Bahar Uçanlar, ''Türkiye’de spor hareketi fitness ile büyüyor. Y kuşağı için spor bir yaşam biçimi… Onlarla birlikte toplumun spor anlayışı da değişiyor. Biz de ülkenin en büyük fitness zinciri olarak Türkiye’yi daha fit bir hale getirmek için çalışıyoruz'' dedi.

Bahar Uçanlar: Türkiyeyi fit hale getireceğiz

Mars Sportif CEO’su Bahar Uçanlar, kısa süre önce Üsküdar Emaar AVM’de açılan Anadolu Yakası’ndaki ilk MAC Kulübü'nde basın toplantısı düzenledi. 2018 yılının sonunda 90 kulübe ulaşmak istediklerini ifade eden Mars Sportif CEO'su Bahar Uçanlar, MAC Emaar AVM’deki buluşmada hedeflerini, yatırımlarını anlattı. Uçanlar, ''Şu anda 6 MAC ve 73 MACFit kulübümüzle İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Muğla, Adana, Kocaeli, Antalya ve Sakarya'da hizmet veriyoruz. Mersin’de ilk kulübümüzün açılışını bu hafta gerçekleştirdik. Ağustos ayında da Samsun’da kulüp açacağız. Hedefimiz 2018 yılının sonunda 90 kulübe ulaşmak. Türkiye'de spor salonlarına üye sayısı 2 milyon civarında. Bu sayının 200 bini kulübümüze üye… Spor salonu pazarında Mars Sportif kadar yatırım yapabilecek ve her yere kulüp açabilecek başka bir marka bulunmuyor'' dedi.

Haberin Devamı

“Spor hareketi fitnessla büyüyor”

“Hedefimiz harekete geçmek isteyenlerin spor arkadaşı olmak” diyen Uçanlar, şunları söyledi: ''Türk toplumunda spor alışkanlığı düşük ancak Y kuşağı için spor artık yaşam biçimi… Onlarla birlikte toplumun spora bakışı da değişiyor. Türkiye’de spor hareketi fitness ile birlikte büyüyor. Herkes için ulaşılabilir spor imkânları sunuyoruz. Amacımız daha fazla kişiyi sporla buluşturmak ve sporu yaşam tarzı haline getirmelerine aracı olmak. Bunun için MAC ve MACFit kültürünü ve kalitesini farklı lokasyonlarda üyelerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. En fazla grup dersinin yapıldığı kulübüz. Haftada 70, ayda 300 saat ücretsiz grup derslerimiz sayesinde üyelerimiz, eğitmenlerimizin kontrolünde spor yapabiliyor.”

Haberin Devamı

Bahar Uçanlar: Türkiyeyi fit hale getireceğiz

Hedef 500 bin üye…

Avrupa’da fitness pazarının 26,6 milyar Euro’luk bir büyüklüğe sahip olduğunu söyleyen Uçanlar, ” Türkiye, 48 ülke arasında, fitness sektöründe büyüme potansiyeli en yüksek iki pazardan biri konumunda. Ekipmanı, salonu, sporcu gıdası derken Türkiye’de pazarın ölçülebilir büyüklüğü yaklaşık 3.5 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Biz de Türkiye’nin en büyük fitness zinciri olarak herkesin sağlık için spora kolayca erişmesini istiyoruz. Spor özel bir faaliyet değil uyumak, yemek, çalışmak gibi günlük hayatın parçası olmalı. Bizim misyonumuz bu. Bunun için agresif ilerliyoruz. Düzenli yatırım yapıyoruz, salon açıyoruz. Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar 300 bin üyeye ulaşmak. 2019’da ise 500 bin üye hedefliyoruz” diye konuştu.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların yoğun bir tempo altında olduklarını ifade eden Uçanlar, şöyle devam etti: “Spor yapmak, fiziksel sağlık kadar zihinsel sağlık ve stresle baş edebilmemiz için en büyük yardımcımız. Mars Sportif olarak insanların hareket etmesi ve spor yapması için spor salonlarını erişilebilir hale getirerek sporu teşvik ediyoruz. Hem MAC hem de MACFit kulüplerimizde, alanında uzman eğitmenlerimiz, son teknoloji ekipmanlarımız, üye odaklı hizmet anlayışımızla her zaman sporseverlerin yanındayız.”

Yazarlar