SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Başım ağrıyor bu gece olmaz diyenlerden misiniz?

Birçok kadının bu sözleri kullanması üzerine espriler yapılır, karikatürler çizilir. Aslında bu durumun gerçeklik payı yüksektir. Bahane olarak pek kullanılmaz.

|

Baş ağrısı cinsel hayatı olumsuz etkiler mi?

Baş ağrılarının cinsel hayatı olumsuz etkilemesi neredeyse kaçınılmaz bir durumdur. Başı ağrıyan kişinin yaşamı olumsuz etkilenir. Özellikle migren çok şiddetli, zonklayıcı ağrı yapar. Migren atağı sırasında hastaların çoğunluğu hiçbir uyaran istemez. Ses, ışık, koku uyaranları ağrıyı arttırır. Karanlık bir odada, neredeyse kıpırdamadan yatmak isterler. Bulantıları olur. Bu durumdayken başka bir eyleme katlanılamaz. Migren atağı ilerlemişse cinsel ilişkinin lafı bile edilemez.

Asıl sorun dışarıdan belli olacak kadar şiddetli olmayan ağrılardır. Bu hastalar keyifsiz hisseder, günlük yaşamı bir şekilde sürdürürler, çok yakınmazlar ve dışarıdan durumları pek anlaşılamaz. Bu durum gerilim, baş ağrısı çekenlerde ya da migren atağı başlangıcında olabilir. Hasta keyifsiz, huzursuzdur. Bu aşamada sakin kalıp uyumaya çalışarak atağı atlatmaya çalışır. Bu durumda da ilişkiyi pek istemez.

Bu durum neden kadınlara özel algılanıyor? Erkeklerin başı ağrımıyor mu?

Migren ve baş ağrıları kadınlarda daha yaygındır. Cinsel hayatın en aktif olduğu 20-45 yaş arası migrenin en yaygın olduğu yaşlardır. Bu yaş grubundaki neredeyse her dört kadından birisinde migren vardır. Erkeklerde ise bu oran 1/12 olarak çok daha azdır. Ayrıca ilişki talebini başlatan daha çok erkeklerdir. Erkek başı ağrıyorsa talepte bulunmayacaktır.

Cinsel ilişki ile baş ağrısı başlar mı?

Cinsel ilişki ile ortaya çıkan baş ağrıları vardır. Bu hastalarda genelde gerilim tip baş ağrısı, baş ve boyun bölgesi kaslarda spazm vardır. Cinsel aktivite ile ense ve baş bölgesi zorlandığında baş ağrısı başlayabilir. Ayrıca çok nadir olan orgazmik baş ağrısı olarak bilinen bir baş ağrısı türü vardır. Orgazm sırasında başta saplanıcı şiddetli ağrı olur. Bu durumu bir kez bile yaşayan kişi yeniden ilişki yaşamaktan kaçınmaya başlayabilir.

Cinsel ilişkinin baş ağrısına iyi geldiği kişiler var mıdır?

Cinsel ilişkinin özellikle de orgazmın, migren ve küme baş ağrısına iyi geldiği gibi bilgiler internette olsa da asıl efsane bu olabilir.

Sonuç olarak, kadınların cinsel ilişki istemediklerindeki genel tavırları katlanmak olmaktadır. Kadınların orgazm taklidi yaptıkları bilinen bir durumdur. Baş ağrısı bahanesini kullananlar olsa da gerçek baş ağrısı yaşayanlar daha fazladır. Kadın başım ağrıyor, istemiyorum diyorsa; gerçeklik payı daha fazla olabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.