Gündem Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’un 2. yıldönümünde, 15 Temmuz şehitlerini anarak, hainlerin 40 yıllık planının, meydanlara çıkan milletin iradesi tarafından 4 saatte bozulduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “15 Temmuz destanının gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz” dedi

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak
15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşanmıştı. 251 kişinin hayatını kaybetttiği, 1537 kişinin de yaralandığı o gecede vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkan Bursalılar da tüm Türkiye’de olduğu gibi günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutmuştu. Demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Şehreküstü Meydanı’nın ismi Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmişti.15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında, Bursa’da halkın demokrasi kahramanlarını anacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “15 Temmuz, Türkiye’nin yakın tarihinde damgasını vurmuş çok önemli bir ihanetin adıdır. Hain şebekenin 40 yıllık planları, milletin iradesiyle 4 saatte bozuldu. Ülkesini, milletini seven herkesin soluğu meydanlarda aldığı veya kalpten dualarıyla sabahı sabah ettiği 15 Temmuz gecesi, hazin bir sızı olarak kalplerimizi kanatmaya da devam ediyor. Hem bu ihaneti hem de bu ihanet karşısındaki dik duruşu gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Birlik ve beraberlik vurgusu

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin 15 Temmuz’da tarihi bir gün yaşadığını belirterek, “15 Temmuz, millete karşı yapılan bir terör saldırısıydı ama amacına ulaşamadı. Bu büyük Türk Milleti, büyüklüğünü gösterdi. Bu millet meydanların boş olmadığını, birlik ve beraberliğin her şeyin başında geldiğini herkese gösterdi. Biz, öyle bir milletiz ki, ülkemiz vazgeçilmezimizdir. Her zaman ülkemize sahip çıktık, bundan sonra da çıkacağız. Biz Bursa olarak yine 15 Temmuz gecesi meydanda olacağız. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Hafızalardan silinmeyecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi’, hain darbe kalkışmasının 2. yıldönümünde yaşananları, tüm detaylarıyla gözler önüne sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan sergi, Tarihi Belediye Binası önündeki Açık Hava Sanat Galerisi’nde izlenime sunuldu. Sergi, Anadolu Ajansı tarafından çekilen fotoğraflarla, 15 Temmuz’da yaşananları bir kez daha gözler önüne seriyor. Sergideki fotoğrafları ilgiyle inceleyen ve acılı güne dair anekdotları paylaşan Başkan Aktaş, Türkiye’nin 2 yıl önce çok ciddi bir sıkıntı atlattığını söyledi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerde anormal derece sıkıntılar yaşandığını anlatan Başkan Aktaş, “Bu millet oyuna gelmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ‘Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet’ çatısı altında toplanan millet, birlik ve beraberlik içerisinde durdu, Türkiye bu önemli sorunu hep birlikte atlattı ama 251 vatan evladı şehit oldu. 15 Temmuz 2016 tarihindeki kanlı darbe kalkışmasının, bu neslin hafızalarından çıkması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şehitler için zirve tırmanışı

Başkan Alinur Aktaş, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Tarihi Belediye Binası Önü, Beşevler Parkı, Hüdavendigar Kent Parkı, Kent Meydanı ve Gemlik’te sergiler açıldığını söyledi. Sergilerde çekilen fotoğraflarla 15 Temmuz’da yaşananların bir kez daha gözler önüne geldiğini kaydeden Başkan Aktaş, “‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programları kapsamında Atıcılar Spor Kompleksi’nde okçuluk müsabakaları yapıldı. Şehitler anısına Ürünlü kamp alanında fidan dikimi gerçekleştirildi, Merinos’ta, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri onuruna verilen yemekte bir araya geldik. Dün ise lisanslı dağcılara yönelik ‘Demokrasi Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı’, satranç turnuvası, yüzme müsabakaları ve Uludağ Zirve Tırmanışı gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

