Balıkesir BALIKESİR’E MOBİL HASTANE

BALIKESİR’E MOBİL HASTANE

13.07.2016 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

BALIKESİR’E MOBİL HASTANE

“BüyükAile” projesi kapsamında mobil sağlık TIR’ı Balıkesir’e geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatıyla hazırlatılan Mobil Sağlık TIR’ı, içerisinde yer alacak teknolojik cihazlar ile tam bir mobil dijital hastane vazifesi görecek. Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilen sağlık TIR’ı, ’Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor’ projesi kapsamında Balıkesir’in bütün kırsal mahallelerinde sahada dolaşarak halkın ayağına sağlık hizmeti götürecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesinin son derece başarılı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Proje kapsamında paydaşların da katkısıyla ilçelerdeki bütün mahallelerin ve okulların tek tek tarandığını, sağlık taramalarının da itinalı bir şekilde yapıldığını belirten Uğur, “Bizim Sağlık TIR’ımız gelecek dedik, geldi. İçinde röntgenden diğer bütün modern cihazların olduğu mobil hastane. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğimiz BüyükAile projesi devlet-millet bütünlüğünü sağlayan bir proje. Bütün devlet kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle sahaya iniyoruz, her şeye dokunuyoruz. Mobil Sağlık TIR’ımız geldi, içerisindeki cihazlar hazırlanıyor. Tüm cihazların olduğu dijital bir hastane, Balıkesir’in 1130 mahallesini dolaşacağız, taramadan geçireceğiz insanlarımızı. Erken teşhis hayat kurtarıyor” dedi.
Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Özçoban, Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur’a sağlamış olduğu bu imkandan dolayı minnettar olduklarını belirterek teşekkür etti.
Mobil sağlık TIR’ının dorse uzunluğu 13 metre 60 santim. Bir süreden beri devam eden çalışmalar nihayet tamamlanarak sağlık TIR’ı Balıkesir’e getirildi ve Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edildi. Sağlık TIR’ında meme kanseri teşhisi için mamografi çekimi yapılacak. Bayanlar için vajinal kanser riskine karşılık simir testi yapılacak. Bunlardan başka, göz taraması, kemik ölçümü yapılacak.