Brezilya Poposu estetiği, BBL yani Brazilian Butt Lift, Hollywood'un en çok rağbet gören prosedürlerinden biri ve çoğunlukla Kim Kardashian gibi ünlüler sayesinde de son 5 yıldır en popüler uygulamalar arasında yer alıyor.

Kıvrımlı bir bel bölgesi, çıkık bir popo hattı yuvarlak bir kalça yapısına sahip olmak, gluteus kaslarınızı yeniden biçimlendirme ve ciddi bir diyet programını gerektirir. Bu durum çoğu zaman zordur, bu yüzden birçok hasta kalçalarını yeniden şekillendirmek için ameliyat oluyor. Bu prosedür, hastadan toplanan yağın, kalçaların şeklini iyileştirmek için tasarlanmıştır.

Haberin Devamı

Brezilya Poposu estetiği genel anestezi kullanılarak yapılır ve liposuction tekniklerini içerir. Liposuction, yağları sadece kalçaların içine yeniden enjeksiyon yapmak için sorunlu bölgelerden çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda çevresindeki alanları dikkatlice biçimlendirmek ve en iyi sonuçları elde etmek de için kullanılır. Yağ, bir santrifüj sistemi kullanılarak saflaştırılır ve daha sonra kalçalara enjekte edilir.

Tüm prosedür baştan sona ortalama iki saat sürer ve iyileşme ise birkaç haftayı bulabilir. Hastalarda biraz morarma, ödem ve rahatsızlık oluşabilir, ancak bu yan etkiler korse giyimi ve ağrı kesici ilaçlarla tedavi edilebilir. Kalçalara en az iki hafta boyunca doğrudan baskı uygulamaktan kaçınılması tavsiye edilir ve altı haftaya kadar özel bir korse giysisi giyilmelidir.

Şimdi BBL hakkında bilmeniz gereken 5 önemli konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum::

Aktarılan yağ sizinle yaşlanır

Vücudunuzun bölgesel yağları toparlanır, kök hücreden zengin hale getirilir ve kalçalarınız yeniden şekillendirilir. Buraya kadar her şey tamam peki ya ömrü? Yaşamın ve hayatın devam ettiğini ve yaşlanma sürecimizin de bu sürede bize eşlik ettiğini hepimiz biliyoruz. Kök hücreden zengin hale getirip popoya eklediğimiz yağların da maalesef bu sürece eşlik ettiğini bilmeniz gerekiyor. Yani siz yaşlandıkça, tüm vücut yağlarınızda olduğu gibi poponuzdaki transfer edilen yağda da azalma olacaktır.

Peki ya kilo alır ya da verirsem?

Haberin Devamı

Kilonuz değişirse, yani alır ya da verirseniz, aktarılan yağlar da bu dalgalanmadan etkilenecektir. Aşırı bir kilo kaybederseniz, başarıyla transfer edilmiş yağ hücreleri büzülür. Tersine, eğer kilo alırsanız, yağ genişler. Düzenli bir diyet ve aktif bir yaşam tarzı sürdürmek, dramatik ağırlık dalgalanmalarından kaçınmanıza ve sonuçlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Yeteri kadar yağım yok ne yapabilirim?

Aquafilling yani kalçalara özel formüle edilmiş, %98 oranında su ve %2 oranında poliamid ihtiva eden jel dolgu uygulamasını düşünebilirsiniz.

Popo implantı

İsterseniz yağ ile destekleyerek, isterseniz sadece popo protezi ekleyerek, arzu ettiğiniz kalça boyutuna kavuşmanız mümkün.

Her Şey Dengeli olmalı

Çoğu hasta, kalçalara ne kadar fazla yağ enjekte ederseniz, sonuçların o kadar iyi görüneceğini sanır. Ama maalesef bu böyle değil. Aslında Brezilya Poposu estetiğinde yapılan, kalça etrafındaki alanları (kenarlar, uyluklar ve alt sırt gibi) şekillendirmektir. Bu size en çarpıcı sonucu verecek olan şeydir, ne kadar yağ enjekte edildiğinin bir önemi yoktur. Önemli olan dengeli bir bel ve popo yapısına kavuşmaktır.

Haberin Devamı

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur

www.drb.com.tr