Ekonomi Bakan Özlü'den ikinci çeyrekte büyüme açıklaması

Bakan Özlü'den ikinci çeyrekte büyüme açıklaması

18.06.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

Bakan Özlü büyüme konusunda göstergelerin ikinci çeyrekte de ilk çeyreğe benzer bir oranın yakalanacağını işaret ettiğini söyledi.

Bakan Özlüden ikinci çeyrekte büyüme açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü NTV'ye verdi röportajda büyüme oranlarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Özlü, "İkinci çeyrekte de ilk çeyreğe benzer bir oran bekliyoruz" dedi.

Faruk Özlü'nün konuşmasından satır başları: Seçimlerde iyi bir sonuç bekliyorum. Cumhurbaşkanımıza oy veren AK Parti tabanı aynı zamanda AK Parti'ye de oy verecekler. İttifak kurduğumuz MHP'nin tavrı farklı, onlar Meclis'te kendilerine oy verecek.

Meclis'te azınlığa düşmek ama hükümet sisteminde kazanmak gibi bir sonuç beklemiyoruz.

Bazı yatırımcıların Türkiye'deki OHAL'den endişeli oldukları bilgisi geliyor ama bunlar çok sayıda değil. Türkiye son derece güvenli bir ülke, OHAL aslında teröre, terörizme karşı bir hal. Yatırımcıları doğrudan ilgilendiren bir durum söz konusu değil. Yurtdışına kaçan FETOcuların yaptıkları bir propaganda var. Gerçek yatırımcıların düşüncesi bu değil.

Haberin Devamı

Kurdaki dalgalanmaların çözümünün sandık olduğuna inanıyorum. Endüstri 4.0 Türkiye'yi etkileyecek. Dolayısıyla biz de kapsamlı çalışmalar yürüttük. Türkiye'nin sanayi devrimi yol haritasını hazırladık.

Türkiye'nin sanayi seviyesi, dinamikleri, yetkinlikleri farklı. Dijital Türkiye programını hazırladık. Bu programda ne yapacağız, ne olacak'ı planladık. Türkiye bir trilyon dolar pay almayı hedefliyor.

MEGA ENDÜSTRİ BÖLGELERİ

Bu çok önemli bir projemiz, çalışmaları 1,5 yıldır sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanının projemisi sahiplenmesi bizi çok memnun etti. Organize sanayi bölgelerinden daha büyük ölçekte, daha yüksek sanayi ürünleri. Mega endüstri bölgesi dediğimiz bölgeler Uzakdoğu'da çok yaygın. Bunun çalışmalarını yaptık. Biri Trabzon'da, diğeri Batı Karadeniz'de Filyos'ta (Zonguldak) olacak. Bir diğeri Güney Marmara'da, Balıkesir ve Çanakkale arasında bir bölgede düşünüyoruz. Diğeri Kuzey Ege, Çandarlı limanına yakın bir bölgede düşünüyoruz. Diğeri Doğu Akdeniz'de olacak.