Benimle Boşanır mısın?

Benimle Boşanır mısın? Kitabı Çıktı !!!

Kitabın kapağında yer alan Benimle Boşanır mısın? sorusu size ironik gelebilir. Evlenmeden önce her genç kızın duymak istediğibir sorudur: “Benimle Evlenir misin?” İşin özünde bu sadece salt bir ev paylaşma teklifi değil, bu aslında bir hayatı paylaşma teklifidir. Hayat içinde neler vardır: İyilik- kötülük, güzellik- çirkinlik, sağlık- hastalık, zenginlik- fakirlik, sevinmek-üzülmek, çalışmak –pes etmek, sevmek- nefret etmek, affetmek- ayrılmak ve daha nice birbirinin zıddı duygular ve olaylar. Aile olmak vardır. Bireyin kendi özeli vardır, bu özeli paylaşan sevdikleri, ailesi vardır. İşte Benimle Evlenir misin? sorusuna evet demek, iki kişinin özelini birleştirip yeni bir hayat kurmaları ve bu hayatı paylaşmaları demektir.

Haberin Devamı

“Evlilikleri mutsuz kılan sevginin eksikliği değil, arkadaşlığın eksikliğidir.”
Nietzsche

Benimle Boşanır mısın? sorusu ise Benimle Evlenir misin? sorusu gibi heyecan verici ve etkileyici değildir. Çoğu zamanda böylesine kibar ve naif bir yanı da yoktur. Sert ve acımasızdır boşanma teklifi. Evlenme teklifi gibi içine almaz, ısıtmaz ve sarıp sarmalamaz. Soğuk bir yüzü vardır. Tüm çabaları, fedakârlıkları, yaşanmışlıkları, resimleri, anıları bir kâğıdı buruşturup çöpe atmak gibidir. Mış gibi yapmaktır, mazide kalan ne varsa hiç yaşanmamış gibi silip atmaktır. Eşleri yıpratır çoğu zaman, bazende rahatlatır. Kimine kötü gelir kimine iyi. Evlilik sürecinin eşlere hissettirdiği duygulara göre değişir ayrılık sürecinin etkisi. Ama ne hissetirse hissettirsin şarkıda dendiği gibi “Her ayrılık bir vurgundur. ”Kimse vurgun yemek, acı çekmek, üzülmek ve yıpranmak istemez. Bir yuva kurarken herkesin genel arzusu; mutlu olmak ve sevdiği insanla bir ömür boyu birlikte yaşamak, birlikte yaşlanmaktır.

“Eğer evliliğinizin yürümesini istiyorsanız lekeye değil, her zaman güzelliğe bakmayı bilmelisiniz..."
Steven W. Vannoy

Hayaller , umutlar, güzel dilekler vardır evlilik yolunda.. Bazen bu hayaller kırılır, umutlar tükenir ve ilekler gerçekleşmez. Kurulan aile yuvası ortadan ikiye çatırdamaya başlar. Eşler arasında mesafeler girer, soğuk rüzgarlar eser evin içinde.. Onca emek, onca çaba yapılan hatalar yüzünden boşa gider. Bir yazarında dediği gibi: “Başkalarının hatalarından dersler çıkarın. Çünkü insan tüm hataları kendi yapacak kadar uzun yaşamıyor.”

Haberin Devamı

Her ilişki ve evlilik özeldir. Ancak hatalar benzerlikler gösterebilir. Bazen hatalardan ders çıkarmak için o hatayı tecrübe etmeye gerek olmayabilir.

Benimle Boşanır mısın? kitabında birbirinden farklı ve ayrı zamanlarda yaşanmış beş hayat hikayesi yer almaktadır. Bu hikayeler ve yaşanmışlıklar size çok yabancı gelmeyecek. Kendinizden ve çevrenizden izler bulabileceksiniz. Zira evliliklerin bitmesine genel olarak tekrarlanan aynı hatalar neden olabilmektedir.

“Evlilik, iki kişilik bir yolculuktur. Denge ister. Emek ister. Paylaşmak ister. Yollar hep düz olmaz. Virajlarda dikkat, yokuşlarda kuvvet, inişlerde sabır ister.Birde ara sıra küçük, tatlı süprizlerle yenılenmek ve tazelenmek ister.”
Anonim

Haberin Devamı

Benimle Boşanır mısın? kitabında Elif ve Samet, Özcan ve Derya, Ayşe ve Kemal, Turgay ve Pınar ile Cenk ve Layla'nın hayallerini, umutlarını, sevinçlerini, üzüntülerini, kaygılarını, korkularını, çaresizliklerini ve hatalarını okuyacak, yanlış iliklenen düğmeler gibi hataların üst üste gelmesi ve evliliklerin farklı hatalarla hep aynı çıkmaz sokağa çıkmış olduğunu göreceksiniz.

Evlilik süreci deniz gibi, hava gibidir. Bazen dingin ve huzur verici, bazen kapalı, kasvetli ve dalgalıdır. Önemli olan da bu dalgalı denizd,dalgalara kapılmadan birlikte yüzebilmek, bu kasvetli havanın ardından güneşin doğacağı inancı ile sabırla bekleyebilmektir.

“İyi bir evliliğin özü, eşlerin birbirinin kişiliğine saygı göstermeleridir.
Bertrand Russell

Kendinizden ve çevrenizden izler bulduğunuz bu hikâyelerde her ne kadar hayal kırıklıkları ve ayrılıklar olsa da bu ayrılıklardan sonra hayatın devam ettiğini ve umudun her zaman var olduğunu da göreceksiniz.

"Evliliğin iyisi olur ama kusursuzu olmaz."
François de La Rochefoucauld

Herşeyi hızla ve çabucak tükettiğimiz, bu devirde aşkları da beraberlikleri de hızla tüketiyoruz. Kolayca tüketilmeyen, sabır, hoşgörü, sevgi, sadakat ve fedakârlıklarla yoğrulmuş, sağlam temellere dayalı, dünyada milyarlarca kişi varken bir kişiyi tercih etmenin, onunla bir hayatı paylaşmanın verdiği mutluluğun evliliğe yansıması, evliliğin tükenmesine fırsat vermeyecektir.

Murat ATİLA

Klinik Psikolog & Aile Danışmanı