Ege Bakan Pakdemirli: Enflasyona ezdirmeyiz!

Bakan Pakdemirli: Enflasyona ezdirmeyiz!

18.09.2018 - 03:06 | Son Güncellenme:

Bakan Bekir Pakdemirli, “Amacımız üreticiyi güldürmek tüketiciyi de enflasyona ezdirmemek. Bu denge içinde işleri takip edeceğiz” dedi  İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleşen ilk ürün törenine ev sahipliği yapan Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de kuru incirde sezon rekolte tahmininin 80 bin ton olduğunu kaydetti.

Bakan Pakdemirli: Enflasyona ezdirmeyiz

287 MİLYON DOLAR İHRACAT

Haberin Devamı

İTB’de, Bakan Pakdemirli’nin katılımıyla 2018/2019 sezonu çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir sezon açılışı, ilk ürün töreni ve ilk ürün satışı yapıldı. Pakdemirli, “Geçen yıl 71.5 bin ton incir satarak 287 milyon dolar ihracat yapmışız. Üzümde ise 547 bin ton satılarak 604 milyon dolarlık girdi elde edilmiş. Amacımız üretici ve tüketiciyi enflasyona ezdirmemek” dedi.

‘TARIMDA MİLLİ MARKA ŞART’

Tarım politikaları hakkında da konuşan Pakdemirli, “Tarımda katma değeri ön plana çıkarmak için milli marka gerekiyor. Bu çok kolay değil. Belki milli markamız olsun ve tarım ürünlerini pazarlayalım. Devlet bu konuda belli harcamaları yapsın ama ürünlerimiz 3 kuruş 5 kuruş daha fazlaya satılsın diyorum” diye konuştu.