Siyaset Bahçeli’den ABD Başkanı Trump’a hodri meydan: Senin doların varsa bizim imanımız var

Bahçeli’den ABD Başkanı Trump’a hodri meydan: Senin doların varsa bizim imanımız var

16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Trump’ın Twitter mesajının düşmanlık ötesi olduğunu belirten Bahçeli, “Senin doların varsa Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma. Bu meczuba, Twitter bekçisi bu mecnuna diyorum ki, hodri meydan” diye seslendi

Bahçeli’den ABD Başkanı Trump’a hodri meydan: Senin doların varsa bizim imanımız var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye ilişkin mesajlarına sert tepki göstererek, “Bay Trump, hodri meydan, elinden geleni ardına koyma. Türkiye’yi mahvetmek senin ne haddine?” dedi. Tampon bölgeyi, “teröriste gollük pas” olarak niteleyen Bahçeli, iktidara asla alttan almamaları tavsiyesinde bulundu. Bahçeli, MHP’yi eleştirenlere ise, “Palu ailesinden çıkmış gibiler” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP’nin Meclis grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

CHP’Yİ KİM YÖNETİYOR?: CHP’li bazı kan sulandırıcı komodinler, siyasetin bir ayağı dışarıda bir ayağı içeride bulunan bir odak tarafından yönlendirildiğini, hem şahsımı hem de Sayın Erdoğan’ı bu odağın yönettiğini ileri sürmektedir. Bunlara göre Türk siyaseti vesayet altındaymış. Bu zavallı bedbahtlar, sanıyorum fazla film seyrediyor, komplo teorileriyle fazla meşgul oluyorlar. Elleri boş, akılları tamtakır, ahlakları da kuru bakır. Hileli parayla yazı tura atmayı bırakın, asıl CHP’yi kim yönetiyor, genel başkanınıza çürük aklı kim veriyor, kimler sokağa doğru itekliyor? Bunu itiraf edin.

YSK’YI TANIMIYORSA SEÇİME KATILMASIN: CHP’liler YSK’yı tanımıyormuş, seçmen kütükleri üzerinde oynanıyor, oraya buraya seçmen kaydırılıyormuş, hayali seçmeler oluşturuluyormuş. Bu iddialardaki amaç 31 Mart’ı gölgelemektir. CHP, YSK’yı tanımıyorsa, buyursun seçime de katılmasın. Yok eğer katılacaksa, iddialarını çok acil ispatlasın.

Haberin Devamı

DAVA DİYORUZ DAVAR ANLIYORLAR: ABD Başkanı’nın aleni meydan okuduğu, güney sınırlarımız boyunca tüm ülkelerin Türkiye’ye karşı pozisyon ve cephe aldığı bir dönemde, sorarım sizlere beka diye bir sorunumuz nasıl olmayacaktır? Dört bir tarafımız kuşatılmışken, namlular teker teker üzerimize çevrilmişken, kuytularda yeni bir Sevr planlanırken ne yapsaydık, bir belediye daha fazla kazanmanın hırs ve hedefine mi sabitlenseydik? Dava diyoruz, bunlar davar anlıyor. Beka gittikten sonra ne yapacağız belediyeyi? Tekrar diyorum, beka yoksa belediye zaten yoktur.

PALU AİLESİNDEN ÇIKMIŞ GİBİLER: Milliyetçi Hareket Partisi’ni erkenden havlu atmış gibi göstermek, iddialarından vazgeçmiş gibi sunmak nasıl bir ahlaksızlıktır? İftira atanlar, isnatta bulunanlar, günahımıza girenler, sosyal medyadan zehir kusanlar, adeta son günlerde ülke gündemine demir atan Palu ailesinden çıkmış gibilerdir.

ARDINA KOYMA: Bay Trump, tramvatik bir kişilik bozukluğuna savrulmuş, deyim yerindeyse gözünü nefret bürümüştür. Zannederseniz ki Twitter başında bitmek bilmeyen bir nöbete girmiştir. Paylaştığı Twitter mesajı tam anlamıyla düşmanlık ötesidir. Senin doların varsa Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Kürt kökenli kardeşlerimizi teröristlerle bir ve aynı gören bir meczuba, Twitter bekçisi bir mecnuna diyorum ki, hodri meydan. Türk milletinin kitabında ne kaçmak ne de korkmak yazmaktadır. Trump’a diyorum ki, aç kalabiliriz, açıkta yaşayabiliriz, yoksul düşebiliriz, ekonomik kayıplara maruz kalabiliriz. Ama size boyun eğersek, sizden aman dilersek, sizden medet umarsak bize yazıklar olsun, yani hayat bize haram zıkkım olsun.

Haberin Devamı

TERÖRİSTE GOLLÜK PAS: Suriye’nin kuzeyinde tampon bölge kurmak, ardından muhtemel uçuşa yasak bölge ilanı teröristlere al da at dercesine gollük pas vermektir. Kısacası yeni bir özerk yönetim, yeni bir Barzani modelidir. Bu aşamada hükümete diyorum ki asla çekinmeyin, asla alttan almayın, Allah şahittir ki yanınızda MHP, arkanızda millet, himaye eden de Yüce Allah’tır.

Haberin Devamı

Bahçeli’den ABD Başkanı Trump’a hodri meydan: Senin doların varsa bizim imanımız var

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısının ardından gazilerle fotoğraf çektirdi.

‘Yıldırım’ın istifasına gerek yok’

Bize göre Sayın Yıldırım’ın istifasına gerek yoktur. Bu kapsamda TBMM Başkanı Sayın Binali Yıldırım, seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar, Ankara dışında olduğu dönemlerde Başkanvekillerinden birisine yazıyla vekâlet görevi verebilecektir. Sayın Yıldırım, TBMM Başkanı olmasına rağmen propaganda yasaklarına doğal olarak uyacak, görevinin imkânlarını kullanamayacaktır.

Ziyaret edecek

Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorusu üzerine 27 Ocak’ta Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Yıldırım’ı İstanbul’da ziyaret edeceğini kaydetti.