Bebek Sağlığı

Bebek Sağlığı

Son dakika bebek sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bebek sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bebek sağlığı haber sayfamızda...

Bebek Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.092 bebek sağlığı haberi bulunmuştur.
İki kız kardeş 1,5 yıl arayla 'bağırsak felci' oldu! 'Böylesine ilk kez rastladık'
İki kız kardeş 1,5 yıl arayla 'bağırsak felci' oldu! 'Böylesine ilk kez rastladık' 1,5 yıl arayla iki kızını kucağına alan Burcu Karan bebekleri dışkılarını yapamayıp yeşil renkte kusmaya başlayınca gerçeği öğrendi. "İkinci kızımda da aynı hastalık çıkınca dünya başıma yıkıldı” diyen annenin imdadına ise Prof. Dr. Süleyman Çelebi yetişti.
8.04.2024 Genel Sağlık
Hamilelikte bundan uzak durun! Bebeğe zarar veriyor, yüksek dozu erken doğum belirtisi
Hamilelikte bundan uzak durun! Bebeğe zarar veriyor, yüksek dozu erken doğum belirtisi Her anne adayının ilk önceliğinin bebeğini güvende tutmak olduğu bir gerçek. Cildinizin hamilelikte değişmesi sebebiyle, önceleri yaptığınız cilt bakımı rutininizi artık kullanamayabilirsiniz. Çatlaklar, sivilceler, renk bozuklukları ve farklı hissettiren bir cilt . Artık cildinizin dinamik ihtiyaçlarını hedef alan ve daha da önemlisi büyüyen bebeğinizi güvende tutan ürünlere her zamankinden daha fazla ihtiyacınız var. Hamileliğiniz boyunca kullanmamanız gereken ürünler de bulunuyor. İşte onlardan bazıları.
15.03.2024 Cilt Bakımı
Karda kışta binlerce bebek sokakta bırakıldı! 'Kanıtı yok ama riski çok'
Karda kışta binlerce bebek sokakta bırakıldı! 'Kanıtı yok ama riski çok' İzlanda, Danimarka gibi İskandivav ülkelerinde bebeklerini soğukta uyutmayı, kapalı alanlar yerine açık alanlarda bırakmayı dahası kar suyuyla yıkamayı tercih edenler var. Tüm bunları yaparken onları motive eden tek şey ise sağlık. Bir yanda rüzgar esse bebeğini sokağa çıkarmayanlar, bir yanda soğuğa kafa tutanlar... Peki hangisi doğru? Bakın işin uzmanı ne diyor...
29.12.2023 Genel Sağlık
Saç teli yüzünden parmağı kesilecekti! '4'üncü ayda artıyor, kimse görmüyor'
Saç teli yüzünden parmağı kesilecekti! '4'üncü ayda artıyor, kimse görmüyor' Çok sağlıklı bir bebekti. Ne onun ne de annesinin herhangi bir sorunu vardı, ta ki o ana kadar... Günlerce ağlayan, ateşi dinmeyen bebeğe daha önce pek de duyulmamış bir teşhis konuldu. Genç annenin gözden kaçırdığı detay yüzünden minik kızın az kalsın parmağı kesilecekti. İşte 4'üncü ayda artarak zirve yapan büyük tehlike...
20.12.2023 Genel Sağlık
Her yıl 2 numaraya kadar büyüyor! Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalı?
Her yıl 2 numaraya kadar büyüyor! Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalı? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Saltuk Buğra Böke, bebeklerde ayakkabı kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Genel Sağlık
Bu virüs özellikle bebekleri tehdit ediyor! Solunum yetmezliğine neden olabilir
Bu virüs özellikle bebekleri tehdit ediyor! Solunum yetmezliğine neden olabilir Sonbaharla birlikte birçok enfeksiyon da kapımızı çalmaya başladı. Özellikle yeni doğan bebeklerin sağlığını tehdit eden RSV ise önlem alınmadığı takdirde solunum yetmezliğine dahi sebep olabilir. İşte RSV virüsüne dair bilmeniz gerekenler.
2.10.2023 Genel Sağlık
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı Dünya genelinde her geçen gün çeşitli alerjilerden muzdarip olan insan sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bu durumun arkasında iklim değişikliği, doğal olmayan gıdalar olduğunu belirterek, alerjik hastalıkların doğumdan sonraki ilk işaretlerini sıraladı.
5.09.2023 Genel Sağlık
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyor
Adını duyunca cevap vermiyorsa dikkat! Bebeklerde 3. ve 6. ayda belirti veriyor Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada yaklaşık 600 milyon işitme engelli birey bulunuyor. Türkiye’de ise her yıl doğan 1 milyon 300 bin bebeğin 2 bini işitme kaybı ile dünyaya geliyor. Yenidoğan bebeklerde işitme kayıplarının önlenebilmesi ve bebeğin hem fiziksel hem de ruhsal gelişim sürecinin olumsuz etkilenmemesi için doğum sonrası yapılan yenidoğan işitme testi çok önemli.
25.08.2023 Genel Sağlık
Faydalarını saymakla bitiremediler! 'Anneyi kanserden koruyor'
Faydalarını saymakla bitiremediler! 'Anneyi kanserden koruyor' Anne sütü, gelişme çağındaki bebeklerin tüketmesi gereken en önemli besinlerden biri olarak kabul ediliyor. Faydaları saymakla bitmeyen anne sütü, gerek çocuğu gerekse de anneyi birçok hastalık ve riskten de koruyor.
8.08.2023 Genel Sağlık
'Tıkalı burun bebeğinizi uyutmaz' diyerek açıkladı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı
'Tıkalı burun bebeğinizi uyutmaz' diyerek açıkladı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı Bebek sağlığı, çocuğun sağlıklı şekilde büyüyüp gelişmesi ve yetişkin hayatında da herhangi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmaması için oldukça dikkat edilmesi gereken bir husus. Uzmanlar anne babaları bebeklik sürecinin dikkatle izlenmesi gerektiği konusunda uyarırken bebekler için uykunun çok önemli olduğunun altını çizdi ve uykunun bölünmesi konusundaki en önemli rahatsızlıklardan biri olan burun tıkanıklığına dikkat çekti.
25.07.2023 Genel Sağlık
Bebeğinizi emzikle uyutursanız ne olur? Her anne-babanın bilmesi gerekiyor
Bebeğinizi emzikle uyutursanız ne olur? Her anne-babanın bilmesi gerekiyor Doğru ağız hijyeni alışkanlığını kazanmış çocuklar büyüdüklerinde öz güvenli yüksek, sağlıklı ve mutlu bireylere dönüşüyor. Doğru ağız hijyeni için özellikle de bebeklik döneminde ebevynlere önemli görevler düşüyor. Uzmanlar, bebeklerin diş sağlığıyla ilgili dikkat edilmesi gereken kuralları sıralayarak 'emzik' detayına dikkat çekti.
19.07.2023 Genel Sağlık
Elazığ'da anne karnındaki bebeğe stent takıldı
Elazığ'da anne karnındaki bebeğe stent takıldı Elazığ’da anne karnında idrar çıkış yolu darlığı tespit edilen bebeğe stent takılarak idrarını yapması sağlandı.
23.12.2022 Gündem
Bakan Yanık: Sosyal yardımların artması sosyal refahın artması ile açıklanır
Bakan Yanık: Sosyal yardımların artması sosyal refahın artması ile açıklanır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bir yerde sosyal yardımın ve sosyal hizmetin hak temelli olabilmesi için orada ortalamanın üzerinde bir refah düzeyinden bahsetmeniz lazım. Sosyal yardım ihtiyacı olanlara devlet olarak destekleme gücünüz varsa bunun sosyal refahın artması ile açıklarsınız” dedi.
2.11.2022 Siyaset
Koryon Villüs Örneklemesi (Cvs) Nedir? Cvs İşlemi Ne Zaman, Nasıl Yapılır?
Koryon Villüs Örneklemesi (Cvs) Nedir? Cvs İşlemi Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Hamilelik sağlığın kontrol altında tutulmasının zorunlu olduğu dönemler arasında geliyor. Bu nedenle de hamilelik sırasında hem bebeğin hem de annenin sağlığı için çok önemli bazı testler bulunuyor. Koryon Villüs Örneklemesi adı verilen test de bunlardan bir tanesi. Koryon Villüs Örneklemesi (CVS) nedir? CVS işlemi ne zaman, nasıl yapılır? Tüm merak edilenleri sizler için derledik.
5.07.2022 Sağlık
Anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı
Anne adaylarına sauna ve hamam uyarısı Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sıcak havalarda anne adaylarının sauna ve hamama bağlı olarak sıvı kaybı yaşama, klimaya bağlı olarak da enfeksiyon kapma uyarısında bulundu.
5.07.2022 Sağlık
Anne olmaya karar verdiyseniz dikkat! Hamilelik öncesi 10 önemli öneri
Anne olmaya karar verdiyseniz dikkat! Hamilelik öncesi 10 önemli öneri Hamilelik kadınların yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası oluyor. Mutluluk ve endişe çoğunlukla iç içe geçerken, anne adaylarının bu özel süreçte bazı kurallara dikkat ederek zorlukları en aza indirip, çokça keyif alabilmeleri mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Harika Bodur Öztürk, anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren alınması gereken 10 önlemi anlattı.
