SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Banyonuzu güzelleştiren 10 ipucu

Banyoyu yenilemeye karar verdiyseniz, bu yepyeni fikirlerle bambaşka bir hava yaratabilirsiniz. İşte banyonuzda değişik bir hava estirebileceğiniz 10 ipucu...

|

Eğer yepyeni bir banyonuz yoksa banyo dekorasyonunuzda yapacağınız ufak da olsa yenilikler yaşam alanınızın dokusunu değiştirecek ve evinizin pozitif enerjisini de arttıracaktır.
Özellikle eski banyolar söz konusu olduğunda banyonuzu yenilemeniz için baştan aşağı bir tadilat gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz ama aslında küçük değişimlerle banyonuzda bambaşka ve taptaze bir atmosfer ortaya çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? İşte banyonuzu güzelleştirmenin 10 garantili yöntemi...


1. Pratik ve sıra dışı raf ve aksesuarlar
(Eikora – Badezimmer / homify.com.tr)

Banyolar işlevsel olarak oldukça önemli yaşam alanlarıdır ve dekoratif açıdan da banyo dizaynları söz konusu olduğunda fonksiyon her şeyin önünde gelir. Kullanışlı, pratik ve dikkat çekici tasarımlı raflar ve aksesuarlar banyoları güzelleştirmenin her zaman en kolay yöntemlerinden biri.

2. Modern lavabo modelleri
(Lucas Lage Arquitetura / homify.com.tr)

Farklı lavabolar bir banyonun tüm dokusunu değiştirebilecek kadar kuvvetli tasarım unsurlarıdır. Eğer banyonuzda komple tadilat yaptırmadan düşük bütçeli bir değişim yaratmak istiyorsanız eski lavabonuzu modern lavabo modelleriyle değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.

3. Vintage bataryalar
(Christopher Architecture / homify.com.tr)

Bataryalar da en az lavabolar kadar estetik ve kuvvetli tasarım unsurlarıdır ve son birkaç yıldır dekorasyon trendlerinin başında gelen vintage tarzındaki batarya üniteleri de banyonuzda yenilik yaratmak için mükemmel fikirlerden biri.

4. Doğal dokunuşlarla tazelik katın!
(Pfeffer Torode Architecture / homify.com.tr)

Natürel dokunuşlar evlerin her yaşam alanında mutlaka fark yaratır; banyolar dahil! Banyo dekorasyonunuza renkli çiçekler, yeşil süs bitkileri ya da ev ağaçları eklerseniz tüm atmosferin değiştiğini hemen fark edeceksiniz.

5. Trendi fayanslar
(Brant+Simon Architekten / homify.com.tr)

Banyonuzu yenilemenin ve güzelleştirmenin en ideal yollarından biri de pek tabii ki trendi ve modern fayans modelleridir. Üstelik fayansların estetiğinden faydalanmak için banyonuzun tüm cephelerindeki bütün fayansları değiştirmek zorunda da değilse. Küçük bir bölgede yapacağınız değişiklikler bile banyonun tüm havasını değiştirmeye yetecektir. Bu örnekte olduğu gibi tonlamalı renkli fayanslar da her tarza uyum sağlayabilen ideal tercihlerden biri olarak öne çıkıyor.

6. Halıya ne dersiniz?
(Eikora – Badezimmer / homify.com.tr)

Pek alışılagelmiş bir fikir olmasa da, özellikle eğer geniş bir alana sahip olan banyonuz varsa şık ve modern bir halı her şeyi değiştirecektir. Hem eklektik bir doku oluşturarak, hem de ortadaki boşluğu mobilya kalabalığı yaratmadan minimal bir tarzda doldurarak sıra dışı ve eşsiz bir tasarım yaratmak için halı fikrini değerlendirmenizi mutlaka öneriyoruz.

7. Yüksek enerjili neon duvarlar
(Beter Stevig Interieurbouw / homify.com.tr)

Evin herhangi bir odasını yenilemenin en kolay ve pürüzsüz yöntemlerinden birinin duvarların boyasını yenilemek olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı kural elbette banyolarda da geçerli. Üstelik son yılların neon renk trendi ile küçük banyolarda yüksek enerjili ve neşeli bir ortam oluşturmak mümkün.

8. Duvar resimleri ve çıkartmaları
(Olivehill Architects / homify.com.tr)

Banyo duvarınıza şöyle geniş bir tablo asarak, ya da birbirinden modern ve sanatsal duvar çıkartmaları kullanarak harikalar yaratabilirsiniz! Hem basit, hem çok ekonomik, hem de tarzınızı ve karakterinizi yansıtan kuvvetli ve estetik bir seçenek.

9. Aydınlatma üniteleri
(Dekorevi İç Mimari İnşaat / homify.com.tr)

Işıklandırmanın banyolar için ne kadar önemli dekorasyon ögeleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Aydınlatma ünitelerini yeni ve daha moda modellerle değiştirmek de banyonuza tazelik ve yenilik katacak fikirlerden biri.

10. Havlular ve paspaslar
(HaliStores / homify.com.tr)

Banyolarda en çok kullandığımız aksesuarlar şüphesiz ki havlular ve paspaslardır. Çok kullanıldıkları için genellikle çabuk eskiyen bu unsurlar dekoratif açıdan da oldukça önemli bir yer tutuyor. Paspas ve el havlularınızı değiştirerek banyonuzun görünümüne de yenilik katabilirsiniz. Bu sene bu tarz aksesuarlarda pastel renklerin trend olduğunu da bu vesileyle hatırlatmış olalım.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.