Ekonomi Bakan Albayrak’tan G20 çıkarması

Bakan Albayrak’tan G20 çıkarması

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni görevinde ilk yurtdışı programı, yarın Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başlayacak G20 Maliye Bakanları Toplantısı olacak. Küresel ekonominin tartışılacağı zirvede Albayrak, önemli temaslarda bulunacak.

Bakan Albayrak’tan G20 çıkarması

G20 üyesi ülkelerden bakanlar, merkez bankası başkanları ile Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılacağı toplantıda, küresel ekonomi, teknolojik değişimin ekonomiler üzerindeki etkisi, özel sektörün altyapı yatırımlarına katılması, güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme çerçevesi, uluslararası finansal mimari, finansal düzenlemeler, vergi, eşitsizlik ve istihdam konuları ele alınacak.

Haberin Devamı

Bakanlar toplantısı

G20 Maliye Bakanları ekim ayında Endonezya’da ve kasımda da G20 liderler zirvesi öncesi Buenos Aires’te bir kez daha toplanacak. IMF, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Toplantısı öncesinde bir değerlendirme raporu yayımladı. Doların, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının yükselen piyasa ekonomilerinden sermaye çıkışına neden olması nedeniyle güçlendiğine işaret edilen raporda, “Yükselen piyasa ekonomileri, sıkılaşan finansal koşullar ve bazı kendine özgü zorluklarla karşı karşıya. Küresel ekonomik görünümü yakın ve orta vadede aşağı yönlü riskler domine ediyor” denildi.