SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Balın hiç bilinmeyen tedavi yöntemleri

Bal, tatlandırıcı yerine tercih edilen en büyük besin kaynakları arasında bilinir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirir ve antibiyotik yerine geçen şifalı bir besindir. Bunun dışında şekersiz beslenenler için ulaşılabilir seçenekler arasında yer alır. Ancak bal, sadece lezzetinden ve faydalarından ziyade; tedavi yöntemlerini de destekler. Peki balın tedavi yöntemleri nelerdir?

|

Bal ile ev yapımı pastil hazırlayın

Bal, inatçı öksürüklerin ve boğaz ağrılarının en büyük düşmanıdır.

Nasıl yapılır: 1 su bardağı şekeri tencereye koyun. Üzerine yarım su bardağı su ilave edin. Ardından 1 yemek kaşığı limon suyunu da karışıma ekleyin. Limon suyundan sonra içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Burda önemli olan püf nokta diğer malzemeleri pişirip balı son aşamada eklemeniz. Yarım çay kaşığı toz zencefili de karışıma ekleyin ve çeyrek çay kaşığı toz karanfili de koyun. Karışımı sürekli karıştırın. 15-20 dakika kadar pişirerek kıvam almasını sağlayın.Karışım iyice soğuduktan sonra kaşıklar halinde tepsiye dizin ve dondurun.

Cildinizi besler, sivilce ve lekelerini giderir

Balın yüzünüzü ölü hücrelerden arındırdığını ve nemlendirdiğini biliyor muydunuz? İster yulaf ile balı karıştırarak yüzünüze peeling yapabilir, isterseniz de bal ile hindistan cevizi yağını karıştırarak ve cildinize sıcak buhar banyosu yaparak, sivilce ve lekerin geçmesini sağlayabilirsiniz.

Yaraların hızlıca iyileşmesini sağlar

Balı yaralarınızın iyileşmesinde kullanabilirsiniz.

Nasıl yapılır: 1 çay kaşığı balı yaranızın üzerine sürdüğünüz zaman bakterilerin yayılmasını önlemiş olursunuz.

Metobolizmanızı hızlandırır

İçtiğiniz bitki çaylarının içerisine 1 çay kaşığı bal eklerseniz, metobolizmanızı hızlandırmış olursunuz. Bu noktada özellikle yeşil çayı tercih ederseniz, daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

Uykusuzluğa iyi gelir

Araştırmalar sonucu balın uykusuzluğa iyi geldiği görülmüştür. Yatmadan önce 1 yemek kaşığı bal yemek, serotonin hormonunuzu harekete geçirir.

Kötü nefes kokusunu ortadan kaldırır

Bal, antibakteriyel özellikleri sayesinde kötü nefes kokusunu gidermede yardımcı olur.

Nasıl yapılır: 1 çay kaşığı bal, çeyrek çay kaşığı tarçın ve yarım fincan ılık suyu karıştırıp gargara hazırlayın.

Bal, meyvelerinizin korunmasına yardımcı olur

Bal ile meyveklerinizin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Nasıl yapılır: Bir kavanoza 1:10 oranında bal ve su karışımı hazırlayın. İçerisine
meyvelerinizi koyup, saklayabilirsiniz. Böylece y azın topladığınız meyveleri, kışın ikram edebilirsiniz.

Tıraş köpüklerinin yerine bal kullanabilirsiniz

Belirlediğiniz orana göre bal ve suyu karıştırarak, tıraş yapacağınız bölgede kullanabilirsiniz.

Gülşah Karaman / PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.