Bartın Bartın Üniversitesi "Diagnobot" İle Teknofest'te Birinci Oldu

Bartın Üniversitesi "Diagnobot" İle Teknofest'te Birinci Oldu

25.09.2018 - 10:41 | Son Güncellenme:

.

Bartın Üniversitesi Diagnobot İle Teknofestte Birinci Oldu

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, yapay zeka tabanlı robotik sistem "diagnobot" ile TEKNOFEST İstanbul'da birinci oldu.

Haberin Devamı

Bartın Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan'ın geliştirdiği rehabilitasyon robotu birinci oldu.

Aktan, aynı anda teşhis koyup tedavi edebilen "diagnobot" ismini verdiği robotla "İnsanlık Yararına Teknolojiler Sağlık" kategorisinde ödüllendirildi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da milli teknoloji atağına destek vermek ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyen bir toplum oluşturmak hedefiyle çok önemli bir bilim festivalinin gerçekleştirildiğini aktardı.

Ülkede ilk kez düzenlenen TEKNOFEST İstanbul'un teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getirdiğini belirten Uzun, "Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan da TEKNOFEST'te üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek, birincilik elde etti. Öğretim üyemiz bu ödülü, Türkiye'de ilk olan ve bu konuda maliyetlerin 10 kata kadar düşürülmesine imkan tanıyan 'diagnobot' isimli robotuyla 'İnsanlık Yararına Teknolojiler Sağlık' kategorisinde aldı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.