Trabzonspor Balotelli olacaktı!

Balotelli olacaktı!

31.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Chievo’da kendisine ‘Yeni Balotelli’ denilen Trabzonspor’un yeni transferi Ekuban, ilerleyen dönemde bunun karşılığını veremedi. Hareketli yapısı ve defansın arasına yaptığı koşularla öne çıkan futbolcu mücadeleci de bir yapıya sahip.

Balotelli olacaktı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Trabzonspor’un yeni transferi Caleb Ekuban, fiziğini iyi kullanan bir santrfor ve hücum hattında hareketli bir yapıya sahip. Bu hareketli yapısıyla sık sık rakip defansın arasına ve boş alanlara kaçma girişimleri gerçekleştiriyor. Rakip kale önündeki etkinliği biraz daha fazla olmuş olsa, daha da komple bir santrfor olacağına dikkat çekilen futbolcunun takım için çalışan bir isim olduğuna da dikkat çekiliyor.
Futbola Chievo altyapısında başlayan Ekuban, aslında başlarda geleceği parlak olacağı düşünülen bir futbolcu olarak değerlendiriliyordu ve hem futbol tarzı hem de fiziksel yapısı yüzünden Mario Balotelli’ye benzetiliyordu. Teknik kabiliyeti yüksek, süratli ve güçlü bir fiziğe sahip olan oyuncudan ‘Yeni Balotelli’ diye bahsediliyordu. O dönem kariyerinin zirvesine çıkan yıldız futbolcuya benzetilmesinde, Balotelli gibi Gana asıllı bir İtalyan olması da ayrıca rol oynuyordu.
Ancak profesyonel futbolculuğa adım attıktan sonra işler pek de istediği gibi gitmedi. Chievo genç takımında gollerini sıralayan futbolcu, suskunluğa büründü. İtalya’da forma giydiği diğer takımlarda da beklentileri karşılayamayan Ekuban, Leeds United’da da 20 maçta sadece 1 gol atarak hayalkırıklığı yarattı. 24 yaşındaki forvet ile bir görüşme gerçekleştiren teknik direktör Marcelo Bielsa’nın, futbolcudan kendisine takım bulmasını istediği belirtildi. Arnavutluk’un Partizan takımında 18 gol attığı iki sezon öncesi, tek skorer sezonu olarak kayıtlara geçti.