Bayram sofrasında aman dikkat! Körlüğe kadar gidebilir
Bayram sofrasında aman dikkat! Körlüğe kadar gidebilir Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Haberler
Sağlık Bakanlığı uyardı: Sağlıklı bayram sofrasında bunlar olmalı...
Sağlık Bakanlığı uyardı: Sağlıklı bayram sofrasında bunlar olmalı... Sağlık Bakanlığınca Kurban Bayramı sürecinde sağlıklı ve doğru beslenme için tüketilmesi gerekenleri gösteren örnek bir “sağlıklı bayram sofrası” hazırlandı. Bayramda dengeli beslenmek için dikkat edilmesi gerekenler ise Sağlık Bakanlığında görevli diyetisyenler tarafından anlatıldı.
Bayram sofralarınıza şifa olacak beslenme alışkanlıkları
Bayram sofralarınıza şifa olacak beslenme alışkanlıkları Bayram demek geniş sofralar, aile ziyaretleri ve bol bol yemek demek. Her gittiğiniz evde tatlılar, kızartmalar olabiliyor. Bayramda beslenmeyle ilgili Fitoterapi UzmanıDr. Ümit Aktaş , “Yanlış beslenerek hasta oluyor, doğru beslenerek de şifa buluyoruz. Bayram sofralarını şifaya çevirmek mümkün” diyor.
15.08.2018 Diyet
Bayramı bayram yapan lezzetli yemek tarifleri
Bayramı bayram yapan lezzetli yemek tarifleri Bayram denilince akla gelen çorbalar, bayram yemekleri, bayram tatlılar. Yani kısacası misafirler için hazırlayabileceğiniz binbir bayram tarifini sizler için derledik.
6.07.2021 Bilgi
Beslenme hatalarına düşmeden sağlıklı bayram geçirmenin ipuçları
Beslenme hatalarına düşmeden sağlıklı bayram geçirmenin ipuçları Ramazan’da orucunuzu tuttunuz, beslenmenize de dikkat ettiniz; ancak bayram sofralarının cazibesine daha fazla dayanamam biraz ölçüyü kaçırabilirim diyorsanız dikkat edin.
6.07.2021 Bilgi
Şekerin en bol olduğu zamanda şeker hastası olmak
Şekerin en bol olduğu zamanda şeker hastası olmak Bütün sevdiklerinizin bir araya geleceği büyük aile sofrasındaki ziyafete nasıl dayanacaksınız?
6.07.2021 Bilgi