Balın Faydaları

Balın Faydaları

Son dakika balın faydaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balın faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balın faydaları haber sayfamızda...

Balın Faydaları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 94 balın faydaları haberi bulunmuştur.
Antibiyotik etkisi yaratan doğal ilaç! Burun akıntısı ve öksürük ondan korkuyor
Antibiyotik etkisi yaratan doğal ilaç! Burun akıntısı ve öksürük ondan korkuyor Hastalıklarla mücadelede doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan bal, artık bilim insanları tarafından da onaylanıyor. Özellikle öksürük, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklarda önerilen balın faydaları saymakla bitmiyor.
23.12.2023 Genel Sağlık
Türkiye'deki köyde keşfedildi! Bu balın rengi yeşil, tam bir vitamin bombası çıktı
Türkiye'deki köyde keşfedildi! Bu balın rengi yeşil, tam bir vitamin bombası çıktı Kahvaltı sofralarından eksik olmayan balın sağlığa pek çok faydası var. Artvin'in Ardanuç ilçesindeki bir köyde keşfedilen yeşil bal ise rengiyle dikkatleri üzerine topladı. Yeşil balın faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte detaylar.
Balın Faydaları Nelerdir? Çam, Çiçek ve Kestane Balı Neye İyi Gelir?
Balın Faydaları Nelerdir? Çam, Çiçek ve Kestane Balı Neye İyi Gelir? Kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği balın faydaları saymakla bitmez. Pek çok hastalığa deva olan bal B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Cilde ve saça iyi gelen bal antiseptik ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Çam balı, çiçek balı, kestane balı gibi çeşitleri bulunur. Çam, çiçek ve kestane balı neye iyi gelir? diyorsanız “Balın faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 PembeNar
Zorlukları göze alıp çıktı! Erdoğan için topladı
Zorlukları göze alıp çıktı! Erdoğan için topladı Batman'da dağlık bölgede zorlukları göze alıp kaya oluklarına tırmanan ve kaya balı toplayan beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 150 metre tırmanıp bal topladı. Yıldız, "Bu balın faydaları saymakla bitmez. Şifa kaynağı ve tamamen organik olan kaya balını bu kez Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan için topladım. Ona ulaştırmak istiyorum" dedi.
19.10.2021 Ekonomi
150 metre tırmanarak topladığı kaya balını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştıracak
150 metre tırmanarak topladığı kaya balını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştıracak BATMAN'da dağlık bölgede zorlukları göze alıp kaya oluklarına tırmanan ve kaya balı toplayan beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 150 metre tırmanıp bal topladı. Yıldız, "Bu balın faydaları saymakla bitmez. Şifa kaynağı ve tamamen organik olan kaya balını bu kez Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan için topladım. Ona ulaştırmak istiyorum" dedi.
18.10.2021 Haberler
Balın cildi güzelleştirmedeki muhteşem sırrı ve cilt için önemi
Balın cildi güzelleştirmedeki muhteşem sırrı ve cilt için önemi Doğal bir prebiyotik olan bal; vücuttaki yararlı hücreleri artırıyor, bazı kanser risklerini azaltıyor, öksürüğe iyi geliyor ve enerji veriyor. Sadece besin olarak değil, cilt sağlığı için de kullanımı önerilen bal cildi nemlendiriyor, besliyor, temizliyor ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Faydaları arılar var oldukça devam edecek olan balın cildi güzelleştirmedeki sırrını ve cilt için önemini, Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeşim Tekin anlattı. İşte detaylar...
27.08.2021 Güzellik
Arı Balı Nasıl Yapar? Arıların Bal Yapması Ne Kadar Sürer?
Arı Balı Nasıl Yapar? Arıların Bal Yapması Ne Kadar Sürer? Arılar herkesin bildiği canlılardır. Özellikle herkesin en sevdiği gıdalardan biri olan ballar, arılar tarafından yapılır. Arıların balları nasıl yaptığı en çok merak edilen konulardan biridir. Arıların balı ne kadar sürede yaptığı da kişilerce merak edilerek araştırılıyor. Arı balı nasıl yapar? Arıların bal yapması ne kadar sürer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.05.2021 Eğitim
Geçmişten günümüze bal: Hem yemekte hem de şerbette kullandılar
Geçmişten günümüze bal: Hem yemekte hem de şerbette kullandılar Osmanlı döneminin de eşsiz nimetlerinden biri olarak görülen bal, sadece tatlılarda değil, et yemeklerinde de sıklıkla kullanılırdı. Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, geçmişten günümüze bal tüketimini değerlendirdi. İşte detaylar...
