Gündem Bedelli askerlik yerleri ve tarihleri nasıl öğrenilir? E-Devlet bedelli askerlik sorgulama

Bedelli askerlik yerleri ve tarihleri nasıl öğrenilir? E-Devlet bedelli askerlik sorgulama

20.11.2018 - 11:28 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik için başvuru yapan ve sıra bekleyen binlerce aday geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile büyük bir sevinç yaşadı ve bedelli askerlik yerleri ve tarihleri belli oldu. Peki nedelli askerlik yerleri ve tarihleri nasıl öğrenilir? İşte E-Devlet girişi ve bedelli askerlik yeri ve tarihi sorgulama ekranı...

Bedelli askerlik yerleri ve tarihleri nasıl öğrenilir E-Devlet bedelli askerlik sorgulama

Bedelli askerlik yeni celp dönemleri e-devlet üzerinden dün erişime açıldı. 500 binin üzerinde vatandaşı yakından ilgilendiren Bedelli askerlik yeni celp dönemlerine göre adaylar ilk celp dönemi olan 24 Kasım'da kışlalara teslim olmaya başlayacak. Bedelli askerlik 7 Şubat 2020 tarihinde sona erecek.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ

Yükümlülerin durumlarına ait bilgileri, askerlik şubelerinden de öğrenebilecekleri vurgulanan açıklamada, temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar bile rahatsızlığını beyan eden yükümlülerin muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu'nun 47'nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam dışı kalabilecekleri ifade edildi.