Başarılı Bir Evlilik Kurmanın 5 Yolu

Evlilik iki farklı insanı bir araya getiren, bir ömür boyu birlikte olmanın amaçlandığı bir kurumdur. İki farkli insanın aynı ev içerisinde sürekli uyumlu ve mutlu olmalarını beklemek pek doğru değildir. Evlenen çiftler arasında bazı konularda anlaşmazlık olması ve çatışmalar yaşanması oldukça doğaldır. Önemli olan küçük sorunları büyütmeden çözüme kavuşturmak ve yaşanan çatışmaları asgari düzeye çekip bir orta yol bulabilmektir. Bu nedenle evliliği mutlu ve başarılı kılmak için çiftlerin bazı adımları alışkanlık haline getirmeleri gerekmektedir. Küçük ve basit adımları yerine getirerek evliliğinizi güçlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

1-Sorunlarla Başa Çıkmayı Öğrenin

Evlilikte yaşanan zorluklar ve anlaşmazlıklar ilişkileri zorlayabilir. Sakin ve çatışmacı olmayan bir şekilde sorunlarınızı ele alın. Eşinizi dinleyin ve olaylara bakış açısını , yaklaşımını anlamaya çalışın. Sonra sorun ile ilgili çözüm önerisini dinleyin. Eşinizin bakış açısı anlamak ve çözüm yolunu öğrenmek sizin bakış açınız ve çözüm yolunuz arasındaki farkları görmenizi sağlayacaktır. Bu farkları analiz etme fırsatı buluğunuzda ise problemin çözümüne yönelik ortak bir yol bulmanız o denli kolaylaşacaktır.

2-Sabırlı Olun

Eşinize karşı sabırlı olmak onu daha iyi tanımanın ve ondan yeni şeyler öğrenmenin yanında sorunlarla nasıl başa çıktığını da öğrenmenizi sağlar. Sabırlı olmak evliliğinizin uyum ve mutluluk içinde geçmesi için önemlidir.

3-Pozitif Olun

Olumlu düşünen biri, genellikle başkalarının imkansız gördüğü şeyleri bile yapabiir. Eğer evliliğiniz hakkında olumlu düşüncelere sahip olursanız, olumlu sonçlara varmanızda o kadar kolay olur. Ayrıca yapılan araştırmalar insanların pozitif bakış açısına sahip kişilerle ortak yaşam alanlarını daha çok paylaştıklarını göstermiştir. Pozitif olmak eşinize ve size hayatın kaçınılmaz problemlerine birlikte karşı koymanız için güç verir.

4-Bağışlayıcı Olun

İnsan mükemmel bir varlık değildir ve her zaman başkalarını memnun etmeyen hatalara yapmaya yatkındır. Bir evliliği devam ettirmek için işin özünde affedicilik olmalıdır. Eşinizin bir hatası karşısında küsmek yada kin gütmek ilişkinize zarar vererek mutsuzluğa hatta evliliğinizin parçalanmasına neden olabilir. Bu nedenle bazı durumlarda zor olsa da affetmeyi öğrenmek gerekir. Hiç kimse mükemmel değildir. Affetmeyi başarırsanız ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

5-Hemen Pes Etmeyin

Evlilik, hayatınız boyunca sizinle yürümek için bir ortak seçmek demetir. Zorluklar karşısında güçlü bir irade sergileyin. Daha iyi daha güçlü adımlar atarak evliliğinizdeki sorunlar ile yüzleşin ve onlarla başa çıkmak için çareler arayın. Evliliğnizde yolunda gitmeyen durumlar ve yaşanan aksilikler karşısında umutsuzluğa düşmeyin ve asla pes etmeyin.

Evlilik kendinizi ve eşinizi tanımak için bir fırsattır. Eşinizi tanımaya çalışmak,onu anlamak kolay olmayabilir ama faydalıdır. Birlikte sorunları çözmeyi öğrenin. Eşinize karşı sabırlı olun ve zaman içinde olgunlaşmak için birbirinize şans verin. İlişkinize olumlu bir yaklaşım gösterin. Mutlu, huzurlu, güzel bir evlilik için mücadele edin ve asla pes etmeyin..

Haberin Devamı

Murat ATİLA

Klinik Psikolog