SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bayrama özel çıtır börek tarifi

Bayram sofraları ailelerin bir araya gelmesini ve birbirinden lezzetli yemeklerle şenlenmeyi bekliyor.

|

Bayram sofraları ailelerin bir araya gelmesini ve birbirinden lezzetli yemeklerle şenlenmeyi bekliyor. Bayramda Muratbey’in peynirleriyle tamamlanan sofralarda sevdiklerinizle bir araya gelerek yediğiniz yemeklerin tadı yine damaklarınızda kalacak.

Bayramlar, tüm ailenin bir araya geldiği keyifli bayram sofralarıyla akılda kalır. Muratbey’in peynirleriyle tamamlanan sofralarda yenilen yemeklerin tadı ise damaklarda kalır. Muratbey bu bayramda da misafirlerini lezzetli ve sağlıklı ikramlarla karşılamak isteyenlere hem geleneksel hem de yenilikçi peynirleri ile bol alternatifler sunuyor.

Kahvaltılara benzersiz lezzetler

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi Burgu, küp küp doğranarak tüm öğünlerinize eşlik edebilen Sürmeli ve akşam sofranızda yer alacak olan enfes böreklerin vazgeçilmesi Lor Peyniri ile siz de öğünlerinize en uygun ve en lezzetli peyniri Muratbey ile bulacaksınız.

Muratbey bayram sofralarına yöresel esintiler katmak isteyenleri de unutmuyor. Muratbey’in tek bir paket içerisinde bulacağınız Dil, Örgü ve Tel peynirlerinden oluşan Anadolu Lezzetleri ise çeşitlilik isteyenlerin yardımına koşuyor.

Siz de bu bayram birbirinden farklı peynir çeşitleriyle hazırlayacağınız yemeklerle sevdiklerinizin bayramına lezzet katın.

ÇITIR BÖREK TARİFİ

İçindekiler:
200 gr. Muratbey Sürmeli peynir
100 gr. Muratbey Taze Kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1 adet maden suyu
1 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
Çörekotu

Yapılışı:
Maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 adet yufkayı serin. Yufkalar arasına hazırladığınız yağ karışımını sürün. İnce ince kıydığınız maydanoz ile Sürmeli peyniri bir kapta karıştırın ve içine Muratbey Taze Kaşar rendeleyin. Hazırladığınız peynir karışımını yufkanın üzerine koyun ve daha sonra yayın. Kalan son yufkanız ile böreğinizin üzerini örtün ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Böreği büyük baklava dilimleri şeklinde kesin. İsteğe göre çörekotu koyabilirsiniz. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.