Geri Dön

Baston kurabiye tarifi

Bu yılbaşında sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz sürpriz baston kurabiyelere ne dersiniz? Nane ve vanilya ekstreleriyle hazırlayacağınız bu kurabiyeler yiyenlere farklı bir lezzet sunacak.

Baston kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Oda sıcaklığında 230 gram yağ
1 bardak pudra şekeri
1 büyük yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı nane ekstresi
3 bardak un
1/2 çay kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

Baston Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir kapta, tereyağı ve pudraşekerini köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.

Ardından yumurtayla beraber vanilya ve nane ekstrelerini katarak karıştırın.

Mikserinizi düşük hıza ayarlayıp azar azar unu ve tuzu da ekleyin.

Hamuru ikiye bölün. Böldüğünüz hamurun yarısına gıda boyasını katın. Ardından iki hamuru da streç filme sarıp buzdolabını kaldırın.

Buzdolabında en az bir saat bekletin.

Hamur soğuduktan sonra, fırınınızı 375 dereceye kadar önceden ısıtın.

Her bir hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 15 cm kadar uzun kütükler haline getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.

Ardından çubuk haline getireceğiniz hamurları birer birer tepsiye yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

Şeker çubuklarınızın hepsini tepsiye dizdikten sonra, fırına vermeden önce bir 15 dk dinlendirin.

10-12 dakika kadar pişirdikten sonra kurabiyelerinizi kontrol edin, kurabiyelerin altları çok hafif kızarana kadar pişirmelisiniz.

Ve işte hazır, vanilyanın güzel kokusuyla eğlenceli bir lezzet sizi ve sevdiklerinizi bekliyor.

Kaynak: number-2-pencil

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber