BBL Kırışık Tedavisi Nedir?

BBL SkinTyte ile dermal kolajeni derinlemesine ısıtmak için yoğunlaştırılmış ışık ve kızılötesi teknolojisini kullanan ikinci nesil SkinTyte teknolojisidir. Tüm işlem alanını safir kontak soğutma ile korunur. Bu işlem, vücudun doğal iyileşme sürecini başlatarak kolajenin yayılmasını sağlar. Tedaviyi takiben, cildin sıkılaşmasını sağlayan kolajen üretiminin artması için gerekli zemin hazırlanır.

BBL SkinTyte, dermal kolajen üretimini artırmak için kızılötesi enerjiyi kullanırken tüm işlem alanı safir temas soğutma ile korunur. Bu işlem, vücudun doğal iyileşme sürecini başlatarak kolajenin kasılmasını sağlar. Tedaviyi takiben, artmış cilt sıkılığına yol açan yeni bir kolajen temeli yaratılmıştır.

Haberin Devamı

BBL SkinTyte ile yüz, boyun, karın (özellikle gebelik ya da liposuction sonrası) ve kol sarkması gibi cilt sıkılaştırmaları yapılabilir.

BBL SkinTyte tedavisi uygulaması

Tedavi edilecek alana sakinleştirici özelliği olan bir krem uygulanır, etkisini göstermesi için belirli bir süre beklendikten sonra işleme başlanır. Gözlerinizin üzerine koruma amacı ile gözlük takılır. Işık hedeflenen alanlar tarafından emildikçe, bir ısınma hissi hissedilir. İşleminiz yapılacak bölgenin büyüklüğüne ve gerçekleştirilen işlem tipine bağlı olarak değişiklik gösterse de yarım saat ila bir kaç dakika sürebilir.

BBL SkinTyte ile vücudunuzun herhangi bir alanı tedavi edilebilir. En yaygın tedavi edilen alanlar sarkma olan, cildin sıkılığını ve esnekliğini sağlayan doğal kolajen ve elastin liflerinin kaybedildiği alanlardır. En popüler tedaviler yüz, boyun, ellerin üst tarafı, göğüs ve karın bölgesidir.

İhtiyaç duyulan tedavi sayısı hastadan hastaya değişiklik gösterir ve istenilen iyileştirme düzeyine göre tedavi planı kişiye göre belirlenir. Genellikle hastalar 2 ile 4 hafta aralıklarla 4 tedaviye ihtiyaç duyarlar, ancak çoğu hasta ilk tedaviden hemen sonra sıkılaştırmanın sonuçlarını görür, ancak sonuçların tam olarak görülmesi için 3 tedaviye daha ihtiyaç vardır. Prosedür hafif, noninvaziv yani ameliyatsız ve güvenli bir yöntemdir. SkinTyte prosedürü sırasında çok az rahatsızlık hissedilir.

Haberin Devamı

BBL tedavisinden sonra iyileşme sürecine gerek olmaz

Birkaç saat içerisinde geçmesi gereken bir miktar kızarıklık hissedebilirsiniz. Bu, neredeyse hiç iyileşme sürecine gerek olmayan, ameliyatsız ve hafif bir işlemdir. Çoğu durumda, işinize geri dönebilir, makyaj yapabilir ve günlük aktivitelerinizin çoğunu hemen başlayabilirsiniz.

Doktorunuzun verdiği talimatlara uymanız çok önemlidir. Tamamen iyileşene kadar doğrudan güneş ışınlarından kaçınmanız gerekir. Dışarıdayken cildinizi şapka ile tamamen koruyun ya da iyi bir güneş kremi kullanmalısınız.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com