YouTube'dan görüp yaptı! Uzmanlardan hamilelere normal doğum uyarısı
YouTube'dan görüp yaptı! Uzmanlardan hamilelere normal doğum uyarısı Video izleyerek karısının doğumuna yardımcı olmak isteyen adam, bebeğinin ölümüne sebep oldu. Op. Dr. Yusuf Olgaç, "Bir yemek programından yemek yapmayı öğrenebilirsiniz ancak doğumu asla" diyerek önemli uyarılarda bulundu.
29.12.2021 Gündem
Büyümelerine yardımcı oluyor... Uykularını düzene sokuyor!
Büyümelerine yardımcı oluyor... Uykularını düzene sokuyor! Bebek masajının, iyileştirici rolü şimdilerde bilim insanları tarafından detaylıca inceleniyor. Bebeklere belli bir teknikle ve yağlarla uygulanan bu masajların sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çeken uzmanlar, masajın pek çok faydası olduğu görüşünde.
7.12.2021 Haberler
Gebeler de 3. dozu ihmal etmemeli
Gebeler de 3. dozu ihmal etmemeli Prof. Dr. Faruk Buyru: Sağlık Bakanlığı’nın gebelere aşı yaptırın demesi aşılama sayılarını artıracaktır
15.11.2021 Gündem
Fast food yiyeceklere dikkat! 'Anne karnındaki bebeği bile etkileyebilir'
Fast food yiyeceklere dikkat! 'Anne karnındaki bebeği bile etkileyebilir' ABD'li araştırmacılar, aralarında hamburger, pizza hatta dürümün de olduğu birçok fast food yiyeceğin içinde fitalat adıyla bilinen zararlı bir kimyasal olduğunu tespit etti! Peki, fitalat tam olarak nedir? Fitalat neden fast food yiyeceklerde karşımıza çıkıyor? İşte konunun uzmanlarından önemli uyarılar...
25.02.2022 Gündem
'Bebeğinize 1 yaşından önce inek sütü vermeyin' uyarısı
'Bebeğinize 1 yaşından önce inek sütü vermeyin' uyarısı Diyetisyen Eda Balcı, ebeveynlerin merak ettiği inek sütünün bebeklerde ve çocuklarda kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek açıklamalarda bulundu. Balcı, 1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemesi gerektiğini vurguladı.
19.09.2021 Çocuk Sağlığı
Koryon Villüs Örneklemesi (Cvs) Nedir? Cvs İşlemi Ne Zaman, Nasıl Yapılır?
Koryon Villüs Örneklemesi (Cvs) Nedir? Cvs İşlemi Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Hamilelik bir sağlığın kontrol atlında tutulmasının zorunlu olduğu dönemler arasında gelmektedir. Bu nedenle de hamilelik sırasında hem bebeğin hem de annenin sağlığı için çok önemli bazı testler bulunmaktadır. Koryon Villüs Örneklemesi ismi verilen testte bunlardan bir tanesidir. Koryon Villüs Örneklemesi (CVS) nedir? CVS işlemi ne zaman, nasıl yapılır? Tüm merak edilenleri sizler için derledik.
16.09.2021 Sağlık
Bebeğiniz ağlayarak uyanıyorsa sebebi bu olabilir!
Bebeğiniz ağlayarak uyanıyorsa sebebi bu olabilir! Bebekler, sıkıntılarını her zaman dile getiremezler. Olumsuz durumları ruh hallerine yansıtarak ebeveynlerinin bunu anlamasını beklerler. Bu noktada ebeveynlerin oldukça dikkatli olması ve bebeklerinin hareketlerini iyi gözlemlemeleri gerekmektedir. Birçok ebeveynin kulak enfeksiyonları konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığının altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, bu hastalıkla ilgili önemli bilgiler veriyor.
19.08.2021 Çocuk Sağlığı
Sıcak hava anne ve bebeğin sağlığını tehdit ediyor!
Sıcak hava anne ve bebeğin sağlığını tehdit ediyor! Sıcak havalardan en çok etkilenenlerin başında gelen anne ve bebeklerin sağlığı sıcakların artmasıyla risk altında. Yaz aylarında gebelerin alması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Cihan Karadağ, sıcağın etkisiyle yaşanan baş dönmelerinin istenmeyen kaza ve komplikasyonlara yol açabileceğini belirtti.
30.07.2021 Genel Sağlık
Diş çıkaran bebekler için ailelere öneriler
Diş çıkaran bebekler için ailelere öneriler Bebeklerin diş çıkarma belirtilerinin ağız ve diş etlerinde görülebileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, bebekleri bu dönemde rahatlatmanın ipuçlarını paylaştı.
23.06.2021 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Bebek Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.