Siyaset Belarus’la savunma alanında iş birliği

Belarus’la savunma alanında iş birliği

16.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belarus’a giderek resmi ziyarette bulundu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Akar, başkent Minsk’te, Belarus Savunma Sanayi Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Pantus, Belarus Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Belarus’la savunma alanında iş birliği

İlk olarak Bağımsızlık Sarayı’na giden Akar burada Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi. Akar, iki ülke Cumhurbaşkanlarının destekleriyle yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alınacağını belirterek, “Türkiye ve Belarus arasında hem askeri eğitim işbirliği hem de savunma sanayi konularında mevcut çalışmaların gelecek dönemde de olumlu somut sonuçlar vereceğine ve önümüzdeki dönemde bu ilişkilerin daha çok gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Andrey Ravkov tarafından resmi törenle karşılanan Akar iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Akar ve Ravkov, heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmeler esnasında Akar, ilk defa ziyaret ettiği Belarus’ta gösterilen ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti; Türkiye ve Belarus arasında dostane ilişkilerin olduğunu ifade etti. Akar, “Ülkelerimiz arasında sadece askeri ve savunma alanında değil, ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer tüm alanlardaki ilişkilerde de sağlanan ivmeden memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. Bu ziyaretin savunma alanındaki iş birliğine ivme kazandıracağını dile getiren Ravkov ise, diğer alanlarda da Türkiye ile önemli ilişkilerin olduğunu söyledi. Akar, Belarus Savunma Sanayi Komitesi Başkanı Roman Aleksandrovich Golovchenko ile de bir araya geldi.