SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bakmaya doyamayacağınız teraslı yatak odaları

Teraslı evler odalar hiç tartışmasız harikadır. ancak teras yatak odasında ise gerçekten başka bir odaya ihtiyaç duymazsınız...

|

Yatak odasında terasın ne işi var diye düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Ev kavramını başımızı sokacak dört duvarın ötesinde mimari ve estetik olarak düşünmeye başladığımızda, aslında ne kadar sınırsız olasılıklarla kuşatılmış olduğunu ve ilk aklımıza gelenlerin olabileceklerin yalnızca çok küçük bir parçası olduğunu fark ederiz. Bir ev her şeyden önce insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacına cevap verir. Ama kesinlikle bundan ibaret değildir.

Eviniz ne kadar güzel olursa, yaşam kaliteniz de buna paralel olarak artar. Sınırları zorlayan ve hepsi de birbirinden güzel olan bu yatak odaları da hiç şüphesiz insanın yaşam kalitesinde çok kuvvetli bir etki yaratabilecek kadar güzeller.

Mükemmel denge
(Hponce Arquitectos / homify.com.tr)

Yalın ve akıcı bir tasarıma sahip olan bu yatak odası, bir cephesini tamamen kaplayan geniş cam kapı vasıtasıyla doğrudan terasa açılıyor. Terasta ise sizi muhteşem bir doğa manzarası karşılıyor. Sakin, dingin ve huzurlu ortamıyla mükemmel bir gece uykusu vaat ederken, harika terası ve manzarası ile de güne kusursuz bir başlangıcı garanti altına alıyor.

Teraslı bir yatak odası mı yoksa terasta bir yatak odası mı?
(Rima Arquitectura / homify.com.tr)

İki cephesi tamamen camla kaplı olan ve iki yönden de olağan üstü güzellikte bir doğa manzarasına bakan bu yatak odası büyüleyici olduğu kadar da kafa karıştırıcı. Bu kadar aydınlık ve manzaraya bu kadar hakim bir alanın pekâlâ kendisine de bir teras demek mümkün. Ama her ne olursa olsun, bu odada uyanmanın eşine az rastlanır bir deneyim olacağına şüphe yok.

Elindekiyle yetinmeyen bir oda
(Ecoentorno Paisajismo / homify.com.tr)

Her yatak odası harika bir orman manzarasına veya panaromik bir deniz manzarasına sahip olamıyor maalesef. Ama şık bir teraslı yatak odası için illa ki bunlardan birinin olması da gerekmiyor. Elindekiyle yetinmeyen ve daha fazlasını isteyen bu yatak odası kendine adeta yoktan bir teras var etmiş. Herhangi bir manzaranın bulunmadığı küçük bir boşluğun basit ama bir o kadar da güzel bir peyzajla harika bir mini bahçeye çevrilmesi gerçekten ilham verici nitelikte.

Doğanın kalbinde
(Taller Estilo Arquitectura / homify.com.tr)

Her ne kadar pek çoğumuz doğadan bir hayli uzakta ve en yakın ağaçlık alana en az bir saat mesafede bulunan şehirlerde yaşıyor olsak da, insanın doğa özlemi en asli hislerinden biri ve hiçbir zaman da ortadan kaybolmuyor. Bu yüzden kendimizi ilk fırsatta doğaya atmaya çalışıyoruz boş vakitlerimizde. Peki ya doğanın kalbinde bir eve ve ona doğruca açılan bir yatak odasına ne dersiniz? Sanıyoruz bu teklife hayır diyebilecek birini bulmak bir hayli zor olacaktır.

Güneşli sabahlar
(BR Arquitectos / homify.com.tr)

Sabah güneşini iliklerine kadar hissetmek ve bu güneşin altında kahvaltısını yapmak isteyenler için harika bir tasarıma sahip olan bu yatak odasının terası aslında başlı başına bir oda olabilecek kadar büyük. Üstelik kendi içinde gölgelik bir alana ve bir divana da sahip olan bu terasta uyumak özellikle yaz ayları için kendinizi içeri hapsetmekten daha iyi bir fikir olabilir.

Sıra dışı bir dizayn
(Taller Estilo / homify.com.tr)

Her zaman söylüyoruz, önümüzdeki engellerin en büyüğü çoğu zaman kafamızın içindeki sınırlardır. Bunlardan bir kez kurtulduğumuzda pek çok şey mümkün hale gelir. Sıra dışı “iç teras”ıyla göz dolduran bu yatak odası hiç şüphesiz kendi sınırlarını aşmayı başarmış bir beynin ürünü olmalı.

Uyumak, çalışmak ve yaşamak için
(Buro Arquitectura / homify.com.tr)

Hayatınızı tek bir odada geçirmek zorunda kalsaydınız, herhalde o odanın böyle bir oda olmasını isterdiniz. Olağan üstü güzellikte bir manzaraya bakan terası ve ferah çalışma alanıyla, bir yatak odasından çok daha fazlasını sunan bu oda, dünyanın en güzel hücresi olabilirdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.