6.07.2021 Bilgi
'Bal antibiyotikten daha etkili olabilir'
'Bal antibiyotikten daha etkili olabilir' Bal ve arı ürünlerinin insan vücuduna katkılarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda sağlıyor. Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, konu hakkında bilgi verdi.
Bal antibiyotikten bile daha etkili çıktı! Öksürüğünüz varsa...
Bal antibiyotikten bile daha etkili çıktı! Öksürüğünüz varsa... Bal gerçekten öksürüğe iyi geliyor mu? İngiltere'de yapılan bir araştırma bu sorunun cevabını verdi. Araştırmacılara göre bal, öksürük ve soğuk algınlığına karşı antibiyotiklerden bile daha etkili. Hatta bal ile tedavi olanların belirtileri olmayanlara göre iki gün daha az sürüyor. İşte o araştırmadan çarpıcı sonuçlar...
20.08.2020 Genel Sağlık
Cildinizi ekstra nemlendiren hidrolik bal maskesi tarifini deneyin
Cildinizi ekstra nemlendiren hidrolik bal maskesi tarifini deneyin Kuru ve susuz ciltlerin tamamen farklı olduğunu biliyor muydunuz? Susuz cilt bir durum olsa da, hem içten hem de topikal su bazlı ürünlerde su alımının arttırılmasıyla giderilebilir. Kuru cilt, yağsız bir cilt tipi iken ve genellikle kafa derisi ve vücudunuzda görülür. Susuz ve/veya kuru ciltler hassas bölgelerde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle değişken hava koşullarıyla mücadele ederken besleyici ve nemlendirici ürünler kullanmak çok önemlidir. Ancak cildi onarmak için serumlar ve spreyler her bütçeye hitap etmeyebilir. İşte evde yapabileceğiniz yararlı bal maskesi tarifi...
22.04.2020 Cilt Bakımı
Balın faydaları
Balın faydaları Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel olan bal, doğal antibiyotik özelliği taşır.
28.03.2020 Cadde
Her gün bal yemenin vücutta yaratacağı 8 etki
Her gün bal yemenin vücutta yaratacağı 8 etki Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel olan bal, doğal antibiyotik özelliği taşır. Güçlü bir antioksidan olması sebebiyle serbest radikallerle de etkili mücadele eder. Faydaları "Sadece bu kadar mı?" dediğinizi duyar gibiyiz. Şimdi size her gün bal yemenin vücutta yaratacağı etkileri açıklayacağız. Her gün bal yediğimizde vücutta bakın neler oluyor... PEMBENAR ÖZEL
27.03.2020 Genel Sağlık
Balı yaranın üzerine sürerseniz ne olur?
Balı yaranın üzerine sürerseniz ne olur? TÜBİTAK Deneysel Tıp Uzmanı Doç.Dr. Oytun Erbaş, yarayı en iyi şekilde balın kapatacağını belirterek, "Bal anti mikroptur. Balı nereye damlatırsanız oradaki mikrobu öldürür" dedi. İşte balın muhteşem faydaları...
28.02.2020 Sağlık
Kilo almanızı engelleyecek ham ballı tavsiyeler
Kilo almanızı engelleyecek ham ballı tavsiyeler Yazın alınan kiloların üstüne bayram tatlıları ile gelecek yeni kiloları durdurmak isteyenler için uzmanlar, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan geleneksel şerbetli tatlılarda şeker ve glikoz şurubu yerine ham bal kullanılmasını tavsiye ediyor. Ham balın içerdiği vitamin, mineral ve enzimler ile sindirim sistemini düzenleyerek kilo artışını engellediği belirtiliyor.
Ham balın bilinmeyen faydaları
Ham balın bilinmeyen faydaları Ham bal nedir? Ham balın önemi ve faydaları nelerdir? Konuyla ilgili olarak 35 yıllık balın gurmesi Ahmet Bağran Aksoy merak edilenleri açıkladı.
