Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Ali Koç, Comolli ve Cocu Fenerbahçe tarihinin sportif açıdan en başarısız üçlüsü olma yolunda ilerliyor. Şüphesiz sahada alınan sonuçlar bu üçlüyü bağlar. Ali Koç yeniden yapılanma, yeni vizyon ve gelecek iddiası ile geldi, hepimiz de destek verdik. Ancak geçen sene ligi ikinci bitirmiş olmasına rağmen eleştirdiğimiz, o futbolu sıkan, o adeta enkaz gibi olan takımdan bile geriye gitmek. İşte orda durun!

Ali Koç kafasındaki vizyonu defalarca anlattı. İki temel noktası var.

1- Gençleri kazanmak, yetenekleri bulmak, bunları mümkünse öz kaynak ile yetiştirmek, sonra satmak. Bu şekilde kendi ayakları üzerinde duran bir Fenerbahçe oluşturmak.

Haberin Devamı

2- Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu mali enkazı temizlemek, birkaç sene içinde borçları kapatıp, mali sorunlarını çözmüş bir Fenerbahçe oluşturmak.

Dikkat ederseniz zaten ne Koç, ne de Cocu sportif başarı vaat etmediler. Dananın kuyruğu da tam burada kopuyor. Taraftar bu vizyona inanıyor ama başarı da bekliyor. En azından Göztepe, Malatyaspor, Dinamo Zagreb gibi takımlara yenilmeyi beklemiyor!

Cocu, bu vizyonu biraz yanlış anlamış olacak ki, sürekli takımın ayarları ile oynuyor. Sanki kazanmak önemli değil. Cocu ile geleceği kazanalım derken kantarın topuzu kaçıyor. Belki de Cocu, Ali Koç'un vizyonunu yanlış anlıyor.

Gelelim Comolli'ye. Reyes, Frey, Ayew fiyasko gözüküyor. Barış, Ali Koç'un vizyonuna rağmen Alper, Ayew gibi yetersiz, formsuz isimlerin arkasına düştü, Berke varken Harun transfer edildi (Harun bence iyi transfer olmasına rağmen), Oğuz Kaan aşırı formsuz bir Mehmet Topal'a dahi tercih edilmiyor, üstüne Jailson gibi düz bir adam alınıyor. Bir tek Slimani ve Benzia'da biraz ışık var, onlar da takım dökülünce ayak uyduruyor. Nerede Yiğithan, nerede Oğuz Kaan, nerede Ferdi?

Takımın en iyisi yine Aatıf. Comolli'ye not vermek için bunu belirtmek yeterli.

Ali Koç'un vizyonunun hala arkasındayım, desteğim tam. Comolli ve Cocu'ya güvendi, profesyonel bir tavırla geri çekildi. Doğru bir hamle ancak yetki devrettiğin adamlar sıkıntılı ise sonuçları bu olur. Birileri Comolli ve Cocu'ya Fenerbahçe'yi anlatmalı. Fenerbahçe ucuz oyuncu çöplüğü, ya tutarsa mantığı ile alınmış futbolcularının doldurulduğu bir deneme tahtası veya her sene başarılı olma zorunluluğu olmayan bir Hollanda takımı değildir.

Haberin Devamı

Dinamo Zagreb karşısında takım boyu uzun, kanatları etkin kullanamayan, çok koşan rakibine cevap veremeyen, isteksiz, hareketsiz ve mağlubiyete reaksiyon gösteremeyen bir takım vardı. Fenerbahçe ne bir hücum, ne bir savunma takımı. İkisini de iyi yapamıyor. Geri dörtlüsü felaket. Hücum hattı uyumsuz. Yeteneksizler birde üstüne akortsuz olunca, ortaya 4-1 çıkıyor. Bakın bu sorunların zamana ihtiyaçla, uyum sorunuyla falan ilgisi yok. Doğrudan hocanın kendi tercihleri ve kafasında net bir sistem ve 11 olmayışı.

Sayın Cocu, sayın Comolli, burası Fenerbahçe. Biri size Fenerbahçe'yi anlatsın. En iyisi sayın Başkan bizzat anlatsın.

Bu 4-1'i mesela Beşiktaş'a karşı alırsan, seni orada Ali Koç bile tutamaz sayın hocam.

Benim bildiğim Ali Koç başarısızlığa tahammül etmez. Koç ailesi geleneğinde bu yok. Şimdilik arkasında duruyor olsa da Cocu ve Comolli'ye sonuna kadar sabretmez. Cocu açıkça çok başarısız ilerliyor. Kendi hataları ile 4 mağlubiyet aldı. Beşiktaş derbisi ve sonrasındaki bir iki maçta daha puan kaybederse, devre arası gelmeden Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belirlenmiş olur. Söylemesi.

Haberin Devamı

Not: Fenerbahçe yönetiminde gerçekten futbolu çok iyi bilen, futboldan çok iyi anlayan, takım ile yönetim arasında köprü olabilecek insan olmadığı kanaatindeyim. Pırıl pırıl, kaliteli insanlar hepsi. Harika finansçılar, iş adamları var. Keşke biraz futboldan, hocadan, futbolcudan anlayan kişileri de dahil etselerdi.