Gençlerin kamp keyfi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere yönelik düzenlenen yaz kampları yoğun katılımla başladı. Bursa’da yaz boyunca yaklaşık 2100 gencin faydalanacağı yaz kampları, Gemlik Karacaali Gençlik Kampı ve Kestel Alaçam İzcilik Kampı olmak üzere iki ayrı noktada gerçekleştiriliyor. Gemlik’te 13, Kestel’de ise 8 ayrı dönemde gençleri ağırlayacak olan kamplara katılanlar hem tatil yapıyor, hem de kendilerini geliştirme şansı buluyor. 2 Temmuz’da başlayan kamplar, 2 Eylül’e kadar devam edecek. Kampların 4 dönemi de engelli çocuklar için planlanacak. Başkan Alinur Aktaş gençlerin, Türkiye’nin en büyük zenginliği ve geleceğin emanetçisi olduğunu söyleyerek, “Bursa’da 3 milyon nüfusun 838 bin 735’i, 25 yaş altı gençlerden oluşuyor. Gençlerimiz, en önemli değerimizdir. Eğitim çağındaki gençlerin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal anlamda doğru yönlendirilmelerini gelecek için çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bağımlılıklardan uzak durmaları amacıyla spor ve sanata yönlendirilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu hedefle, yaz boyunca Gemlik’te ve Kestel’de yaz kamplarında gençlerimizi ağırlıyoruz. Bu kamplara katılan gençler, hem sosyal ve bireysel anlamda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor, hem de yaşamlarına güzel anılar ve güzel dostlar biriktiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

Haberin Devamı

Öğrencilerin ipek yolculuğu

İpek ile ilgili araştırmalar yapan ve proje hazırlığında olan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı’ndan bir grup öğrenci, Bursa’da ipek yolculuğuna çıktı. Misafir öğrencilerin ilk durağı, Mudanya’nın Yörükali Köyü oldu. Tepme mancınık ile kozadan ipek çekimi uygulamasına dahil olan öğrenciler, 14 asır önce bu işin nasıl yapıldığını hem görerek hem de uygulayarak başka bir yerde kazanamayacakları tecrübe elde etti. Öğrenciler daha sonra, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’ni ziyaret etti. İpek iplerden ‘işlendikten sonra’ nasıl halı ve kumaş üretildiği, tasarım ve dokuma aşamaları burada öğrencilere anlatıldı. Ayrıca misafir öğrenciler, Bursa’nın İpek Yolu üzerindeki önemi ve yıllar önce Koza Han’da ipek kozası ticaretinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler aldı. İstanbul’dan gelen grup, ipek dolu verimli bir günün ardından, yaşadıkları tecrübeler ve edindikleri bilgiler için Büyükşehir Belediyesi’ne ve BUSMEK’e ‘ipekçilik kültürünün canlandırılıp yaşatılmasına sundukları katkıdan ve bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasındaki kararlılıklarından dolayı’ teşekkür etti.

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

Bağımlılıkla mücadele özveriyle sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurşunlu’da faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Rehabilitasyon Merkezi’nde (GADEM) kalan danışanlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı hizmetleri kapsamında Bursa’da yaşayan herkesin daha sağlıklı ve kaliteli yaşama sahip olmaları gerektiğini belirterek, “27 Ağustos 2015 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren GADEM’de vatandaşlarımızla bir araya geldik, onları dinledik. Bu ülkede ve bu şehirde yaşayan her birey çok değerli ve önemlidir. Arzu ediyoruz ki, herkes huzurlu ve mutlu olsun. Hiç kimsenin kötü bir alışkanlığı olmasın, ailesi huzursuzluk yaşamasın” diye konuştu. Başkan Aktaş, merkezdeki çalışmaları anlatarak “Bağımlı ve yakınlarının bireysel başvurularıyla GADEM’de uygulanan psikososyal destek programına alınarak, bireysel görüşmelerin sonucunda kişisel ilgi ve beklentilere uygun olarak boş zaman yapılandırılması gerçekleştiriliyor. Bağımlı kişinin ailesi de sürece dahil edilerek bağımlılık hakkında aile eğitimleri ile farkındalıkları arttırılıyor” dedi.

Başkan Alinur Aktaş: Milli irade destanı unutulmayacak

Bursa eğitimine değer katacak

Bursa’da Yıldırım ilçesinde, 50 yılı aşkın süredir öğrenci yetiştirerek eğitime katkıda bulunan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından modern kimliğine kavuşuyor. Bursa’da Merkez İmam Hatip Lisesi olarak da bilinen Yıldırım Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırımla sil baştan yenileniyor. Bursa İmam Hatip Lisesi inşaatının yüzde 90’ı tamamlanırken, yeni öğretim yılında öğrencilere eğitim vermesi hedefleniyor. Başkan Alinur Aktaş, Bursa’nın eğitim hayatına önemli katkılar sunan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin modern kimliğine kavuşarak yeni öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğini söyledi. Başkan Aktaş, İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciler için her türlü imkanın bulunacağını belirterek, “Mevcut yerinde yeniden yapılan okul, eğitim ve spor alanları, laboratuvarları ve yurtlarıyla Türkiye’nin seçkin okullarından biri olacak. Bursa’ya yakışan bir eğitim kurumunu kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.