Baharda metabolizmanızı uyandırın

Soğuk havalardan sonra sonunda güneş yüzünü gösterdi ve baharın gelmesi ile kışın alınan fazla kiloların da farkına varılmaya başlandı. Kalın giysiler raflara kaldırılınca göze batan yağları kaybetmek için de diyet telaşı başladı.

Kışın olumsuz hava şartlarının etkisi ile vücudumuz hareketsiz yaşama alışıyor ve metabolizma hızımızda da yavaşlama görülüyor. Kilo verme sürecinde en önemlisi iyi çalışan bir metabolizmadır. Metabolizma ne kadar iyi çalışıyorsa ve beslenme şekli ne kadar kaliteli ise yağ yakımı da o kadar kolay olacaktır. Kilo vermenin sırrı ise düzenli ve dengeli bir beslenme programının uygulanmasıdır.

Haberin Devamı

Yaz gelmeden fazla kilolardan kurtulmak istiyorsak tükettiğimiz besinlere özen göstermeliyiz. Beslenme programı uygulanırken metabolizma hızının düşmemesi için öğün atlanmamalı ve su tüketimi arttırılmalıdır. Yağ yakımının hızlanması için tüketilmesinde fayda olan 7 besin önerisine dikkat edilmelidir.

Yağ Yakımını Hızlandıran Besinler

Keten tohumu: Omega yağ asitlerinden zengin olan keten tohumu vücutta yağın depolanmasını önler ve yağ yakımını hızlandırır. İçeriğindeki lignan sayesinde ise kadınlarda menopoz dönemi sonrasında vücut yağının artışı önlenebilir.

Tam tahıllı ürünler ve Yulaf: Yüksek oranda posa içeriği sayesinde tokluk hissini arttırır. Sindirim sisteminin düzenlenmesine de katkı sağlar.

Tarçın: Kan şekerinin dengede tutulması yağ yakımı ve kilo verme sürecini kolaylaştırır. Kan şekeri üzerinde etkili olan tarçın, kan glikoz düzeyini azaltır ve kan şekerinin dengede durmasını sağlar.

Yoğurt: Kalsiyumun yağ hücrelerinin hacminin azaltılmasında etkili olduğu araştımalar tarafından kanıtlanmıştır. İyi bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt tüketimi de yağ hücrelerinin üzerinde olumlu etki gösterir.

Zencefil: Vücutta vazodilatör etki gösterir ve vücut ısısını arttırır. Bu sayede metabolizma hızını da %20 oranın da arttırabilir.

Yeşil Çay: Metabolizma hızlandırma etkisi bulunan yeşil çay, içeriğindeki kateşin sayesinde yağ yakımının destekler ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azaltır.

Haberin Devamı

Limon, Greyfurt gibi Narenciyeler: C vitamini ve flavonlardan zengin olan bu meyveler yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırır. Yapılan araştırmalarda narenciyelerin yağ yakımını %30 oranında arttırdığı bulunmuştur.