Bayramda neler yiyebiliriz?

Kurban Bayramı'na çok az kaldı. Çoğumuz şimdiden bayramda pişirilecek kavurmaları, açılacak baklavaları düşünmeye başladı bile. Bu lezzetleri hiç yememek, tamamen sınırlamak pek gerçekçi bir hedef değil maalesef. Bu nedenle bayram boyunca kendinize 1 ana öğün ve 1 ara öğün hakkı tanıyın ve en sevdiğiniz lezzetlerden mahrum kalmayın. Peki bu ödül öğünlerini nasıl düzenleyeceğiz? Ne zaman yiyeceğiz?

1. Ana öğün ödülünüzü et/kavurma/köfte gibi yüksek kalorili ama aynı zamanda besleyici bir yemekte kullanın. Ancak dikkat! Kurban Bayramında hemen kesilip, dinlendirilmeden pişirilen etler midede hazımsızlık ve sindirim zorluğu yapar. Bu nedenle bu öğününüzü ilk gün değil mümkünse bayramın diğer günlerinde kullanın.

Haberin Devamı

2. Ara öğün ödülünüzde o çok sevdiğiniz baklavalardan yiyebilirsiniz. Ama bu sınırsız baklava hakkı demek değil. Tabağınızda 3 dilimden fazla baklava kesinlikle olmasın ve sonrasında kan şekerinizi dengelemek için yarım kase yoğurt tüketin.

3. Tabi ara öğünün zamanı da önemli. Tatlınızı en geç öğlen yemeğinden sonra yiyin, kesinlikle akşam yemeğinden sonrasına bırakmayın.

4. Ödül öğünlerinden sonra bol lifli beslenmeyi ihmal etmeyin. Kurban bayramı diye sebzelerden uzak durmayın!

5. Bir kere kaçamak yapmanız, tüm diyetin bozulduğu anlamına gelmez. Bu nedenle toplamdaki ödül öğünü hakkınızı geçmeyin ve sonrasında sağlıklı beslenmenize devam edin!

Tüm bunlara dikkat edersek hem midemiz bayram etmiş olur hem de bayram sonrasında kilo almamış oluruz. Hepinize sevdiklerinizle mutlu bayramlar!:)