Bin derde deva acı bal
Bin derde deva acı bal Arıların sadece ormandaki bir gül çeşidinden elde ettiği "acı bal"ın kendisi var, literatürde adı yok. Karadeniz bölgesinin belirli bölgelerindeki bin 200 rakımlı ormanlarda yetişen yaban gülünün çiçeklerinden arıların elde ettiği bal çeşidi olan acı bal bin birde deva.
10.07.2019 Diyetler
Kas ağrılarına ve kayıplarına ballı çözüm
Kas ağrılarına ve kayıplarına ballı çözüm 35 yıllık üretici ve Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “ İşlem görmemiş ham balı düzenli tükettiğinizde günden güne enerjinizin arttığını göreceksiniz. Sağlık ve formda bir yaşam için, spor yapan ve yoğun aktivitesi olanlara ham bal; vücuda kısa sürede etki ederek kas liflerinin gerilmesi ve yırtılması gibi sorunlar ortaya çıkmadan egzersiz sürecinizdeki aşınmaları önlüyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
10.04.2019 Alternatif Tıp
Balın kalitesi nasıl anlaşılır?
Balın kalitesi nasıl anlaşılır? Balın faydaları nelerdir? Kaliteli bal nasıl anlaşılır? Şeker hastaları bal tüketebilir mi? Apiterapi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Timuçin Atayoğlu PembeNar Tv'den Serpil Dokurel'in sorularını yanıtladı.
28.03.2019 Sağlık
Yatmadan önce bal yerseniz ne olur?
Yatmadan önce bal yerseniz ne olur? Birçoğumuz balın soğuk algınlığı ile savaşmak ve cildimizi nemlendirmek için kullanılabileceğinin farkındayız. Balı yiyeceklerle birleştirmek lezzetli ve sağlıklıdır. Peki balı gece yatmadan önce bir kaşık yediğinizde sağlığınızda meydana gelecek değişiklikleri biliyor muydunuz? İşte yatmadan önce bir kaşık bal yemenin faydaları…
Günde 1 kaşık ham bal yemenin faydaları
Günde 1 kaşık ham bal yemenin faydaları Mevsim geçişleriyle birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve özellikle soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklar yaygın olarak gözleniyor. İnsanların yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bu hastalıklara karşı ‘ballı kürler’ ise hayat kurtarıcı olabilir. Ham baldan yapılabilecek kürleri Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, anlattı.
Şeker yerine bal
Şeker yerine bal Uzmanlar, şekerin yüzyılın en tehlikeli zehri olduğunu belirtirken, sektör temsilcileri de sağlıklı bir yaşam adına şeker yerine gerçek bal kullanın çağrısında bulunuyor.
Kestane balının 10 mucize faydası
Kestane balının 10 mucize faydası Kestane balı, ülkemizde bulunabilen çok özel gıdalardan biri... Karadeniz bölgesinin eşsiz ürünlerinden biri olan kestane balı dünyada bilinen en değerli bal çeşitlerinden. Kestane balının faydalarını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz...
25.04.2018 Gündem
Tarçın ve bal karışımının inanılmaz faydaları
Tarçın ve bal karışımının inanılmaz faydaları Bal ve tarçın eski Ayurveda tıbbına göre çoğu hastalığı tedavi edebilir. Kilo verme, akne, idrar yolu enfeksiyonları, bağışıklık sistemi, hazımsızlık ve ağız kokusuna etkileri vardır. Diş ağrısı, soğuk algınlığı ve öksürük, mide rahatsızlığı ve diğer bazı rahatsızlıkları hafifletir. Bu iki bileşen meyve suyuna veya çaylara eklenebilir veya duruma bağlı olarak bir macun veya maske olarak cildin üzerine de uygulanabilir.
18.04.2018 Gündem
Mucizevi bir besin olan balın bitmeyen faydaları
Mucizevi bir besin olan balın bitmeyen faydaları Doğanın insana sunduğu bir mucize olan bal, antibiyotik gibidir. Cilt güzelliğinden sindirim sistemine kadar her derde deva olan bal, insan hayatında önemli bir yer tutar. İşte mucizevi bir besin olan balın bitmek bilmeyen faydaları…
18.04.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Balın Faydaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.