Siyaset Bahçeli’den sert uyarı: Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalı

Bahçeli’den sert uyarı: Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalı

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa’daki “sarı yelekliler” benzeri sokak eylemleri konusunda sert çıkışta bulunarak, “1 Nisan 2019 sabahı Türkiye’nin başına çorap örmek için hazırlık yapan, sarı rüyalar gören kimler varsa karşılarında bizi bulacak. Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalıdır” dedi. Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada, küresel barbarlığın yazdığı, PKK ve FETÖ’nün servis ettiği, CHP-HDP ve yedeklerinin figüranlık yaptığı siyasi istila planının 7 Haziran’dan sonra MHP tarafından suya düşürüldüğünü belirtti.

Bahçeli’den sert uyarı: Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalı

Beş hata ve son koz

Haberin Devamı

Bahçeli, 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri’nden hemen sonra MHP’yi kontrol altına almak, tarihsel ve milli hüviyetini yok etmek için düğmeye basıldığını savundu. Bahçeli şöyle devam etti: “Bugüne kadar bir vesileyle yollarını bizimle ayıranlar beş stratejik hataya düşmüşlerdir, birinci hata, MHP’nin başarılı olmasını engellemek, hatta MHP’yi siyasi tedavülden kaldırmak gayesidir. İkinci hata, gayri meşru kurultay dayatmalarıyla partimizi kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırma ve tartışmalara boğmaktır.

Üçüncü hata, aksi iddialara rağmen yeni bir parti kurulmasına ortak olmak, buna destek vermektir. Dördüncü hata, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin karşısında CHP-HDP-SP blokuna girmektir. Beşinci hata, 31 Mart seçimlerinde zillet ittifakının tarafı olmak, cumhur iradesinin karşısında bulunmaktır. Bu beş hatadan nedamet duyan her kardeşime, her arkadaşıma elbette kapımız da, gönlümüz de ardına kadar açıktır, açık kalacaktır. Hataya devam halinde tarih ve milliyetçi-ülkücü vicdan bunu kesinlikle affetmeyecektir.”

Haberin Devamı

1 Nisan sabahı Türkiye için yeni bir kurgu yapan, yeni bir Gezi düşü kuran, yeni bir sokak hareketi düşleyen varsa buna pişman olacağını belirten Bahçeli, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Masum taleplerin seslendirilmesi amacıyla sokağı adres gösterenler fitne tetikçiliğinin sonuçlarına katlanacaklardır. Bir kez daha söylüyorum, CHP-HDP-İP ve diğer mayası lekeli ortakları demokrasi dışı arayışlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni berhava etmeyi amaçlıyorlarsa, 12 Eylül öncesi şartları bu mankurtlara ikazla hatırlatmayı tarihi bir görev addederim.

‘Bedeli ağır olur’

Fransa’yı baştan ayağa saran ve diğer Avrupa ülkelerine sıçrayan sarı yelek terörüne özenen varsa, bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerini de şimdiden ifade etmek isterim. Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalıdır. Bu işin şakası yoktur. Mesele beka meselesidir, Türkiye meselesidir. Adalet Bakanlığı’nın önüne sandalye atıp oturmak için rest çekenler, zoru görünce kaçacak yer arayanlar vakit geç olmadan ayaklarını denk almalıdırlar.”

Haberin Devamı

‘Prangaları söküp atacağız’

MHP’nin yerel seçimlere üç belediye fazla alırım, beş belediye eksik alırım anlayışıyla yaklaşmadığını ifade eden Bahçeli, “1 Nisan 2019 sabahı Türkiye’nin başına çorap örmek için hazırlık yapan, el ovuşturan, sarı rüyalar gören kim ya da kimler varsa karşılarında bizi bulacaktır” dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin güçlenip Cumhur İttifakı’nın geleceğin mimarı olabilmesi için 31 Mart 2019 eşiğinin güvenle ve demokratik denge eşliğinde geçilmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli şöyle devam etti:
“Türkiye’nin beka düzeyinde tehditlerle muhatap olduğunu görüyor, sadece elimizi değil gövdemizi de taşın altına seve seve koyuyoruz. 31 Mart 2019’da Türkiye kazansın istiyoruz. Milli mutabakatla, Cumhur İttifakı’nın ruhuyla Türkiye’nin prangalarını söküp atacağız. Yeni bir Türk zaferine cumhurun ittifak duruşuyla imza atacağız.”