SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bakla böbreklere iyi geliyor

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, baklanın böbreklerin dostu bir besin olduğunu söyledi.

|

Bakla’nın vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “İçeriğinde A,B,C, B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum mineralleri bolca mevcuttur.

Kuru ve taze olarak tüketilebilen bu besin hazmı kolaylaştırır,idrar yollarını temizler ve böbrekler için faydalıdır.Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.Ayrıca göğüs hastalıkları ve öksürüğe de iyi gelir.Doğal depamin kaynağıdır. Depamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açar.Bakla,içeriğinde bulunan Lutein'den dolayı gözler için yararlıdır.

Kötü kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzene sokar.Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.Baş ağrısına iyi gelir.Cilt için son derece faydalıdır.

Baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizde fayda var.Çünkü birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yorabiliyor. Ayrıca bu besini vücutta su tutma özelliği nedeniyle çok sık tüketmemek gerekiyor.” Diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.