İzmir BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA SAĞLIK TARAMASI

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA SAĞLIK TARAMASI

27.02.2014 - 00:08 | Son Güncellenme:

.

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA SAĞLIK TARAMASI

Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Eğitimi Birimi işbirliğinde sağlık eğitimi verilen kadınlar ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.
Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde kısa bir süre önce gerçekleştirilen eğitimde kadın kursiyerlere; aile planlaması, gebelik, hijyen, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, osteoporoz ve menopoz anlatılmıştı. Eğitime katılan kursiyerler ücretsiz sağlık taramasına hak kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde gerçekleştirilen sağlık taramasından 45 kadın kursiyer yararlandı. Kan ve idrar tahlili ile şeker, kolesterol, hepatit ve brusella gibi pek çok hastalığın tespitine yönelik çoklu tarama yapıldı. Her sekiz kadından birinde görülme olasılığı bulunan ve erken tanının çok önemli olduğu rahim ağzı kanseri için simir testi yapılırken meme kanseri için de mamografi çekildi. Genel diş taramasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin doktorları tarafından tahlil sonuçları değerlendirildi. Kadınlar, tahlil sonuçlarını uzman doktorlarla birebir görüşerek gerekli yönlendirme ve tavsiyeler eşliğinde hastaneden ayrıldı.
Kadın sağlığı için eğitim ve erken tanının önemini vurgulayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Sağlıklı toplumun ön koşulu eğitimlerle bilinçli toplum yaratmaktır. Biliyoruz ki bilinçli kadınlar sağlıklı topumlar demektir. Ciddi ve riskli hastalıkların görülme olasılığının giderek arttığı günümüzde erken tanı daha da önem arz etmektedir. Kadınlarımıza bu eğitimlerin verilmesini sağlayan ve sağlık taraması imkânını sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Başkan Gönenç, kadın sağlığı eğitimlerinin ve sağlık taramalarının her ay düzenli olarak yapılmaya devam edeceğini hatırlattı.